Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Viimeisiä viedään

Bed Supperclubissa
Taas on viikko vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Aika tuntuu siis kiirehtivän ihan järjetöntä vauhtia, kun reissu lähenee loppuaan ja stressi Suomeen palaamisesta kasvaa :D Vaikka jotkut asiat välillä vähän täällä ärsyttävätkin ja halu nähdä kaikki tutut Suomessa on kasvanut, niin ei täältä ehkä ihan vielä haluaisi silti lähteä pois :) Tästä johtuen ollaan vieläkin yritetty jatkaa aktiivista elämää täällä Bangkokissa, niin että yritetään ottaa kaikki irti näistä viimeisistä päivistä. Viimeaikoina tosin säät on vähän ruvennut häiritsemään tätä, koska sadekausi taitaa nyt virallisesti olla alkanut. Tänään meidän piti lähteä viimeistä kertaa Chatuchakin viikonloppumarkkinoille, mutta joudutaan skippaamaan se tai siirtämään se myöhemmäksi ukkosesta johtuen... Aurinkoa ollaan siis nähty vähemmän ja sadetta ollaan saatu jokapäivä, eli hyvää totuttelua Suomeen :D Ainoastaan toi kevyt n. 35 asteen lämpötila yli 90 % kosteudella höystettynä tekee pienen eron ja fiilis on kuin kasvihuoneessa!

Eniveis edellisen päivityksen jälkeen jatkettiin sitten sunnuntaina taas aktiivisuutta, tälläkertaa yöelämän merkeissä. Mentiin saksalaisten ja hollantilaisten vaihtareiden kanssa katsastamaan yksi Bangkokin hienoimmista yökerhoista nimeltään Bed Supperclub. Paikka on semmosessa "lasiputkilossa" ja siellä on 2 puolta. Toinen puoli on se kuuluisampi puoli, jossa reunoilla menee valkoinen sänkyrivistö tyynyjen kera tanssilattian ympärillä ja toinen puoli on enemmän perinteisen yökerhon näköinen. Molemmat puolet oli kuitenkin erittäin
Bed Supperclubin sängyillä
tyylikkäästi sisustettuja! Ollaan muutaman kerran aiemminkin meinattu mennä tonne, mutta silloin hinta on ollut esteenä. Viimeksi kun kokeiltiin sisään, niin sinne maksoi 900 bahtia (reilu 20 euroa) sisään ja se sisälsi yhden drinkin. Tällä kertaa oltiin viisastuttu ja katsottu etukäteen sunnuntaina olevan erikoishintainen sisäänpääsy, joka oli 600 bahtia (vajaat 15 euroa) sisältäen 2 drinkkiä. Hieno paikka ja hauskaa oli! Kuriositeettinä mainittakoon thaimaalaiseksi erittäin tarkka ikärajan noudattaminen ja valvominen sekä sulkemisajan noudattaminen!

Tiistaina oli viimeinen normi koulupäiväkin, nyt on enää tenttejä jäljellä. Ensimmäinen tentti on ensi viikon maanantaina ja viimeinen sitä seuraavan viikon tiistaina... Viimeisen tentin jälkeen meillä onkin enää keskiviikko kokonaisena jäljellä, kunnes torstai yömyöhään lähdetään täältä lentelemään takaisin kohti Härmää! Jokatapauksessa viimeinen koulupäivä oli aika paljon kevennetty :D Logistiikka oli peruttu, koska opettaja halusi antaa vähän lukuaikaa oppilaille. Entrepreneurship kesti n. 30 minuuttia sisältäen vinkit tenttiin. Interculturaliin ei menty, koska siellä oli vain paikallisten esityksiä ja tenttivinkitkin saatiin jo edellisellä kerralla kun itse pidettiin esitys. Organizational behaviorkin loppui poikkeuksellisesti aikaisemmin, vaikka opettaja tavoilleen uskollisena koitti venyttää tuntia jaarittelemalla turhuuksia ja antamalla "huippu elämänohjeita"! Ohjeet olisi ehkä ollut ihan hyviä thaioppilaille, jos he a) jaksaisivat kuunnella ja b) ymmärtäisivät englantia :D Opettaja mm. kertoi, että kannattaa ehkä yrittää mennä kerran edes osa-aikatöihin ennenkuin valmistuu. Ton yliopiston oppilaistahan varmaan n. 99% ei ole ikinä ollut töissä, vaan elävät todella spoilattua pappa betalar -elämää :D! Opettaja myös kehui meitä vaihtareita, koska ollaan uskallettu UHMATA meidän vanhempia ja lähteä ehkä jopa ilman lupaa tänne toiselle puolelle maailmaa vaihtoon :D Pikkasen on kulttuureissa eroa :)

