Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Enää 1 tentti jäljellä, kotiinpaluu häämöttää!

Karaokepaikka
Kotiinpaluu senkun lähenee vinhaa vauhtia! Tuntuu että aika on mennyt ihan sairaan nopeesti koko vaihdon aikana ja etenkin tän viimesen kuukauden aikana, kun on alkanut tiedostaa että kotiinpaluu lähenee.

Viimepäivät on menty taas vähän koulun ehdoilla, kokeisiin lukiessa. Tentit on mennyt molemmilta ihan hyvin ja nämä viimeiset 2 tenttiä oli kyllä kuin yö ja päivä toisiinsa verrattuna :D OB:n eli organizational behaviorin tentti oli taas odotetusti erittäin teoriapitoinen ja sisälsi paljon vaikeita englanninkielensanoja. Opettajalla on myös uskomaton taito tehdä monivalinnoista sellaisia, että vaikka aiheesta osaisi esseen kirjoittaa ja ymmärtää kysymyksen ja vaihtoehdot, niin ei siltikään osaa vastata kysymykseen :D Toisena ääripäänä oli sitten entrepreneurial marketing strategy -kurssin tentti, jossa meidän ennestään pikkuisen yksinkertaisena pitämä opettaja kyllä ylitti itsensä :D Varmaan 95% opettajan kysymyksistä sisälsi ainakin jonkunnäköisen englannin kielivirheen ja suurimmassa osassa virheet oli niin pahoja ettei ymmärtänyt mitä opettaja halusi kysyä. Kirsikkana kakun päällä oli kuitenkin oikein/väärin väittämät, joissa meille ei ainakaan auennut opettajan visio. Elikkä väittämät olikin korvattu kysymyksillä kuten "Mitkä ovat yrittäjälle tärkeitä ominaisuuksia?" ja näihin sitten piti vastaa joko T (true) tai F (false) :D Oli kyllä aika paljon naurussa pitelemistä, kun näki ekaa kertaa ne koekysymykset! Lopputulema siis näissä kahdessa tentissä oli kuitenkin sama, eli aika monta monivalintaa joutui arvaamaan. Onneksi kirjalliset osiot meni molemmissa hyvin molemmilta! Ainakin luultavasti...

Saunan ja karaoken jälkeiset jatkot
Muuten ollaan sitten enemmän ja vähemmän vaan nautittu kenties vuoden viimeisistä lämpimistä päivistä ja vietetty pienimuotoisia läksijäisiä täällä muiden vaihtareiden kesken. Maanantaina käytiin Laurin, Joonan ja Hiron kanssa ensiksi saunomassa ihan perinteisessä suomalaisessa saunassa Laurin kämpässä! Oli kyllä hauskaa käydä perinteisessä kiuassaunassa, jossa ollaan viimeksi oltu joskus joulukuussa. Vaikka näillä lämpimillä keleillä se sauna vähän menettääkin merkityksensä... Jokatapauksessa saunomisten jälkeen lähettiin sitten ihan meiän koulun vieressä sijaitsevaan karaokepaikkaan, josta vuokrattiin pariksi tunniksi koppi 800 bahtilla. Alkuun oli vähän epäselvyyksiä, että miksi joudutaan maksamaan perjantai/lauantaihinta, mutta se ilmeisesti johtui siitä, että tiistaina oli joku paikallinen pyhäpäivä. Täällä siis on tapana vuokrata koppi kaveriporukalle vrt. Suomen käytäntö, että mennään laulamaan johonkin karaokekapakkaan koko pubin eteen. Saatiin myös lopulta isompi koppi, kuin mikä vuokrattiin, koska oltiin ainoat asiakkaat. Se taas että oltiin ainoat asiakkaat meinasi kostautua kun työntekijät ovelasti halusivatkin lähteä kotiin ja yrittivät juksata meitä lähtemään pois n. 45 minuuttia etuajassa, vaikka alunperin ne kertoi että paikan piti olla auki aamu kuuteen asti :D Jokatapauksessa hauskaa ja kohtuuhintaista ajanvietettä! Meillä tosin lauleskelu muuttui lähinnä musiikinkuunteluksi, kun Hiro oli vaan kaikkia muita niin paljon parempi laulaja ettei kukaan muu halunnut enää laulaa :D Koppeihin oli myös mahdollista tilata ruokaa ja juomaa suht edullisilla hinnoilla ja palvelu ainakin tuolla pelasi, ehkä jopa vähän liiankin hyvin :D Lasi ei ollut ehtinyt edes tyhjentyä vielä, kun joku henkilökunnasta tuli täyttämään sen uudelleen...

