Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

maanantai 28. helmikuuta 2011

Tentit ohi, huomenna alkaa 2 viikon reissu!

(EDIT:Lisätty jälkikäteen myös pätkä itse torakoista, joka jostain syystä jäi pois aiemmin!)

Tosiaan tänään saatiin viimeinenkin tentti suoritettua. Täytyy kyllä myöntää et aikamoinen alisuoritus tuli joka tapauksessa, ei vaan jaksanut yhtään enää keskittyy ja tarinoida mitään diipadaapaa siihen tenttiin. Mut aiheena toi intercultural studies ei nyt mitenkään mahdoton ollut, vaikka lukeminen jäikin aika lähelle nollaa. Uskoisin, et suoriuduttiin kuitenkin ihan hyvin verrattuna paikalliseen väestöön :D Kun toi on tosiaan ekan vuoden kurssi, ni paikalliset ei oo vielä ihan mitään kielineroja siinä vaiheessa.

Söpöläinen
Meillä, etenkin Eetulla, on nähtävissä myös hieman kehitystä paikallisen thai-english - setin kuullunymmärtämisessä. Eetu mm. sai viime kerralla tilattua Subwaysta täysin oikeanlaiset subit ja saapuivatkin meille suht nopeasti. Itse en ole päässyt vielä ihan samalle aaltopituudelle, koska en esim. ymmärtänyt että "van too majonee too?" Subin työntekijän toimesta tarkoitti "one sauce, majonese sauce?". Ja en varsinaisesti edes ymmärrä mitä toi yks kastike, majoneesikastike tarkoittaa ees suomeks :D Asioita ymmärtää, jos on hyvä mielikuvitus siitä miten sana saattaisi loppua. Paikalliset kun jotenkin tykkää sanoo näistä vaikeista enkun sanoista vaan 2-4 ekaa kirjaintaa ja venyttää sen viimeisen mahdollisimman pitkäks. Esimerkkinä meidän yhden kurssin opettaja, joka sanoo Mc Donalds- sanan lopun "Donaaaa.." jne. Ollaankin pohdittu, että ymmärtäiskö nää meidänkin enkkua paremmin, jos alettais vaan lausua paikallisittain?

Uhrattiin viime viikonloppu tutustumalla kahteenkin eri pubiin/baariin täällä Bangkokissa muutaman muun vaihtarin kanssa. Tai itseasiassa nää kaikki muut tuntee jo paikat kun omat taskunsa. Me ollaan vaan menty aina jossain muualla, ni ei oo jääny aikaa baarissa istuskeluun. Mikä on siis sinänsä aika hyvä, kun sitä ehtii harrastaan sitten ihan Suomeskin tarvittaessa :)  Täällä se nyt vaan on aika paljon halvempaa, vaik istuttiinkin iltaa länkkäreiden omistamissa paikoissa ( Pickled Liver, brittibaari ja Old German Beer House, no tän maalaisuus selviää varmaan jo nimestäkin). Esim toisena iltana syötiin yks tosi iso annos puokkiin ja hmm juotiin pikkasen (tarpeeks) ja otettiin taksit kämpiltä baariin ja takas = vajaa 30 €/ 2 hlö.Vaikka tuntu, et tuhlattiinkin ihan huolella. Mut ei se mitään, ei valiteta :)

