Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

lauantai 26. helmikuuta 2011

Tenttejä, tenttejä

Erawanin vesiputouksilta
Noniin, nyt voi sanoa, että pahin on ohi tenttiviikolla, kun on 3 tenttiä takana ja etukäteen helpoin tentti edessä maanantaina. Paikallinen Ukko ylijumala on ollut tosi kiltti kun on päivä toisensa jälkeen synnyttänyt tänne tähän vuodenaikaan täysin poikkeuksellisia sade/pilvipäiviä! Ei ole niin paljon siis harmittanut lukea kokeisiin sisätiloissa. Paitsi nyt kun valmistautumista vaativat tentit on ohi, niin silti jostain kumman syystä ilma vieläkin on täysin pilvinen?!?! Meiltä jäi tänään vesipuistovierailu väliin, koska ei sentään haluta vilustua :) Vesipuistovierailun tilalle päätettiinkin skriivailla tänne uusi blogiteksti JA aloittaa tekemään logistiikka -kurssin ryhmäprojektia, joka saatiin siis tehdä kahdestaan! Ajatelkaa, deadline on vasta yli 2 kuukauden päästä ja nyt jo aloitetaan :D! (Arvatkaapa huviksenne kumpi aloitti kirjoittamaan blogia ja kumpi projektia... ... ... ... jep, eli Eetu kirjoittaa blogia, Suvi kirjoittaa projektia :) Todennäköisesti kuitenkin suurin osa projektin tekemisestä jää taas siihen kuuluisaan viimeiseen iltaan... :)

Muttamutta kerrotaanpa vähän nyt meidän tenteistä ja loppuun vähän tenttien jälkeisen 2 viikon loman suunnitelmista. Ja koska siis ihan oikeesti ollaan vaan luettu kokeisiin viimeaikoina, niin meillä ei ole yhtään uusia kuvia pistää tähän. Joten koitetaan laittaa tähän sellaisia kuvia, joita on haluttu laittaa aikaisempiin teksteihin, mutta eivät ole millään mahtuneet.

Bangkokin näkymä Baiyoke Sky:sta
Tenttiviikko alkoi siis tiistaina logistics and supply chain management -kurssilla. Tästä puhuttiinkin jo vähän viime päivityksessä, mutta tentti oli siis yllättävän vaikea huolimatta siitä, että opettaja antoikin kurssin edetessä aika avokätisesti vinkkejä tenttikysymyksistä. Sitten keskiviikkona oli vapaapäivä, joka tuli kyllä tosi tarpeeseen, koska torstaina oli edessä etukäteen pelätyin, organizational behaviorin, tentti. Ennakkopelot osoittautuivat jopa liian pieniksi, sillä ainoa oikeasti lontoota puhuva opettajamme pisti parastaan vaikeiden termien kanssa monivalinnoissaan. Esim. Suvi oli kirjoittanut edellisenä iltana yhden ruutupaperillisen molemmin puolin uusia englanninkielisiä sanoja ja opetellut ne, niin silti opettaja löysi kokeeseen vielä monta täysin "nevöhööd" sanaa tai termiä, joiden merkityksestä ei ollut todellakaan mitään hajua.Tän lisäksi vaihtoehdot muistutti lähinnä jotain yo-kokeen monivalintoja, joissa tuntuu aina, että mikä vaan vaihtoehdoista voisi olla oikein. Oltiin oikeasti valmistauduttu tosi hyvin kokeeseen ja suurimmasta osasta monivalintakysymysten aiheista oltais voitu kirjottaa vaikka 2 sivun esseet. Siltikin todella moni kysymyksistä meni ihan lotolla kysymyksen asettelun ja vaikeiden vaihtoehtojen takia. Kaksi lyhyttä esseetä tuntui menevän ihan hyvin, mutta niistä sai vain 20 pistettä per essee, kun monivalinnoista sai yhteensä 60 pistettä. Uskotaan saavamme kuitenkin vähintään 60 pistettä per nuppi.

Haikala Siam Ocean Worldissa
Eilen oli sitten entrepreneurial marketing strategy -kurssin tentti. Tentti oli aika helppo, kun saatiin taas etukäteen ihan hyvät vinkit tenttikysymyksistä. Vaikeutta teki lähinnä se, että opettaja on oikeesti niin tyhmä ja huono englannissa, ettei edes sen kirjoitetussa englannissa ole päätä eikä häntää. Torstai-ilta vietettiinkin pähkäillen, että "mitäköhän ihmettä se tollakin tarkoittaa?". Sen tekstistä puuttuu siis järjestään kaikki a, an, the -sanat sekä prepositiot. Yleensä myöskin sanataivutukset ovat päin sitä itseään. Eikä ollut yksi tai seitsemän kertaa eilen kun koitettiin iskeä moneenkin eri netin sanakirjaan sana opettajan tekstistä, jolle ei löytynyt minkäännäköistä käännöstä. Ammattitaitoista toimintaa opettajalta, joka on kuitenkin opiskellut 4 vuotta jenkeissä kandia erinomaisella keskiarvolla ja tän jälkeen vielä 2 vuotta Englannissa maisteritutkintoa. Ihan käsittämätöntä!

Maanantaina on vielä viimeinen, intercultural studies -kurssin, tentti. Tunneilla ei ole käyty oikeestaan kauheesti asioita läpi ja opettaja sanoi, ettei tenttiin voi edes oikein valmistautua. Tentin pitäisi kuulemma hoitua ihan perus käytännönjärjellä. Eli tämä ei kauheasti stressiä meille aiheuta :)

Laosissa delfiinejä tähyilemässä
Tiistaina alkaakin sitten se pitkään odotettu loma! Me meinataankin ottaa kaikki ilo irti, joten tiistaina herätys about neljältä aamulla ja suunnaksi lentokenttä! Otetaan Bangkokista siis lento Vietnamiin, Saigonin kaupunkiin (Ho Chi Minh City). Tällä reissulla on tarkoitus käydä pyörähtämässä myös Phu Quocilla (saari Etelä-Vietnamissa), Sihanoukvillessa (rantalomakohde Etelä-Kambodzassa), Phnom Penhissa (Kambodzan pääkaupunki) sekä Siam Reapissa (Angkor Wat ja muut Angkorin temppelit). Tähän meillä on aikaa 2 viikkoa, joten kiirettä tulee varmaankin pitämään. Meillä ei myöskään perinteisesti ole mitään tietoa mm. rajanylityspaikoista tai ylipäätänsäkään noista matkakohteista, joten varmasti mielenkiintoisia aikoja on taas edessä :D Nyt sääennustekin näyttää ainakin siltä, että saatettaisiin nähdä taas pitkästä aikaa vähän aurinkoakin! Koitetaan myös tavoista poiketen yrittää vähän päivittää blogia kesken reissun!

3 kommenttia:

  1. Piti jo tuohon edelliseen blogitekstiin jotain kommentoida, mutta en yhtään muista mitä (todennäköisesti kuitenkin jotain todella tärkeää ;D) Hyvä että huolehditte siitä, ettette pääse vilustumaan siellä. Se kun on siellä hyvin helppoa. Täällä sitävastoin ei pysty kyllä vilustumaan, kun tänäänkin on aurinko paistanut niin kirkkaasti tuolla toimiston ikkunan takana. Oikein hieno aurinkoinen kevätpäivä ja hanget loistavat :D

    VastaaPoista
  2. Juu ei olla vilustuttu vielä :) En tiedä mitä sun piti kommentoida, mutta kovasti vesi kielellä odotetaan kommenttia siitä meidän suosittelemasta alkomaholijuomasta, siitä "siideri/valkkari/yms." juomasta :) Huomattiin, että siitä oli päässyt kuva ihan facebookiin asti :D

    VastaaPoista
  3. Diplomaattinen kommentti siitä juomasta: ei ostettu enää sen jälkeen sitä tuotetta. :)

    Ja lorotin jopa puoli puollollista sitä hotellin lavuaariin :D

    VastaaPoista