Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Vähän aktiivisempaa elämää

Näkymä järvipuistosta
Ollaan nyt saatu ees jotain uutta aikaseks täällä Bangkokissa, kun käytiin torstaina katsomassa viimein puisto, joka sijaitsee noin kilometrin päässä meidän kämpiltä :D Aika hieno saavutus? Puolustukseks sanottakoon, et toi Emporiumin puisto kilsan verran päinvastaseen suuntaan on aina vaan vienyt meiän suurimman mielenkiinnon ja ollaan ihan kokonaan jätetty tsekkaamatta tää toinen yksilö. Vaikka oishan sitä tietty PITÄNY käydä tossa toisessakin ees vähän aiemmin. Mut parempi myöhään, kun ei silloinkaan.

Puistoon kävellessämme alitettiin metrotunnelin kautta liian vilkas autotie ja päädyttiin National Convention Centerin etuovien läheisyyteen. Tää center on siis paikallinen messukeskus ja niin siellä oli nytkin käynnissä jotku sellaiset. Suomessa on tottunut, ettei messukeskukseen noin vaan marssita sisään ilman pääsylippua, mutta Eetun optimistisuuden ansiosta päätettiin kokeilla, jos päästäiskin "livahtaan" sisään. Eipä paljon tarvinnut livahtaa, kun vartija toivotti meiät tervetulleeksi eikä näyttänyt haluavan meiltä mitään maksua. Siellä oli käynnissä sit jotku urheilutarvikkeiden, elektroniikan, kodinkoneiden, sänkyjen ts. vähän kaiken kaiken mahdollisen myyntimessut + matkailumessut. Myyntimessujen puolella oli ihan kivoja tarjouksia, mut matkamessujen sisällöstä ei kauheesti ymmärretty :D Osittain niitä oli yritetty tehdä englanniks (otsikot jne.), mut sit suurempi sisältö oli laitettu thaiks. Ständeillä olevat työntekijät näyttivät kiinnostuvan kahdesta länkkäristä harhailemassa siellä ja ennen sen suurempia myyntipuheita lähdettiin vähin äänin pois matkailumessuilta.

Messut tutkittuamme päätimme nyt vihdoin mennä sinne puistoon ja siinähän se sijaitsikin aivan messukeskuksen kupeessa. Oli ihan hienon näköinen puisto maisemineen ja lammen (?) ympäri kiersi 2 kilsan pituinen lenkki"polku" eli asfalttitie. Siellä ei ollut mitään sen ihmeempää muuta aktiviteettia, verrattuna siis Emporiumin koris- tms. kenttiin. Joka tapauksessa oli kivaa vaihtelua käydä välillä tuollakin ja saatiin taas raksi vedettyä ruutuun. Done!

Huvipuiston sisäänkäynti
Eilen sitten käytiin päivän visiitillä Siam Park Cityssä, joka oli myös "pakko tehdä"-listalla. Paikka sijaitsee kylläkin noin 20 kilsan päässä meidän "hoodeilta", mutta onneks taksi sinne kustansi vain ~170 bahtia (vajaa 4€...). Siam Park Cityä mainostetaan jostain syystä lähinnä vesipuistona, vaikka sieltä löytyy myös ihan kattava huvipuistopuolikin. Itsekin ajateltiin alunperin mennä vaan siihen vesipuistoon (300baht), mutta kun koko alueen kattavalla rannekkeella onkin tällä hetkellä special price (600baht), niin otettiin sittenkin sellainen! Tää 600 bahtia siis sisälsi pääsyn kaikkiin laitteisiin/juttuihin Siam Lagoonissa (vesipuisto), Siam X-tremessä (huvipuistohärvelit) ja Siam Geniuksessa (öö...ilmeisesti avartava boat-matka "aidossa Afrikassa").

Autenttista afrikkalaista menoa! :D
Siam Parkin sivujen mukaan tää Siam Genius on "perfect combination of education and world class entertainment"= täydellinen yhdistelmä sivistystä/kasvatusta ja maailman luokan viihdettä, mut hmm... meidän mielestä se veneajelu sen aidon Afrikan läpi anto ehkä vähän yksipuolisen ja vanhanaikasen kuvan Afrikan menosta :D Siellä oli siis laitettu muovista valmistettuja afrikaaneja kiipeilemään puihin jne. + sieltä löytyi myös muutamat länkkärit roviolta heimon keskeltä... Että ehkä toi "education"-puoli jää vähän vajaaks ton Afrikka-ajelun osalta :) Oli ne jaksanu kyl melkosen määrän kaikenlaisia eläinten ja ihmisten kopioita laittaa siihen veneajelun varteen ja kaikilla tietty kääntyili eri vartalon osat joka suuntaan ja ne piti aitoja viidakon ääniä... Että ehkä se oli vaan suunnattu vähä nuoremmille kuin meille :D Tähän Genius-puoleen kuulu vissiin viel joku Jurassic Park-tyylinen ajelu, mut sinne päästääkseen ois joutunu jonottaan liian kauan ja epäiltiin ettei jäätäis liian paljosta paitsi, vaikka skipattaiskin se kokonaan. Lisäksi siihen tais kuulua "Dinotopia", joka oli tehty muistuttaan jotain antiikin Kreikan palatsia ulkopuolelta ja sisältä löytyi sitten oikeeseen mittakaavaan tehtyjä muovikopioita näistä dinoista. Periaatteessa ihan viihdyttäviä kyllä, koska näihinkin oli jaksettu laittaa liikkuvia osia + jotain ääniä mukaan! Et jos joku meinaa mennä tonne Siam Genius puolelle sivistääkseen itseään, niin se ei sitten ehkä lisää sitä tiedon määrää pääkopassa :D Mitään kirjallista informaatiota sieltä ei löytynyt näistä aiheista, PAITSI muutamien dinoluurankojen vieressä oli jotku pikkupätkät tekstiä thaiksi.

Siam Lagoon oli sitten tosiaan se vesipuistopuoli. Siellä ei ollut paljonkaan mitään härveleitä (=liukumäkiä jne.), vaan tuntui olevan enemmän sellaista hengailualuetta. Paikalliset olivatkin tulleet isoilla porukoilla sinne
Maailman suurin aaltoallas
piknikille omine eväineen (jopa viskiä löytyi heidän eväsvalikoimistaan) varjoon istuskelemaan :D Me käytiin eri "vesikohteet" läpi yks kerrallaan, eikä jääty niin pitkäks aikaa mihinkään. Siellä oleva aaltoallas on kuulemma maailman suurin luokassaan, mutta ei se paikanpäällä ainakaan niin vaikuttavalta näyttänyt. Se oli tehty kyl hauskasti muistuttamaan oikeeta merta&rantaa, kun ne aallot varsinkin käyttäytyi/tuli siihen rantaan (betonille...) samanlailla kuin oikeessa meressäkin. Aallot sinänsä ei koollaan juurikaan vakuuttaneet, vaikka jossain luki et oisivat metrin korkuiset? Puol metriä ehkä oli lähempänä totuutta tällä kertaa. Siinä altaassa oli joka tapauksessa ihan rentouttavaa kelluskella tekemättä mitään.

Dinotopiassa
Lagoon-puolelta löytyi myös kaksi isompaa liukumäkirakennelmaa. Toinen oli ihan "perinteinen", eli isohko ja sopivan vauhtinen kiemurteleva liukumäki. Toisen, "Speed Slide", jätin itse (=Suvi) kokematta, mutta Eetu meni siihen, kun kerta "oltiin tänne asti tultu". Mun kokeilemattomuuteen oli muutama syy: 1) Pari tyttövaihtaria kertoi sen testanneenssa ja saaneensa kaivaa bikineitään sen jälkeen kukin mistäkin. Pääpointtina siis se, että päällä eivät olleet ihan normaalisti pysyneet 2) Katselin muutaman tyypin alastulemista slideä pitkin ja en liiemmin ilahtunut siitä, että joka toinen lensi toisen pikku "hyppyrin" kohdalla ihan tarpeeks ilmaan ja laskeutui epämääräisesti takas jopa osittain pois omalta liukupaikaltaan 3) Mun takapuoli ei ois varmaan mahtunu enää siihen todella kapeaan välikköön, jota pitkin ois muka pitänyt liukua sieltä alas ja johonka ois pitäny uudelleen laskeutua ton äsken mainitun ilmalennon jälkeen :) Kaikesta huolimatta Eetu selviytyi suht hyvin tästä liu'usta, ainostaan uimahousut eivät pysyneet ihan kuosissa ja Eetu kokeili myös pientä ilmalentoa. Uudestaan ei kuitenkaan ollut enää kiire kyseiseen liukumäkeen :D Lagoonin puolelta löytyi myös poreallasalue viileällä vedellä (lämmintähän täällä ei edes enempää kaipaa :D) sekä semmonen iso "ympyräallas", jossa on pieni virtaus, eli se on tarkotettu esim. tuubingiin tai muutenvaan lillumiseen...

Siam X-tremessä päästiinkin sitten pitkästä aikaa kokeilemaan vuoristoratoja ja muita vempeleitä! Ekaks mentiin ihan Särkänniemen Tornadon tyyppiseen laitteeseen (pitkä ja vauhdikas vuoristorata) ja etenkin mä totesin maankamaralle pääsyn jälkeen tulleeni tältäkin osin vanhaks. Siitä ei oo niin kovinkaan montaa vuotta kun uhosin, et uskaltaisin mennä mihin tahansa laitteeseen, jota tää maa päällään kantaa. Mut höm, jopa tää "Tornado" sai mut jännittään sen verran, et perun puheeni menemästä mihin tahansa laitteeseen enää :D Tätä jännittämistä oli luvassa sitten vielä pahempana lisää, kun mentiin testaan Giant Drop ja Boomerang... Varsinkaan Giant Droppiin meitä ei sais enää uudestaan! Siinä ei oo mitään hauskaa, kun eka nostetaan 75 metrin korkeuteen ja sit vedetään maa alta :D Eniten tykättiin ehkä paikallisesta tukkijoesta, jossa oli 1 tosi pitkä syöksy, 1 lyhkänen syöksy ja 1 keskipitkä syöksy takaperin :D

Paikallinen Tornaado
Mut joo, kokonaisuudessaan oli tosi hauskaa käydä tuol Siam Park Cityssä ja oli ihan sen vajaan 14 euron arvonen :) Lisäks kun mentiin sinne perjantaina, niin ei ollu juurikaan jonoja mihinkään. Mielenkiintosta oli myös huomata et paikan näköalarakennelma, Siam Tower, tuntui melko matalalta vajaine 110 metreineen. Täällä on vähän kadonnu tää käsitys siitä, mikä on korkea rakennus ja mikä ei :D Näsinneulaa oon ennen kattonu silmät pyöreinä, et ompas se korkea, vaikka se itse torniosa siitä onkin vaan reilut 130 metriä. Mut kyl täs alkaa kohta palaan maanpinnalle näiden rakennusten korkeuksissa (kirjaimellisesti), kun päästään taas ihaileen Espoon pilvenpiirtäjiä. 

Yleisnäkymää huvipuistosta
Tänään sitten käytiin jälleen Chatuchakin Weekend Marketeilla kiusaamassa Eetua = shoppailemassa :) Mä sain uuden inspiraation lähteä sinne, kun Elli oli löytänyt sieltä parin tunnin pikavisiitillään kaikkea sellaista, mihin en ollut itse törmännyt markkinoilla aiemmin.Yks näistä asioista oli korvakorut, joita sai 12 paria 120 bahtilla! Ihan naurettavan halpa hinta, olin ihan kuin irtokarkkiostoksilla valitessani omaan keräilyastiaani 12 mieluisinta. Olis tehny mieli ostaa samantien 24 kappaletta, mut kai se ois ollu sit jo liikaa... vai olisko? :D Lisäks sieltä löyty mun pitkään etsimiäni laukkuja sopivaan 199 bahtin kappalehintaan, eikä tarvinnu tosiaan ees tingata et sai noin halvalla. Ja kaikkee muutakin pientä tarttui taas mukaan ihan huomaamatta. Ostettiin sit viimein toinen iso matkalaukkukin meille (990baht!), niin voidaan kohta testaa et onko kaikki ostoskapasiteetti jo käytetty, vai vieläkö sitä pääsis vähän shopishopi? Vaik mä luulen, et tätä "shopia" on tullut harrastettua jo ihan riittämiin tässä viimesen viiden kuukauden aikana :D


4 kommenttia:

  1. Kiitos äitienpäivän muistamisesta! Kyllä tämä äiti täällä jo kovasti teitä odottaa kotiinkin. Ihana nähdä piiitkäästä aikaa. Puntokin on jo lähes valmiina hesan ajeluihin, jahkas toi iskä ehtii vielä katsastaa sen! Terkkuja nyt aurinkoisesta kotomaastakin!

    VastaaPoista
  2. Mitä, ootteko te voineet ostaa jotain (laukkua?) tinkaamatta? Miten se on mahdollista? Ei kai teiltä vaan ala ote lipsuun :D!! Ihan hirveen kamalan kauheen näkösiä/kuulosia härveleitä siellä huviotpuistossa. Ja joku 10 metrinen Näsinneula ON KORKEA!!!! :)
    t. täti-ihminen

    VastaaPoista
  3. ... tuota öh... tää täti-ihminen järkyttyi niin noista huviOpuiston härvelien katsomisesta, että kirotusvirheitä (!) tuli enemmänkin.. siis ehkes se Näsinnenula on edelleen sen n. 130 metriä, eikä 1o metriä...

    VastaaPoista
  4. Äiti: ole hyvä vaan muistamisesta! siellä on näköjään alkanu kans ihan hyvin lämpeen noi ilmat viimein... ja tarkenee ehkä tulla kotiin!

    Jassu: Selvästi ote alkaa lipsuun! tai sitten noi laukut oli vaan liian kivoja, eikä alle viiden euron kappalehinta tuntunu sitten _ihan_ niin pahalta tällä kertaa :D ja ehkä näsinneula tuntuu enää vaan siltä 10 metriseltä ;)noi härvelit oli kyl ihan tarpeeks hirveitä meiänkin mielestä...
    t. hyvää vauhtia täti-ihmiseks muuttumassa oleva

    VastaaPoista