Sain muuten kuulla, että kaiken kukkuraks torakat osaa myös lentää! Voitteko uskoa? Nyt ei enää siis pelkät lenkkarit suojaa mua niiltä, kun pimeellä vaellellaan tuolla ulkona. Oon siis pitäny lenkkareita nyt pimeellä sandaalien sijasta, ettei kävis toteen se mun painajainen, et torakka menee sandaalin ja jalan väliin... :D Mut auta armias sellasta kriisitilannetta, jos ne pyrähteleekin lentoon mun eestä ja esim. juurikin mua kohti. Kuulin, et eräillä vaihtareilla oli kokonainen torakkaparvi lähtenyt lenteleen ympäriinsä suoraan "jalkojen alta". En ees haluu tietää mitä tekisin tossa tilanteessa. Oon mennyt nyt tässä viime päivinä muutenkin tosi paljon takapakkia tän torakka-asian kanssa, ihan ku osallistuis joka ilta johonkin Fear Factoriin (siis siihen pelkokerroin-ohjelmaan,joka tuli tvstä). Täs tuli kans sellanen lisäisku mun pelkoihin tossa eräs ilta. Kävelin rauhaksiin sellasta jalkakäytävän pätkää, joka on poikkeukselliseti metalliaidalla erotettu autotiestä ja siinä ne sitten oli! Kokonaista neljä torakkaa samassa läjässä ja mut havaitessaan lähti vipeltämään ilman päätä ja häntää joka suuntaan. Menini sitten ihan lukkoon, kun en päässy edes pakoon autotielle :D Jouduin tekeen u-käännöksen ja kävelemään pitkän matkaa takaspäin. Suostuin tuleen takas vasta, ku Eetu oli tappanu kaikki torakat. Eetu voi siis todistaa, et mä en mitenkään "leikisti" pelkää näitä. Joku ehdotti, et mun kannattais mennä syömään pari torakka-snackit (kuivattuja ja maustettuja torakoita) Khao San Roadille, ni voisin päästä pelostani yli kun tajuaisin et ne ei voi mulle mitään, mut mä voin syödäkin niitä. Tosin tällä hetkellä toi torakan syöminen kuulotaa jo ihan tarpeeks suurelta haasteelta, joten jätetään se mietintämyssyyn.

Ja huomenna alkaa tosiaan se meidän lomailu täällä! Tää, mitä ollaan tähän asti harrastettu, ei oo siis ollut vielä lomailua.. :) Eetu taiskin jo päivittää meiän reittisuunnitelmista viime kerralla, joten ei niistä sen enempää. Ja jos rajan toisella puolen aurinkokin ois vaikka kirkkaampi! Bangkokin ei-niin-hyvät kelit ovat jatkuneet edelleen, joten täytyy näköjään lähtee ulkomaille ottaan sitä aurinkoa :D

Tässä siis tämä tähän asti tärkein blogipäivitys ikinä, me aletaan mennä nyt nukkuun ku herätys on jo 6 ½ tunnin päästä!

3 kommenttia:

  1. Ehdottaisin Suville, että harkitset vakavasti sellasen sängyn suojaverkon ottamista mukaan teidän kävelyreissuille. Ja sitten sopivassa tilanteessa sujautat vaan sen yllesi. Ei pääse torakat kiusaan ;D
    Mä en ole moisiin torakoihin kiinnittäny huomiota millään matkallani sinne :D. Viime reissulla näin ison rotan juoksevan juur sen Patpongin poikki, kun aamupäivällä käveltiin siitä. Se vähän pisti sydämen tykyttämään. Onneksi sen eläimen kulkusuunta oli jonnekin niiden lavojen alle piiloon, eikä mua kohti.
    Torakoita tai sammakoita en myöskään ole maistanut, eikä mitään hirveetä hinkua ole päästä niitä maistamaankaan :D
    Mutta kieltämättä tässä polttelee jo vähän ensi talven lomasuunnitelmat....

    VastaaPoista
  2. ".....ja jalan väliin... " ?????
    :D :D :D
    toivoakseni ei kuitenkan isojen varpaiden väliin!
    Oikein mukavaa ja nautinnolista lomaa teille! Raskaan opiskelun raatajat... ;)
    Mä en kanssa ymmärrä, kuin sä Suvi pelkäät noin paljon torakoita, mutta ET ROTTIA? MIKÄÄN ei voi olla inhottavampi kuin rotta!!!!

    VastaaPoista
  3. Juu taytyy ihan vakavissaan harkita tota suojaverkkoa :D
    Ja ma en myoskaan itekaan tiia miks pelkaan miljoona kertaa enemman torakoita, kuin rottia... kaipa ma sen jossain valissa keksin... :D ja kiitokset hyvan loman toivotteluista, taytyykin valilla paasta vahan hengahtamaan rankan opiskelun lomassa ;)

    VastaaPoista