Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Shoppailua ja elelyä

Emporiumin puisto
Pitkästä aikaa saatiin taas aikaseksi päivitys :) Osasyy tekstien vähyyteen on ollut taas se, että ei olla ihan kauheesti mitään maailmaamullistavaa ja kateutta herättävää (vain ja ainoastaan tän blogin tarkotus ;) saatu aikaiseksi... Emporiumin puisto on alkanut tulla jo meille aika tutuksi :D Suvi on oppinut jo aerobic-kuviot ja Eetu tuntee jo varmaan kaikki pelaajat koriskentiltä :D. Viimeaikoina tosin pelit ja aerobicit on jääneet vähän kesken, koska on ruvennut satamaan joka ilta ihan kaatamalla samoihin aikoihin. Muutenkin alkaa vähän ton sadekauden lähestymisen huomata täällä, sillä ilmankosteudet pyörii kokoajan yli 90 prosentissa ja lämpötilat on päivisin tosi korkeita. Samaten tuntuu siltä että joka aamu on pilvistä, iltapäivästä n. 15 aikoihin yhtäkkiä pilvet häviävät ja aurinko paistaa ihan kirkkaalta taivaalta, kunnes auringon laskun aikaan taivas onkin yhtäkkiä ihan musta ja salamoi. Järjettömän kova sade on alkanut siinä 18.30-19.30 välillä... Ja Suvin huom: jostain käsittämättömästä syystä tää lisääntynyt ilmankosteus on houkutellut kaduille tuplamäärän mm. torakoita =) Juu ja nää torakat tosiaan menee ihan sekaisin täällä nyt muutenkin, kun ovat ilmestyneet kaduille jo päivisin?! Eikö täällä saa ihminen enää rauhassa kulkea milloinkaan? Näin myös Emporiumin puistoa ympäri juoksennellessani mukavia tuhatjalkaisia, jotka näyttävät siltä kuin niissä olisi monta torakkaa peräkkäin :D Kokoa niillä oli siis sopivat 15 cm:stä ylöspäin ja just netistä luettiin, et voivat kasvaa miehen kyynärvarren pituiseks!

Myöskin Emporiumista
Mutta tosiaan, Eetun pikkusisko Elli tuli tänne meitä moikkaamaan viime viikon keskiviikkona kaverinsa Santerin kanssa. Saatiin jälkeenpäin selville, että Santeri onkin meidän yhden kaverin pikkuveli :D Pieni maailma! Ellin ja Santerin kanssa ei ehditty montaa päivää täällä vanhentua ja aika kului lähinnä shoppailua opastaessa ja yöelämään tutustuessa. Kävi aikamoinen tuuri, kun he varasivat ihan summa mutikassa hotellin Bangkokista (ainoana ehtona se, että se on skytrainin tai metron varressa) ja niiden hotelli sattui olemaan n. kilometrin päässä meidän kämpästä! Lauantaina vieraskaksikko suuntasikin jo meidän jalanjäljillä Krabille rantalomailemaan viikoksi. Suunnitelmissa oli, että he tulevat takas tänne Bangkokiin lauantaina, mutta paluulippua ei ollut ainakaan vähän aikaa sitten vielä hommattu. Sitten meillä on vielä muutama päivä aikaa ennenkuin he lähtevät taas takaisin Suomeen. Tarkoituksena on vielä lisää avartaa Bangkokin shoppailumahdollisuuksia.

Emporiumista, edessä  Phrom Phong -skytrainasema
Tästä päästäänkin hyvän aasinsillan kautta meidän shoppailuihin. Ensinnäkin Elli lupasi viedä ainakin yhden pienen lentolaukun (= laukku jonka saa viedä käsimatkatavarana) verran tavaraa meiltä Suomeen. Tän lisäksi kuulemma molempien vieraiden laukkuihin pitäisi kuulemma jäädä vielä vähän tilaa, joten voidaan saada jopa vähän lisääkin mahdutettua :) Eilen tehtiin myös meidän tavarainventaario ja erityisesti Suvin iloksi huomattiin, että matkalaukuissa on vielä tilaa! Siitä innostuneena marssittiin (siis ihan oikeesti käveltiin, ei otettu taksia kerrankin :D) Suvin lemppariostoskeksukseen, eli Platinumiin ja samalla matkalla koluttiin läpi Sukhumvitin (=päätie, jonka yläpuolella toinen skytrain linja menee) kadunvarsimarkkinoita. Mukaan tarttui Eetulle kauluspaita, t-paita ja parit shortsit ja Suville toppatakki, pari toppia, parit bikinit, parit sandaalit ja yhdet kengät... Voi olla että jotain unohtuikin :D. Samalla ostettiin vähän matkamuistoja kotiin 3 pienen taulun muodossa, joissa 2 on maisemia Krabin alueelta ja yhdessä on Angkor Watin temppeli auringonnousun aikaan. Mä (= Eetu) keksin tätä kirjoittaessa, että voidaan varmaan Suomessakin teettää ihan meiän omista kuvista taulu :D Ei luulis olevan mikään amerikantemppu. Katsotaan onko Suvi hereillä tätä tekstiä oikolukiessa, koska tota kuningasideaa en ole vielä eteenpäin kertonut :D toim. huom. Ja Suvihan on hereillä! Mut mulle (=Suville siis) tuli mieleen toi idea itseasias jo kun käveltiin takaspäin taulukaupalta, mut en jaksanu huutaa sitä metelin yli Eetulle... :) No mut onpahan ihan virallisiakin matkamuistoja sit ostettu, onhan se eri juttu kun teettää omista kuvista myöhemmin tauluja...kai?