Pakettiautosta modattu kadunvarsibaari :D
Muttamutta mitään muuta erikoista ei kyllä täällä ole oikeastaan tapahtunut. Suvi päätti pistää shoppailut jäihin ainakin toistaiseksi, kunnes saadaan lopullinen matkatavarainventaario tehtyä. Tohon tavaroiden Suomeen saamiseen tuli kyllä yks aika iso mutka matkaan kun huomattiin, että China Airlinesilla, jolla lennetään Bangkokista Amsterdamiin, sallitaan jostain syystä 10 cm kapeammat käsimatkatavarat, kuin yleensä lentoyhtiöillä. Meidän toinen lentolaukku on siis muille lentoyhtiöille kyllä vielä sopivan kokoinen. Noh, yritetään varautua siihen laittamalla sinne laukkuun iso reppu mukaan, jos laukku ei mene läpi. Tän lisäks ollaan myös varauduttu ns. joulukuusitaktiikkaan, eli sitten vaan puetaan päälle kaikki ylimääräset vaatteet ja muut roinat :D Varmasti myös hyödyllistä jo Suomeen tulon jäätymisen ehkäisemiseksi :D!

Laitetaan tähän loppuun vielä vähän täytettä vaikka kämppäarvioinnin ja pitkäaikaismajoitusvinkkien muodossa. Elikkä majoitutaan siis House By The Pondissa, joka on serviced apartment tyyppinen, eli siivous kuuluu joka päivä hintaan. Meillä on siis tosi iso, 60 neliön kämppä, jossa on makkari, olkkari ja keittiönurkka. Hintaa kertyi 22000 bahtia/kk eli riippuen euron kurssista jotain 550 euron ja 500 euron väliltä. Tähän päälle tuli vielä sähkömaksu, joka on meillä n. 600 bahtia / kk, vaikka ei olla käytetty ilmastointia ikinä öisin sekä sikahintainen (jos laskuttais kulutuksen mukaan, niin ois paljon halvempi) kiinteä vesimaksu 350 bahtia/kk. Toi vesimaksu varsinkin ärsytti, kun tota vettä ei voi edes juoda. Ylivoimaisesti paras puoli tässä kämpässä on ollut se, että uima-allas on katolla ja ihan vieressä ei ole korkeita rakennuksia, joten aurinko pääsee paistamaan siihen koko päivän. Aika monessa paikassa uima-allas on jossain rakennuksen alaosissa, joten aurinko jää aika usein varjoon. Myös siivous on ollut tavallaan tosi mukava, mutta se on tuonut myös stressiä sillä siivojat tekevät niin millintarkkaa työtä, että niillä vierähtää aina siivouksessa vähintään tunti ja sen ajan pitää olla evakossa jossain muualla.

Selkeästi huono puoli on se, että täällä (tosin samalla tavalla muuallakin Thaimaassa) sanaa ylläpito ei tunnuta tiedettävän ollenkaan. Jos joku hajoaa, niin paikalliset tuntuvat olevan "voi harmi" -asenteella liikenteessä verrattuna että ihan oikeasti tekisivät asialle jotain :D Otetaan esimerkiksi vaikka meidän telkkari, jossa aluksi oli reilu 10 länsimaalaista kanavaa. Yksi kaunis päivä joskus helmikuussa kesken ohjelman katsomisen telkkari veti lumisateelle ja sen jälkeen meillä ei ole ollut kuin 2 kanavaa :D Myöskin kuntosalin rikkoutuneille laitteille ei olla tehty yhtään mitään koko puolen vuoden aikana. Kuntosalissa oli myös viikko sitten vesivahinko, jonka takia salin ovelle tuli "suljettu" lappu, katto revittiin yhdestä kohtaa kuntosalia auki ja ilmeisesti vika korjattiin. Katto on kuitenkin vieläkin aukirevittynä, laitteet on yhdessä kasassa salin nurkassa ja kieltolappu on edelleenkin ovessa (tosin sitä ei kukaan jaksa noudattaa täällä =D).

