Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Tuttuja kylässä & elelyä Bangkokissa

Noniin, edellisestä päivityksestä onkin jo kulunut jonkin verran aikaa... Johtuen lähinnä siitä, ettei olla käyty missään päätähuimaavissa uusissa paikoissa. Nyt ollaan myös saatu paljon vieraita tänne kyläilemään meidän arjen iloksi, joten päivittäminen on senkin takia jäänyt vähäisemmälle.

Suvi Chinatownissa
Käytiin viimeviikon keskiviikkona katsastamassa kiinalaista uuttavuotta Chinatownissa. Juhlat ei mennykään ihan niin kuin meidän uudenvuoden juhlat, jossa aattoiltana puolenyönaikaan raketit paukkuvat vinhasti. Suurimmat papattipärinät kuultiin heti keskiviikkoaamuna ihan tässä meidän kämpän vieressä. Pettyneinä mentiin sitten 7/11:stä hakemaan muutamat isot kaljat ja parit possuhampparit ja pistettiin piknikki pystyyn pienen joensuiston varteen :D

Ensiksi meitä moikkaamassa kävivät Päivi ja Make, jotka muutaman päivän Bangkokissa oleilun jälkeen suuntasivat etelän lämpöön Koh Samuin saarelle. Käytiin syömässä heidän kanssa viime viikon maanantaina Patpongilla (suuret kiitokset vielä ruokien tarjoamisesta sekä äärimmäisen hyvin maistuneista karkeista!), joka on selkeästi enemmän turistialue, kuin meidän kämpän lähialueet. Hinnatkin olivat siis sen mukaisia. Ei oltu aikaisemmin käyty ko. kaupunginosassa, joten ehkä ihan hyvä, että pikkuhiljaa aletaan tutustuminen Bangkokiinkin. Tähän mennessä ollaan elelty Bangkokissa käymättä missään turistihässäköissä yms., eli ihan vaan elelty. Ja Päiville vielä lisäkysymys; miltä maistui se "valkkari"? Lauantaina Suvin etukäteen pidetyissä synttärijuhlissa muista vaihtareista koostunut raati tyrmäsi juoman aika pahasti ja täytyy myöntää, että ei se meillekään enää ihan kauheen hyvin maistu :). Lauantain juhlista kuitenkin lisää myöhemmin! "Valkkari" on tosiaan 7/11-kioskeista ostettavissa oleva 640 ml kokoinen, 8 prosenttia alkoholia sisältävä ja 60 senttiä (!) maksava ruskea lasipullo :D Sisältö maistuu vähän makeahkolta valkoviiniltä, mutta ulkopäin kyseinen kapistus näyttää hämäävän paljon kaljalta. Joten kaljanystäville pieni varoituksen sanainen siis! 

Siskokset suunnistamassa
Perjantaina aamun uima-allassession jälkeen suunnattiin lentokentälle seuraavia vieraita vastaan. Koneesta ulos astelivat Suvin äiti Sirpa sekä Sirpan sisko Jassu. Heidän kanssa ollaan sitten kierrelty enemmänkin paikkoja ympäri Bangkokkia "pätevinä" oppaina :D. Aluksi käytiin checkaamassa heidän hotelliin sisään ja purkamaan laukut. Saatiinkin purkamisen yhteydessä kivasti taas tuliaisia. Karkkia tuli 9 pussia, hapankorppua 7 pakettia, lauantaimakkaraa 4 pakettia, nakkeja 1 paketti, akkareita ja kirjoja vino pino... Ja tulivat todella tarpeeseen (varsinkin Suville! :D). Illalla mentiin syömään meidän lempiravintolaan (taas jälleen kerran suuret kiitokset ruoasta! Alkaa jo hävettämään tämä siivelläelely :), johon ollaan sitten päädyttykin myös jokainen ilta sen jälkeen, myös tänään :). Tän jälkeen käytiin esittelemässä meidän kämppää ja istuttiin iltaa kattouima-altaalla.

Lauantaina mentiin aamupäivästä porukalla Chatuchakin viikonloppumarkkinoille ostoksille. Eipä kauheesti mitään uutta kerrottavaa kyseisestä paikasta. Ostoksia ei loppujenlopuksi tehty paljoakaan. Löydettiin tosin tällä kertaa eläimiä myyvä osa markkinoilta sekä koko markkinoiden keskellä oleva iso kellotorni. Ihmeteltiin, että miten onnistuttiin ensimmäisellä kerralla missaamaan nämä :D.