Oltiin otettu urheiluvehkeet kouluun mukaan ihan sitävarten, kun tiedettiin että taukoja tulee oppituntien välissä. Käytiin ekaksi vähän kuntosalilla juoksemassa juoksumatolla ja tekemässä pientä punttitreeniä, jonka jälkeen siirryttiin liikuntasalin puolelle. Liikkasalissa meidän seuraan liittyi vielä Hiro. Pelailtiin ensin pingistä, jossa Hiro oli kyllä aikamoinen mestari, japanilainen kun on :) Hirolla oli jopa oma maila mukana. Kun oltiin aikamme pingistä tahkottu, niin siirryttiin pelailemaan korista. Lopuksi vielä pelailtiin hetken aikaa paikallista lentopallon ja jalkapallon sekoitusta eli Sepak takrawia, jota paikalliset pelaavat täällä todella paljon! Idea on hyvin samankaltainen kun lentopallossa, mutta tässä pallo pitää saada verkon (suunnilleen samalla korkeudella, kuin sulkisverkko) yli käyttämättä käsiä. Pallona toimii ontto, puusäleistä tehty pallo joka on jalalla potkiessa välillä yllättävänkin kimmoisa, mutta kun sitä yritti ottaa haltuun rinnalla tai päällä, niin se käyttäytyi ihan erilailla kuin esim. jalkapallo ja yleensä tuloksena oli vain tilapäinen kipu :D Salin vaksit saivatkin hyvät naurut kun farangit (=thaimaalainen sana länsimaalaisesta) kämmäilivät heille helpossa lajissa. Thaimaalaiset on kyllä oikeesti todella hyviä tossa lajissa ja pystyvät tekemään mitä ihmeellisimpiä temppuja. Kannattaa katsoa video youtubesta, jos ei ole lajiin aikaisemmin törmännyt: http://www.youtube.com/watch?v=15asVgf66KI !

Suvin ja Hiron pingismatsi
Näiden yllämainittujen aktiviteettien lisäksi ollaan käyty myös leffassa sekä shoppailtu tosi paljon. Alunperin meiän piti mennä VIP-paikoille leffaan, mutta vastoin meidän uskomusten, niihin ei sisältynyt ilmaisia popcorneja ja limua (ainakaan niissä paikoissa, joissa käytiin kyselemässä), vaan pelkästään sohva kallistettavalla selkänojalla sekä huopa. Päätettiin sitten sniiduilla ja otettiin tavalliset paikat 3D-leffasta nimeltä Priest, jotka maksoi 260 bahtia per nuppi (n. 6 euroa). Leffassa meitä rupesi vähän kaduttamaan ettei otettu VIP-paikkoja, sillä huovalle olisi ollut käyttöä :D. Ilmastointi oli taas viritetty ihan tappiin asti! Meidän onneksi leffa oli lyhyt, sillä se oli melko huono & mielikuvitukseton ja molemmat alkoivat olla jo aika jäässä :D

Siam Discoveryn ja Siam Centren välissä
Niinkuin tossa sanottiinkin jo, niin shoppailua ollaan harrastettu aika paljon ja Suvilla alkaakin olla pikku stressi, että joutuu laittamaan aika monta kerrosta vaatetta päälle, ettei painorajat tuu matkatavaroissa lentsikassa vastaan :D Yleensä ei ole ollut edes tarkoitus ostaa mitään tai sitten tarkoitus on ollut ostaa Eetulle jotain, mutta niin vain on osat vaihtunut johtuen lähinnä siitä että Eetu on surkea shoppailija Suviin verrattuna :D Suuret shoppailumäärät ei myöskään ole Suvin vika, vaan myyjien vika sillä myyvät kivaa tavaraa liian halvalla! Torstaina käytiin MBK:lla ostamassa Ellille yhdet shortsit, jotka oli itse ostanut liian pientä kokoa. Siinä samassa ostettiin kuitenkin semmonen tosi hieno matkamuisto meille, joka on semmoinen lasipalikan sisälle jotenkin tehty meidän 3-ulotteinen kuva :D Tän lasijutun valmistukseen vain valitettavasti kului 2 tuntia aikaa, jonka tuloksena oli Suville talvisaapasta, hupparia, laukkua ym. herkkua! Alunperin tarkoitus reissulla oli siis vain käydä ostamassa Ellille noi shortsit.

Hieno matkamuisto
Tolta reissulta paluumatka olikin taas aikamoista vääntöä taksikuskin kanssa. Ulkona rupesi siis satamaan ihan kaatamalla, joten päädyttiin ottamaan taksi skytrainin sijaan. Siinä Siam Paragonin (iso ostoskeskus) edessä on taksitolppa, jossa taksin on pakko laittaa mittari päälle ja jos eivät suostu lähtemään sinne osoitteeseen minne asiakas haluu, niin joutuvat lähtemään ilman asiakasta pois tolpalta. Meidän kohdalle osunut kuski empi hyvin pitkään, että viitsiikö lähteä ruuhkassa ajelemaan meitä. Noh lopulta se sitten otti meidät kyytiin ja rupesi sitten vääntämään, että haluu 200 bahtia keikasta. Saatiin kuitenkin mittari päälle, jonka jälkeen alkoikin hirveä vääntäminen. Aluksi se tarjos heittämään meidät seuraavalle ilmajuna-asemalle, joka meitä nauratti kovasti sillä se asema olisi eri linjalla, kuin meidän kodin pysäkki eli jouduttaisiin kuitenkin taas vaihtamaan ilmajunaa siinä samassa kohtaa, mistä lähdettiin taksilla liikkeelle :D Eetu sanoi sille kuskille, että jos jätät meidät tässä, niin ei makseta sulle sitten mitään tästä keikasta, koska tästä oli vaan haittaa meille ja itse oli suostunut ottamaan meidät kyytiin meidän määränpäähän. Tätä kuski hämmästeli tosi paljon, että miks hän muka ilmatteeks ketään sit heittäis minnekään?!? Yritettiin vääntää rautalangasta, että jos mentäisiin ilmajunalla niin tästä kyydistä olis vaan haittaa meille, että ei tietenkään makseta mitään ku kerta suostuit meiät heittämään mittari päällä.... No kotiin päästiin mittarin kanssa ja koko matka saatiin kuulla semmoista itkuvirttä että oksat pois :D Aina ei vaan pysty ymmärtämään tota thaimaalaista logiikkaa! :D

Tosta matkamuistosta vielä sen verran, että Eetulla, jolla normaalisti hymy tulee ihan vahingossa, oli nyt uskomattomia vaikeuksia saada pakon edessä hymy aikaiseksi, joten lasikuutiossa lepäilee hyvin stressaantuneen näköinen Eetu :D Tulee ihan mieleen Frendit -sarjan Chandler ja hääkuvien ottaminen :)

Eilen käytiin Carrefourista (citymarketin tapainen iso kauppa) ostamassa pingispalloja, koska tätä meidän kämpän henkilökuntaa ei kiinnosta ostaa uusia palloja rikkinäisten tilalle (lisää kämppäarvostelua seuraa alempana)... Noh niinhän sitä kävi, että Suville tarttui mukaan mm. kolmet shortsit, pari laukkua ja uudet silmälasit :D Eetu siis huomasi ihan vahingossa, että täällähän myydään silmälaseja miinusvahvuuksillakin ja päätettiin ostaa Suville uudet lasit vähän isommilla vahvuuksilla, koska ne oli niin hienot ja maksoi vain 300 bahtia (n. 7 euroa). Tän lisäks Suvi epäili, että kohta silmät kuitenkin tarvii ne suuremmat vahvuudet :D. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen asia on siis käydä Suomessa ilmaisessa näöntarkastuksessa ja ostaa sitten Thaikuista ihan puoli-ilmaiset silmälasit :D Laadustahan ei toki ole mitään täyttä takuuta. Tasapuolisuuden nimissä todettakoon, että myös Eetu osti itselleen yhden t-paidan!
Ostettiin Carrefourista "vielä kerran" donitsitkin mukaan. Eetu söi kiltisti omansa heti kun tultiin kotiin, mutta Suvi empi vähän ja niin jäi sitten yksi donitsi rasiaan odottelemaan siksi aikaa kun mentiin kuntosalille. Kun tultiin takas salilta, niin tuli pieni säikähdysreaktio havaitessamme, että joku iso ötökkä sätkii ympäriinsä siellä donitsirasiassa (läpinäkyvä). Eetu uskalsi mennä katsomaan lähempää ja se olikin vain(?) sisilisko! Ois voinu olla torakkakin... Mielenkiintoista ois kyl tietää, et miten se on eka päässy meidän kämppään ja sen jälkeen vielä melko tiiviisti suljettuun rasiaan? Pois ei kuitenkaan omin avuin päässyt. Suvi ei ole niin viha/pelkomielinen sisiliskoja kohtaan (vrt. torakat) ja menikin päästämään liskon pois rasiasta parvekkeella. Jäi kyllä sitten se viimenen donitsi syömättä, kun oli varmaan maistunut sille liskollekin!

Loppuun vähän kritiikkiä meidän kämpästä, eli House By the Pond Serviced Apartmentsista. Aluksi niin täydelliseltä vaikuttanut paikka on siis saanut pari tahraa kilpeensä... Ensimmäiset jutut ei nyt ole itse asunnon vika, mutta ovat harmittaneet silti. Eli ensinnäkin tää talo on muistuttanut viimesen kuukauden lähinnä jotain "bordellia", Eetun ollessa varmaankin nuorin miespuolinen asukki talossa, mutta Suvin ollessa varmaan vanhimmasta päästä ja lähes ainoa länsimaalainen naispuolinen asukas :D Asukasmäärä on myöskin moninkertaistunut, jolloin se alun rauha, josta tässä paikassa niin paljon tykättiin, on kadonnut. Asukasmäärän nousu on myös vaikuttanut negatiivisesti esim. jo valmiiksi huonoon netin tomintaan. Itse House By the Pond on taasen ruvennut laiminlyömään talon ylläpitoa. Esim. uima-altaan pesijä on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja altaan vesi alkaakin olla aika likaista, kun se alkuun oli todella puhdasta... Myöskin talon onnettomalla kuntosalilla on laitteet alkanut hajoilemaan, mutta niille ei kyllä edes yritetä tehdä mitään. Tän takia ollaankin nyt itse ostettu pingispallot ja viedään ne aina sitten kotiin, ettei muut saa meidän palloilla pelata :D Kuulostaa ehkä vähän törkeeltä, mutta kun yks pallo jätettiin meidän ostamista aluksi sinne ja joku sen rikkoi, niin arvatkaa ostiko ketään uuden tilalle?

5 kommenttia:

  1. Niin oliks teidän lentonne Finnair, jolla on vähän isompi toi painoraja?
    Ja nyt olis varmaan syytä punnita ne tavarat, että ehditte paketoida ne Suvin 15 laukkua ja taitaa olla vaatettakin ja painavaa kenkää joitakin kymmeniä pareja? Et sentään voi laittaa jalkaan kenkiä päällekkäin koneeseen ja kyllä taitaa hiki puskee läpi, jos joudut kerrospukeutuun oikein kunnolla. Onko tuktuk (tai muita mp-) kortteja löytynyt iskälle? Ne ei paina paljoo :)

    Kyllä mekin jo kovasti odotellaan teitä kotiin!

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen lento on China Airlinesin lento Amsterdamiin ja sieltä sitten Finskillä Helsinkiin. Muisteltiin että painoraja olis ollut vaan 20 kiloa ainakin toisella yhtiöllä, mutta pitää vielä tarkistaa asia! Suvi on ottanut ihan tietoisen kerrospukeutumisen riskin :)

    Ja mopokortteja on löytynyt tosi nihkeesti, mutta tuktukeista löydettiin muutama eri versio, tosin toista oli jäljellä vaan yks kappale. Koitetaan kuitenkin vielä katsella, esim. tänään jos sää kirkastuu niin käydään koittamassa Chatuchakin viikonloppumarkkinoilta.

    VastaaPoista
  3. Tervetulemast kotiin SUOMEEN! Hyvä tulla nyt kun SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  4. Täällä päässä saattaa tarvita sitä kerrospukeutumista oikein kunnolla sitten ;D Pirullisia noi lentokoneyhtiöt, kun kyttäävät noita matkatavaroiden painorajoja. Olis paljon parempi jos olis ihmisen ja matkatavaroiden yhteispaino ja ehdottomasti se tyyli pitäis saada takas käyttöön, että jos on kaksi matkustajaa, niin painot lasketaan yhteen, eli toisella voi olla enemmän ja toisella vähemmän.
    Täällä Suomessa on muuten jo hämmästyttyävän vihreää. Koivuissa jo täydet lehdet yms. Helatorstaina 2.6. on muuten taas meillä agikisat. Voisitte tulla esittelemään niitä uusia vaatteitanne ;D

    VastaaPoista
  5. Juu, TAAS tuli näköjään se mm-voitto sieltä ;D taitaa olla juhlat jo vähän rauhottunu sen osalta, kun päästään takas.

    Ja mun mielestä on myös hyvin pirullisia noi lentoyhtiöt ja kannatan ehdottomasti tota painojen yhteen laskemista... enkä laittais pahaks, vaikka sais sen kakskin laukkua sinne ruumaan laittaa/hlö :D
    Kerrospukeutuminen voi tosiaan ollakin ihan hyvästä, kun tulee aikamoinen lasku celcius-asteissa! Vaikka Suomessa _pitäis_ kesän jo pikkuhiljaa alkaakin? Tän hetkinen sääennustus meiän saapumispäivälle ei kyllä ihan vakuuta, +11 ja sadetta! Mut ehtiihän ne ennustukset viel muuttua... Ois kiva ollu tulla seuraileen kisoja, mut taitaa mennä muuttopäiväks toi :( täytyy esitellä vaatteita myöhemmin!

    VastaaPoista