Sijainnissa on sekä erinomaisia puolia, että myös aika rasittavia puolia. Hyvä puoli on siinä, että matkaa skytrainille on n. 15 minuutin kävelyn verran ja metrolle vajaat 10 minuuttia. Toisaalta taas ne tiet, jotka noille julkisille johtaa, on kyllä tosi kapeita ilman jalkakäytäviä ja sen takia tosi rasittavia kävellä. Huonoihin puoliin kuuluu meidän mielestä myös se, että tässä ihan lähellä ei ole esim 7-eleven kiskaa (yksi epämääräinen pikkukauppa kyllä löytyy kohtuullisen läheltä) eikä mitään halpaa thairavintolaa. Toi lähiraflanpuute ajaa aika usein tilaamaan kotiinkuljetuksen :D

Majoituspaikkaa valitessa kannattaa ehdottomasti ottaa kämppä läheltä sitä kohdetta minkä takia on ensisijaisesti tullut tänne (esim. koulu tai duuni). Kulkeminen täällä on välillä niin hidasta, että jo ajatuskin pitkästä koulumatkasta tuntuu tosi ahdistavalta :D Paitsi jos koulua on vaan sen kerran viikossa... :) Mut kannattaa tosiaan ottaa etukäteen netistä selvää majoitusvaihtoehdoista ja sit käydä viel paikan päällä tsekkaamassa, ettei tee pelkän nettikuvauksen perusteella mitään vuokrasopimuksia. Ollaan nähty nyt aika paljon muiden vaihtareiden kämppiä ja monet niistä on selkeesti uudempia/"hienomman" oloisia kuin tää meiän ja kuitenkin vuokrahinnat on pyöriny aika samoissa meiän vuokran kanssa. Mut me ollaan oltu kyl sen verran tyytyväisiä tosiaan tohon meiän kattoon uima-altaineen, et ei tiedetä oisko sit kuitenkaan haluttu mennä muualle majoittuun, vaikka oltais nähty muitakin vaihtoehtoja ennen vuokrasopimuksen kirjottamista.

Muttamutta, eikai tässä mitään kummempia. Nyt nautitaan viimesistä päivistä täällä ja vähän vähemmän nautitaan viimesestä tentistä. Ja perjantaina tullaankin jo takaisin Suomeen!

3 kommenttia:

  1. Forecan 10 päivän sääennuste lupaa teille kyllä lauantaiksi jo ihan kohtuullista säätä (Helsinki) +24 päivällä. Pääsette kyllä ihan liian helpolla. Tuutteko perjantaina päivällä vai vasta iltayöstä? Eli joudutteko nyt edes yhtään kärvistelemään kylmässä???
    Nimim. ei yhtään kateuden häivettäkään ilmassa

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa kotiin! Toiviottavasti teiän lento ei kestä yhtä kauaa kun meidän silloin kotiin tuillessa. ... niin tai toisaalta, se oli kyl koko rahan edestä, ja siltikin se loppui vähän niinko kesken..
    niin ja joo, ei täälläkään yhtään pätkää oo kateutta ilmassa :)

    VastaaPoista
  3. Toi Foreca on nyt aika epävakainen näitten ennusteidensa kanssa :D Just tällä hetkellä se lupaa lauantaille +14 ja sadetta! Ja ehtii varmaan vielä muuttua monta kertaa. Tullaan perjantaina iltapäivällä kolmen jälkeen, et perjantain lämpötiloillakin on vähän merkitystä meille :D Eli Suomen kesäkuun säät tuntien saadaan kyllä kärvistellä ainakin jonkun verran kylmässä!

    Jassu: Juu täytyy tosiaan toivoa, et toi lento ei kestäis ihan niin kauaa kun teillä... kun ei varmaan perinteisesti saada ollenkaan unta matkan aikana :)

    VastaaPoista