Parit söpöläiset PÄIVÄNVALOSSA
Vähän jotain koulustakin... Eli projektit alkaa olee jo ihan hyvällä mallilla. Logistiikassa on koko kurssi viimeistä tenttiä lukuunottamatta suoritettu, edes tunteja ei ole enää, kun ollaan oma työ jo esitetty. Yrittäjyyden kurssilla saatiin eilen palautettua projekti, mutta ensi viikolla on edessä vielä suullinen esitys. Intercultural studies -kurssilla meillä on ensi viikolla myöskin lopputyön esitys, mutta meidän käsityksen mukaan siitä ei mitään kirjallista tarvitse palauttaa ja kun paikalliset opiskelijat ovat 1. vuoden opiskelijoita (= luvalla sanoen surkeita englannissa), niin ei ihan kauheasti tämäkään stressaa. Organizational behaviorissa saatiin vihdoin sovittua haastatteluaika kohdeyritykseen ja käytiin itseasiassa maanantaina jo haastattelemassakin paikan manageria. Nyt meillä on enää n. 1 sivun osuus per nuppi siitä kirjoittamatta, jonka jälkeen sekin kurssi alkaa olla plakkarissa. OB:ssä ei siis tarvitse esittää suullisesti työtä! Eli stressi alkaa pikkuhiljaa olemaan ohi projektien osalta. Tietty edessä on vielä aina arvaamattomat tentit :D Ja tän lisäks meillä on vielä ihan täysin selvittämättä, että mitenköhän saadaan ne tulokset tenteistä ja todistukset että ollaan kurssit suoritettu, kun lähetään 3 päivää tenttien loppumisen jälkeen takaisin Härmään. Kukaan opettaja ei varmasti saa arvosanoja meille noin nopeasti. Noh vähän jännitystä täytyy ollakin :)

Sukhumvitin ruuhka
Ollaan siirrytty nyt vähän terveellisempään ruokavalioonkin ;D Suvikin tilas mäkistä viimeks salaatin! Eetukin vain BicMac aterian ja 2 hampurilaista :D. Eivaan varoituksen sana kaikille, jotka harkitsevat kotiinkuljetusta Bangkokissa: ihminen laiskistuu yllättävän helposti ja kotiinkuljetuksiin jää kohtuu helposti koukkuun, kun eivät maksa juuri mitään ja ovat niin helppoja! Niin kuin on taidettu jo aiemminkin todeta tää fakta... Meillä ei nyt ihan hanskasta ole touhu lähtenyt, mutta olla tosiaan tilattu paljon enemmän kotiinkuljetuksia kuin reissun alussa. Tätä on edesauttanut huomattavasti se, kun tuolla on nyt lähes joka ilta satanut ihan sairaasti vettä, joka ei sinäänsä houkuttele kauheasti lähtemään ulos tepastelemaan. Suomen pikku ukkoskuurot on aika pientä ton vesisateen vierellä :D Ravintolassa syöminen jokapäivä alkaa oikeasti vaatia voimia, koska siitä on tullut enemmän pakko kuin harvinainen huvi. Ruokaa kun ei täällä meidän keittiövehkeillä ole kauhean helppo valmistaa ja lisäksi sen tekeminen itse on jostain kumman syystä kalliimpaa kun noissa paikallisissa ravintoloissa syöminen. Alkaa olemaan oikeasti ikävä sitä, että voi tehdä ite ruokaa! :O

Ei enää niin järjestelmällinen ruuhka :D
Ainiin ja saatiin kämppäkin Suomesta!!! Kämppä on Pohjois-Leppävaarasta n. kilsan kävelymatkan päässä Leppävaaran juna-asemasta ja Sellosta. Kämppä on tokassa kerroksessa ja siinä on 39 neliötä (1h+k). Eli yhdestä huoneesta joudutaan luopumaan, mutta se nyt ei varmaan haittaa koska edellisen kämpän toinen makuuhuone toimi meillä pelkkänä lämminvarastona :D Ton 39 neliön lisäks meillä on vihdoinkin oma (ISO!!) parveke, joka on meidän karkean arvion perusteella ehkä 6-8 neliötä! Vuokra meillä on 445 euroa /kk sisältäen veden ja netin, muttei tässä kämpässä sähköä. Eli nyt on lukijoille muutamia kysymyksiä ja oltaisiin erittäin kiitollisia, jos saatais vastauksia koska kumpikaan ei ole eläissään sähkösopimusta tehnyt :D Eli ensinnäkin tärkeimpänä, kauan kestää siitä että päätetään jonkun sähköfirman palveluksia käyttää siihen että sähköt toimivat? Tietääkö joku jonkun hyvän sähkön kilpailutussivuston, josta voidaan kätevästi vertailla (ja ehkä jopa tehdä sopimuskin) sähkönhintoja? Nämä nyt tärkeimpänä :) Jos tulee jotain muutakin mieleen, niin saa toki kertoa vinkkejä! Kiitoksia jo etukäteen avusta!

Innostuttiin (= Suvi innostui) pitkästä aikaa ottaa muutama valokuvakin Bangkokista, joten niistä kuvista saatte nauttia tän tekstin yhteydessä. Koitetaan nyt pitää taas vähän aktiivisempaa bloginpitoa, vaikka reissut taitaakin olla meiltä jo reissailtu täällä :/

Jep, Suomen lämpötilat ahdistavat meitä jo nyt :D

(Jos kuva ei suurene, niin tossa lämpötilamittarissa on 41 astetta :)

3 kommenttia:

  1. Hyvä että kämppäasia on kunnossa. Jassu varmaankkin entisenä sähköläisenä tietää noista sopimuksista eniten?
    Hyvä että siellä on nyt vähän sateisemmat kelit, niin se vähän hillitsee tota matkakuumetta täällä.
    Ja teidänkin on mukavampi tulla kotosuomeen; aurinkoon ja keskinkertaiseen lämpöön! Ja varsinkin pakoon niitä ällöi torakoita.
    Sopiikohan noi meidän varaston tavarat teidän pienentyneeseen asuntoon?
    Saitteko faksattua sen vuokrasopimuksen? Ja koittakaa nyt saada ne dokumentit koululta mukaan, että ne täällä uskoo teidän siellä jotain opiskelleenkin! Nauttikaa vielä vaikka jo taitaa tuo kotimaa-ikävä vähän ollakin?

    VastaaPoista
  2. Mä jo kerran tein pitkän ohjeistuksen teille sähkösopparista, mutta onnistuin sit hukkaan sen bittiavaruuteen... Otetaan uusiski mut ehkes vähän lyhennettynä. Aluksi tein ei kannata muuta kuin tehä sopimus verkon kanssa, eli ostatte sekä myynnin että siirron sieltä. Kilpailuttamaan ehditte myöhemminkin jos ylipäätään näätte siihen tarvetta. Tein kulutus on kuiteskin väkisin suht pientä... Tein verkkoyhtiö on Fortum ja varmasti myös vuokrasopimusta tehtäessä tulee julki tuo sähkösopimuksen tekeminen. Ja varmasti myös sähkö on heti teidän käytettävissänne kun sinne muutatte. :) Annan kyl lisäneuvoja jos ja kun tarvitsette.
    Hei, ottakaa valokuvia myös niistä kunnon rankkasateista ja ukkosista! Tahtoo nähdä, josko toi matkakuumekin helpottuisi niiden myötä... :D

    VastaaPoista
  3. Äiti: Ei oo sateet kyl enää ollu vaivaamassa meitä :D Et nyt on taas taivaan täydeltä aurinkoa ja lämpöä! Ja toi Suomen "keskinkertainen" lämpö saattanee tuntua ihan jäätävän kylmältä. Torakoista eroon pääsy on ehkä kivoin asia kyllä minkä tiiän! Ja saas nähä minkälainen logistikko tarvitaan sovitteleen ne meiän tavarat tohon pienentyneeseen kämppään ;)

    Jassu: Paljon kiitosta! Ja joo, tuskin meiän tosiaan kauheesti tarvii kilpailuttaa, et ei tarvi sitä enää stressailla. Ja äh, ei saatu kyl yhtään kuvaa noista huonoista säistä...yritetään jatkossa petrata tän asian kanssa :D

    VastaaPoista