Synttärijuhlat uima-altaalla
Illalla pidettiin meidän uima-altaalla etukäteisjuhlat Suville synttäreiden kunniaksi. Oikeat synttärit kun ovat huomenna (tiistaina), niin ei haluttu terrorisoida meidän koko kouluviikkoa :D. Katolla meitä oli yhteensä 13 vaihtaria Suomesta, Hollannista, Saksasta ja Japanista. Aloitteluiden jälkeen suunnattiin ekaa kertaa (!) meidän reissun aikana Khao San Roadille, muiden vaihtareiden ollessa jo kyseisen kadun konkareita. Siellä meidän seuraan liittyi vielä 3 saksalaista sekä 1 amerikkalainen vaihtari lisää. Juhlat olivat erittäin onnistuneet ja varsinkin alkuillan aloittelut olivat erittäin rattoisaa aikaa. Päräytettiinkin yhteisvoimin katolla onnittelulaulut suomeksi Suville! Khao San Road tuntui muuttuneen huonompaan suuntaan entisaikojen "reppureissarighetosta". Musa pauhasi TODELLA kovalla ja oli jos jonkinnäköistä turistiviihdykettä. Sisällä baareissa ei kuullut edes omia ajatuksiaan ja ulkona pystyi hädintuskin juttelemaan vieruskaverin kanssa... Meinataan käydä kääntymässä Khao Sanilla kyllä uudestaankin, sillä se varmaan näyttää aika paljon erilaiselta päiväsaikaan.

Wat Arun ja auringonlasku
Sunnuntaina latailtiin aamulla eka vähän akkuja edellisillan koitoksesta ja iltapäivällä suunnattiin porukalla Chao Praya -joen varteen, Wat Arun temppelille. Ensiksi käytiin ihan temppelin juurella, jonka jälkeen otettiin vene joen toiselle puolelle, josta tarkoituksena oli kuuluisan auringonlaskun pällistely ruokaillen. Ravintolan palvelu yms. ei ollut ihan hintansa väärti sekä auringonlaskukin näytti aika vaatimattomalta, koska se sattui ikävästi jäämään juuri muutaman pilven taakse. Tästä seurasi taktiikan muutos, eli otettiinkin ko. paikassa vain yhdet oluset ja suunnattiin tuttuun ja turvalliseen lempiravintolaamme :D

Tänään, eli maanantaina meidän piti mennä koittamaan koulun korisjengin treenejä, mutta ne olivat yllätysyllätys peruttu ilman mitään ilmoitusta. Käytiin sitten koulun salilla vähän kuntoilemassa juoksumatolla. Illalla tavattiin siskokset Siam Squarella ja käytiin shoppailemassa Platinum kauppakeskuksessa. Kaikki kaupat oli suunnattu naisille ja hinnatkin olivat alhaiset, joten shoppailtavaa siis riitti :D Valitettavasti jostain syystä liikkeet alkoivat laittaa ovia kiinni jo 19 aikoihin, joten ostokset jäivät lähinnä pintaraapaisuksi. Uusi kierros ko. paikkaan on kuitenkin luvassa paremmalla ajalla jo keskiviikkona! Eetulle siis mukava päivä tiedossa =)

Vessan ovi ilman kahvaa
Ensi viikolla on luvassa vielä lisää tuttuja, kun suuntaamme tiistain kouluviikon jälkeen Koh Changin saarelle tapaamaan hyvää kaveriamme Jereä ja tietty valmistautumaan seuraavalla viikolla alkaviin välikokeisiin!

Huomenna edessä on kuitenkin TAAS kouluviikko. BLAAH! Koska koulua on niin harvoin, niin rutiinia siitä ei pääse syntymään ja joka kerta kun kouluun menee, tuntuu siltä kun palaisi lomalta. Kaikki varmaan tietävät, ettei lomalta ole kiva palata, joten kuvitelkaa, että joudutaan tekemään näitä "lomaltapaluita" melkeen 20 kertaa tän reissun aikana :D!

Ainiin ja onnistuttiin lukitsemaan vessan ovi silleen, että kumpikin jäi oven ulkopuolelle. Jostain syystä kämpän avaimet eivät tähän oveen toimi, joten hetken tuskailtuamme käytiin kysymässä avainta alakerran respasta. Lupasivat tulla avaamaan meille oven 10 minuutin päästä. "Avain" olikin vain järjettömän iso jakoavain, jolla korjausmies sitten hakkasi lukkoa niin kauan, että se hajosi pirstaleiksi. Tunnin päästä tulivat laittamaan sitten uuden lukon. Uusi lukko asennettiin kuitenkin vähän hutaisten, sillä aika-ajoin se jää vessaanmenijän käteen ovea avatessa :D. Ehkä kuitenkin ihan hyvä meille, ettei tarvitse moukaroida lisää lukkoja tällä reissulla, vaan lukko lähtee ihan ravistamalla irti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti