Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hyvää juhannusta tällein myöhässä!

Juu eli juhannus tosiaan oli ja meni. Meillä oli aluksi suuren suuria ongelmia tänä vuonna löytää mitään "fiksua" paikkaa viettää juhannusta, koska haluttiin molemmat mieluiten sellainen perinteinen mökkijuhannus. Oltiin asian kanssa yllättävän myöhässä, koska ei tullut Bangkokissa paljon pohdittua vielä sen jälkeistä elämää :D Eli yllättäen kaikki kohtuu hintaset ja tarpeeks lähellä sijaitsevat mökit oli menny varmaan aikoja sitten. Kunnes sitten viime hetkellä viime tiistaina saatiin kuulla, että Eetun mummin mökillä olis tilaa meillekin. Alunperin siis Ellin piti mennä kavereineen sinne mökille, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia ja näin ollen meille ilmaantui mitä parhain paikka viettää tätä keskikesän juhlaa. Nyt tuli muuten mieleen, että mikähän tää juhannus ees itseasiassa on... Pikaisesti googlettamalla selvis, että se on ilmeisesti vain ihan keskikesän juhla, joka saa koko Suomen ihan sekaisin. Ei kyllä pidä valittaa tästä, kun mekin saatiin se perjantai töistä vapaaksi.

Niin tosiaan tähän meidän mökkireissuun sitten takas... Kun näin viime tipassa saatiin tietää meillä olevan mökin käytössä, niin olikin vähän vaikeampaa löytää siinä vaiheessa ihmisiä, joilla ei ois ollut vielä muita suunnitelmia. Loppupeleissä saatiin heti torstai-iltana mukavalle Punto-matkalle mukaamme jo Jere ja Lauri. Jos ketään tietää mikä Punto on, niin varmaan ymmärrätte minkä urotyön se teki viedessään neljä ihmistä tavaroineen, ruokineen ja juomineen Kustaviin, Turun saaristoon, asti. Autoon ei olisi mahtunut enää torakkaakaan. Matka oli oikeastaan aika hirveä, tilaa ei ollut kellään + Punto alkoi harrastaa perinteistä huuruuntumis-efektiä, kun erehdyttiin kerran pysähtymään. Huuruntumista estääksemme jouduttiin sitten laittamaan lämmitys täysille, mikä tuntui perin mukavalta muutenkin niin väljässä autossa.

Itse mökille päästyämme saatiin iloksemme todeta sääennusteiden pettäneen ja saatiinkin itseasiassa koko viikonlopuksi erittäin hyvät kelit. Näillä hyvillä keleillä saattoi olla osuutta siihen, että harrastettiin lonkeron/oluen/siiderin juomista "king of the hill"-tyyliin (googlatkaa kuvahaulla) ulkona puutarhatuoleilla istuen, liikkumatta juuri lainkaan. Tämä oli kuulemma se paras laihdutuskeino? Vielä kun samalla tuli syötyä jossain määrin sitä grilliruokaa + muita herkkuja. Perjantaina saatiin yhden yön vieraiksi Elias ja Krister mukanaan 4 tyttöä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä rohkeimmat kävivätkin kurkkaamassa Kustavin baarin tapahtumia.

Jo menomatkalla oltiin puhuttu, että on pakko ottaa osaa myös juhannustansseihin, jos sellaiset sattuvan Kustavin alueelta löytymään. Ja löytyihän ne toki! Matkaa niihin oli kyllä suht paljon mökiltä, mutta onneksi Kustavin kaksi taksia kulki ahkeraan :D Tanssit olivat niin maalla kuin maalla voi vaan olla, mutta ehkä se toi siihen vielä oman tunnelmansa. Sisäänpääsymaksu (8€!) toi myös jotain omia tunnelmiaan myös... Mutta kannatti maksaa! Oli oikeesti todella hauskaa ja erilaista, etenkin näille "kaupunkilaisille" :D Itsehän (Suvi) olen siis käynyt vähän vastaavissa pari kertaa ennenkin. Siellä oli myös eräs todella huvittava piirileikki, jonka juonen kaikki muut selvästi tajusivat meitä lukuunottamatta. Päästiin kuitenkin jotenkin siihen sisälle, vaikkei ehkä mentykään ihan tarkalleen sääntöjen mukaan. Jos kellekään sanoo mitään, niin siinä siis kaikki aluksi menee isoon piiriin ja sitten yksi ihminen lähtee hyppelemään ihan täysillä piirin sisäkaarta ympäri laulaen/hokien jotain ja sitten menee hakemaan aina yhden uuden hyppelijän seurakseen. Tätä sitten ilmeisesti jatkettiin niin kauan, että kaikki olivat päässeet tähän hyppelijän rooliin.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi hauska juhannus ja kiitokset vaan kaikille, jotka oli mukana! Ehkei kuitenkaan uudestaan enää ens vuonna... Ei vaan :D Joku vois pikku hiljaa alkaa jo ostamaan sitä omaa mökkiä?
Tää maanantain työpäivä meni just niin virkeessä olotilassa, kun saattaa vaan kuvitella tollasen kolmen päivän juhannusreissun jälkeen. Mutta huomenna taas uudella energialla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti