Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

USA Part 2, huomenna huitsin Nevadaan

Meiän menopeli
EDIT: Kuvia lisätty loppuun ja kuvatekstit vanhoihin kuviin!

Nyt on pari päivää lisää lusittu Losissa ja tällä kertaa Eetu on kynän varressa. Edellisessä tekstissä kun kehuttiin säitä, niin nyt on ollut niiden osalta vähän vaikeampaa... Eilenkin oli koko päivän taivas semmoisessa harmaassa suomipilvessä. Tänään aamulla ja aamupäivästä oli taivas täynnä mustia pilviä, mutta iltapäivällä onneksi taivas taas kirkastui ja saatiin nauttia vähän arskasta :)!

Eilen meillä oli ohjelmassa Hollywoodin ja lähialueiden tutkiskelu, sekä matka downtowniin, eli Losin "keskustaan". Aluksi käytiin Hollywoodissa kävelemässä perus Hollywood Boulevardilla, eli sillä kuuluisalla ”tähtikadulla”. Tää tähtikatu on siis se, jonka jalkakäytävät on täynnä tähden muotoisia ”laattoja”, joissa lukee eri julkkisten nimiä. Katu oli oikeesti aika pettymys, vaikka tiedettiin etukäteen että muutkin on olleet siihen pettyneitä. Ei myöskään jaksettu käydä missään Guinnes World Records/Ripleys Believe It Or Not/Madame Tussauds yms. paikoissa, koska ei uskottu niiden olevan tärkein tuhlauskohde meiän pennosille. Noista maksuista kerron myöhemmin vielä vähän lisää...

Pacific Coast Highwaylta
Hollywood Boulevardin jälkeen meitä alkoikin jo vähän hiukomaan, ja suunnattiin traktorin nokka kohti pari korttelia etelämpänä sijaitsevaa legendaarista Sunset Boulevardia ja sen lukuisia Drive in pikaruokaloita :D. Päädyttiin vetämään burgeriateriat mun suosittelemassa Wendy's:ssa, tosin ihan ravintolassa sisällä, eikä muiden suosimalla drive in tyylillä :). Suvikin tykkäsi burgereista tosi paljon ja sanoi niiden olleen yksiä parhaimmista mitä oli koskaan syönyt. Tähän tykkäämiseen taisikin syyksi paljastua mukavahko rasvan määrä, minkä Suvi tajusi vasta katsoessaan sormiaan = pientä kiiltelyä oli havaittavissa :D Täydellä mahalla lähettiin sitten kohti Hollywood-kylttiä ottamaan muutama pakollinen turistikuva. Olihan se hieno fiilis nähdä se ehkä maailman legendaarisin kyltti livenä :)!

Taustalla Santa Monica Beach
Kyltiltä lähdettiin sitten ajelemaan kukkulaa takaisin alas Hollywoodiin, Beverly Hilssiin ja Bel Airiin bongailemaan julkkiksia ja niiden kämppiä. Keskeytys touhuun tuli kuitenkin hyvin nopeasti, sillä mulle tuli armoton kusihätä (olipa nätisti ilmaistu asia t. Suvi) ja jouduttiin pitkään metsästään vessaa ympäri Hollywoodia :D Lopulta vessa löytyi ja päästiin jatkamaan matkaa! (Suvi otti tästä opiksi, eikä ”antanut” mun tänään juoda ollenkaan aamun jälkeen, ennen hotellille takaisin paluuta. Tämä siis ihan siitä syystä, ettei tarvitse metsästää tuntia pelkkää vessaa ruuhkassa :D Eikä tarvinnut!). Joka tapauksessa oltiin aika huonoja julkkisbonggareita, kun ei kehdattu jäädä edes sekunniks kytikselle niiden kämppien eteen paparazzimaisesti, vaan cruisailtiin vaan ohi :D. Käytiin kattomassa mm. Rihannan, Elviksen (entinen), Brad Pittin ja Angelina Jolien kämpät ja Hugh Hefnerin Playboy-kartano :D. Tai no mitä niistä nyt näki, niissä oli isot portit ja aidat edessä, mut käytiinpähän kääntymässä :D. Muutenkin noilla alueilla olleet kämpät herätti meissä aika paljon kateutta, vaikka eihän noi meiän HOAS:n Leppävaaran ulko-ovi + vessa yhdistelmälle vedä vertoja :)! Samalla huomattiin, että aiemmin Malibussa kun eksyiltiin, niin ajettiin mm. Jessica Alban, Ronald Reaganin ja Pierce Brosnanin kämppien ohi :).

Route 66:n päätepiste Santa Monica Pier:llä
Julkkisbongailuun kyllästyttiin kuitenkin aika nopeesti, kun ei muutenkaan olla mitään seiskalehden ykköskuluttajia (EIPÄ!). Lähdettiin loogisesti siis Rodeo Drivelle, joka on se tosi kallis ostoskatu, jossa on kaikkia kalliimpia merkkejä ja yllätysyllätys se on julkkiksien suosima paikka. Paikka näytti kuitenkin sen verran tylsältä meille, että päädyttiin ajamaan se vaan läpi ja suuntaamaan nokka kohti Downtownia. Matkalla sinne päädyttiin jättämään se kuitenkin väliin, koska jumahdettiin ihan järjettömään ruuhkaan.

Tänään oltiin eka aamulla ihan harmissaan, koska sää oli tosi masentavan näkönen, eikä oikein tiedetty mitä olis pitänyt tehdä. Onneksi sää näytti vähän toivon merkkejä ja lähdettiin sitten taas traktorillamme liikenteeseen. Ekaks mentiin katsastamaan Universal Studios, mutta vaan ulkoa päin, koska sinnekin sisäänpääsy maksoi ihan järjettömästi. Saatiin kuitenkin se pakollinen turistikuva otettua sen hienon Universal Studios-pallon edessä :D Tän lisäks siellä on semmonen paikka kun Universal City Walk, johon kaikki pääsee sentään ilman mitään pääsymaksuja. Se on tehty aika isonmaailman malliin, yllättäen. Ihan hauska paikka, vaikkei mitään tällä kertaa ostettukaan.

Taustalla Santa Monica Pier
Seuraavaks sitten lähettiin kokeilemaan taas sitä Downtownia, jos vaikka ruuhkat ois lauantaina vähän pienemmät. Matkalla aateltiin käydä kurvaamassa Los Angelesin baseballjoukkue Dodgersin stadionin sekä Chinatownin kautta. Se Dodgerssin stadikka oli porttien takana (ainakin kahdesta eri kohtaa), joten ei sitä päästy näkemään :/. Chinatownkin oli aika pettymys verrattuna esim. Bangkokin vastaavaan, joten koettiin sekin turvallisesti vaan meiän traktorin sisältä, eikä jaksettu siis jättää autoa edes parkkiin. Tän jälkeen päästiin kuitenkin sinne Downtowniin tosi kivuttomasti ja onhan ne pilvenpiirtäjät tavallaan aika hienoja. Pyörittiin hetkenaikaa siellä keskustassa katsellen niitä lasipilvenpiirtäjiä ja käytiin katsastamassa se maailman lyhin (?) raitiovaunulinja, eli Angels Flight Railway, joka menee yhen mäen ylös muutaman toimistopilvenpiirtäjän sisäpihalle. Haukattiin vielä subit, jonka jälkeen lähdettiin Lakersin (paikallinen NBA korisjengi) hallin kautta uudelle yritykselle sinne Venice Beachille. Toi Venice siis just skipattiin toissapäivänä, kun sillon tuli ne pilvet/sumu peittään koko taivaan.

Nyt loppupäivästä säät kuitenkin suosi meitä ja vietettiin pari erittäin laadukasta tuntia rannalla kävellen sinne sun tänne. Myös Venice Beachilla oli ihan järjettömän leveä hiekkaranta, jonka lisäksi siinä oli tosi viihtyisä puisto, missä pystyi harrastamaan kaikkea skeittauksesta ja lenkkeilystä korikseen ja tennikseen. Venice Beachin rantakadulla myytiin kaikennäköistä turistikrääsää ja joitain vähän ei-niin-normaaleja turistiasioita. Yks mitä ihmeteltiin kovasti, oli sellaset ihme höpöhöpötyypit lääkärintakkiin pukeutuneina, jotka ilmeisesti tekivät ihmisille jonkinnäköisiä (sairaus?)diagnooseja lääkemarihuanan saamiseksi. Kaiken kaikkiaan tykättiin kyllä Venice Beachistä tosi paljon ja sitä kannattaa kyllä mennä ihmettelemään, jos tännepäin sattuu eksymään.

Santa Monica Beach
Sitten vielä muutamia sekalaisia huomioita. Ensinnäkin Losissa (ja muualla jenkeissä) kannattaa olla paksu lompakko, sillä suurin osa asioista maksaa ja yleensä paljon. Nää jenkit on vieny tän rahastamisen ja kaupallistamisen tosi pitkälle. Esim. sinne Universal Studiosille ois maksanu sisään 77$ per nuppi (+ varmaan verot siihenkin päälle). Samaten sinne Guinnes World Recordsiinkin olis maksanut joku 20$ per henkilö sisään. Myös parkkipaikat maksaa yleensä paikasta riippumatta melko paljon, joten niitä ollaan jouduttu välillä etsimään pienellä stressilläkin. Tää johtuu siitä, että ei vaan luonto anna millään periksi maksaa esim. 9$ parkista, kun menee pariksi tunniksi rannalle... Parkkipaikkojen löytämisestä päästäänkin aasinsillalla sitten ajamiseen, eli nyt saatte kuulla mietteitä kuskilta. Ajaminen alun pikku jännityksen jälkeen menee aika stressivapaasti ja tähän paikalliseen ajotapaan on päässy kohtuullisen hyvin kiinni. Lähinnä ajaminen täällä puuduttaa, kun ruuhkia on paljon ja etäisyydet on täällä kaupungin sisälläkin vaan niin järjettömät. Ehkä parhaiten näistä etäisyyksistä kertoo se, että mailimittariin on kertynyt nyt jo reilut 300 mailia eli 500 kilsaa :D. Ja tää kaikki siis "kaupunkiajoa" Los Angelesin alueella. Onneksi bensa on sentään Amerikassa halpaa :)!

Eipä kai kummempia tässä vaiheessa. Huomenna lähetään johonkin huitsin Nevadaan... Viva Las Vegas!

Ps. Tää Starbucks jossa tätä tehdään sulkee ihan kohta, joten meiltä jäi vielä aika monta kuvaa laittamatta. Ens kerralla sitten :)


Universal Studios
Hollywood Sign
Hollywood Boulevard
Citywalk @ Universal Studios
Angels Flight Railway @ Downtown LA
Venice Beachin skeittipuisto
Venice Beachin puistoa
Venice Beachia
Arveluttavat kaupat Venice Beachin turistikadulla
Venice Beachin auringonlasku

6 kommenttia:

  1. Terkut täältä kotosuomesta, tänään pakkasta -7,5 ja eilen oli valkoinen maa...tänäään musta.Eilisilta vietettiin sitten hauskoja synttäreitä, kiitos Minnalle tästä oikein mukavasta tapahtumasta. Suvi, muista nyt sitten jättää matkalaukkuihin tilaa Eetun kengille!
    Ja avatkaas Päivillekin (R) lupa tulla kommentoimaan tänne. Terkkuja!

    VastaaPoista
  2. Ai se on luvasta kiinne, tää kommentoiminen. Mä uskoon koitan taas josko menis läpi...
    Mutta siis aivan ihanaa, että olette päässeet onellisesti ja turvallisesti reissun alkuun jälleen! Vähän kyllä epistä, kun ite joutuu täällä kylmässä ja pimeessä lukeen näitä teitin kertomuksia. Mutta aika hyvin on päässy itsekin lähes matkalle mukaan, niin hyvin kerrotte, että mielikuvitus vie kyllä hyvin sinne rapakon toiselle puoleell. :) Sisi lisää!!!
    Terkkuja!

    VastaaPoista
  3. No on täällä sit onneks ollut vähän lämpösempää kun Suomessa :) Ja oon yrittäny vähän hillitä omia shoppailuja, että Eetun kengät mahtuis johonkin!

    Ja Päivin luvasta sen verran, että ei osata sitä tehdä :D Asetuksissa näyttää että kuka tahansa saa kommentoida, mut sit siinä on kyllä myös mahdollisuus pelkästään raksittaa kohta "googe-tilin käyttäjät saavat kommentoida". Eli EHKÄ jos on kirjautunu omaan google-juttuunsa, niin ei pystyiskään jostain hölmöstä syystä kommentoida? Toivottavasti Päivi jaksaa vielä yrittää? :D

    Terkkuja sinne Hakamäkeenkin molemmille puolille tietä!

    VastaaPoista
  4. Kokeillaans taas kommentointia. Ilmeisesti tapasitte puistossa näitä tutkintojaan suorittavia valelääkäreitä, jotka sitten siirtyvät Suomeen diagnostoimaan potilaita ;D
    PR

    VastaaPoista
  5. Nyt näköjään PR on myös päässyt kommentoimaan meiän blogia :D Taidettiin laittaa sun accountille liian vahva esto, kun ei saatu sitä enää millään pois ;)

    Ja toi vois kyllä hyvinkin sopia just näiden valelääkärien koulutuspaikaksi :D

    VastaaPoista
  6. Paikallista ruokaa on tietysti piimävelli ja mitä, julkista liikennettä tuskin tunnetaan, mitäs sä nyt oikein höpiset. Täällä on sentään ollut jo vuodesta 1862 lähtien rautatieasemakin. Niin että monessakos kylässä näin voi sanoa? Ja junia pysähtyy ainakin 13 kertaa päivässä ;D (ai yritätte sitten estää tänkin tilin kommentoinnin vai?)

    VastaaPoista