Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Aika hupenee, koulua enää 1 päivä jäljellä

Pahoittelut jälleen siitä, että ei olla kirjoitettu mitään. Ei vaan olla saatu taas(kaan!) mitään erikoista aikaiseksi :D! Tää alkaa olla niin normaalia elää täällä Bangkokissa... Tänään kyllä tehtiin lista, et mitä on vielä pakko tehdä täällä ollessa. Juttua luvassa niistä lisää, jos onnistutaan/jaksetaan mitään toteuttaa :) Yökerhoissa ollaan taas pari kertaa käyty Ellin ja Santerin kanssa, joten kerrotaan nyt vaikka yöelämästä tässä jotain :D Nythän ne siis lähti juuri tästä meiän kämpiltä kohti lentokenttää ja Suomea.

Ensinnäkin täällä meidän taksinkäyttö on lisääntynyt ihan järjettömästi johtuen tietty naurettavan halvoista hinnoista... Välimatkat yöllä siirrytään lähes aina taksilla ja varsinkin kun yöllä ei ole ruuhkaa, niin mittari harvoin näyttää yli 100 bahtia (reilu 2 euroa). Myöskin tosi usein taksikuskeilla on joku provikkadiili yökerhojen kanssa paikalle tuomistaan asiakkaista, joten usein tästä johtuen kyydit on vielä ilmaisia baareihin :D. Hirvittääkin välillä ajatus paluusta Suomeen, kun toi taksiralli on ollut välillä aika hurjaa baarien välillä, jos baareissa on esim. ollut liikaa tai liian vähän porukkaa tai tunnelma muuten vaan on ollut huono... Myöskin juomia täällä säännöstellään aika vapaalla kädellä ja usein tekee tosi tiukkaa saada edes juotua jokin drinkki, kun baarimikko on sen ihan täyteen laittanut viinaa :D Eli halvaksi on tullut illat! Yleensä meillä on mennyt 15-25 euroa yhteensä koko illan aikana sisältäen molempien kaikki matkat, juomat ja safkat :D

Sitten on pakko myös kertoa yhdestä hauskasta tapauksesta mikä meillä sattui 7-elevenissä! Ollaan siis yritetty aina silloin tällöin kokeilla jotain ihan uutta mitä ei olla aikaisemmin missään maistettu. Eetu päätti sitten muutama päivä sitten kokeilla seiskasta semmoista tuotetta kuin Ovaltine-pirtelö. Juoma on sellaista vähän kaakaon näköistä, mutta kun ekan huikan otti pillistä, niin meni kyllä ihan puurot ja vellit sekaisin :D. Juoma maistui nimittäin TÄYSIN mämmiltä :D No saatiinpahan tänäkin vuonna pääsiäisen pakollinen mämmikiintiö täyteen. Yksi 3 desin muki riitti tätä lystiä meille (lähinnä Eetulle) ihan mainiosti :)! Eli jos tulee Thaimaassa ikävä mämmiä, niin sen korviketta saa täällä 7-eleveneistä ympäri vuoden, eikä vain pääsiäisenä!

Nyt aletaan myös ymmärtämään, mitä täällä huhti- ja toukokuussa käytettävä "hot season" -termi oikeasti tarkoittaa :D. Ulkona on ihan naurettavan kuuma ja kostea koko ajan ja hiki virtaa ihan solkenaan :D Päivällä varjolämpötila on jossain 35 kieppeillä, yleensä jopa yläpuolella. Tämä johtaa siihen, että kun lämpöön jotenkin vähän tottuu, niin ulkona on liian kuuma (ei ikinä uskottu että sanottais tää, koska molemmat rakastetaan aurinkoa ja lämpöä niin paljon! :) ja sisällä kun laittaa ilmastoinnin, niin jäätyy ihan pystyyn :D Eli jäätymistä luvassa siis Suomessakin :)!

Ja sitten viimeisimpänä ja ikävänä asiana ollaan huomattu, että meillä on enää 1 koulupäivä jäljellä, jonka jälkeen on vielä 4 tenttiä :( Nyt ei enää paljon koulu jaksa stressata, kun kaikki kurssit on käytännössä jo nyt läpi. Loppukokeet ovat enemmänkin boonusta arvosanaan, kuin taistelua läpipääsystä... Tänään saatiin viimeiset 2 esitystä pidettyä luokan edessä ja enää meillä on muutaman sivun raportti kirjoittamatta yhdestä yrityshaastattelusta, jonka jälkeen kaikki pakolliset kouluvelvoitteet on siis hoidettu. Yhteensähän meillä on muutenkin aikaa enää reilut 3 viikkoa, ennenkuin lähdetään takaisin Suomeen... Uskomatonta miten nopeasti aika onkaan kulunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti