Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Arkea Bangkokissa ja kuvia kämpästä

Le Fenix-hotellin kattobaarissa
Noniin taas on kouluviikko saatu puristettua tiistain muodossa läpi. Vaikka jäätiin viime tiistain koulupäivän jälkeen Bangkokiin, niin ehdittiin silti tekemään kaikennäköistä. Perjantaina oli siis edessä Nordic Young Professionals ilta Le Fenix -hotellissa kera tapasbuffetin ja siihen kuuluvan olut-, viini- ja vodkatarjoilun. Ajateltiin, että kyseessä on rento illanvietto ilman sen virallisempaa touhua, mutta kävi ilmi että oltiin ihan pikkuriikkisen alipukeutuneita tapahtumaan. Muilla miehillä kun oli vähintään kauluspaitaa ja suoria housuja sekä naisilla iltapukuja, niin me sonnustauduimme vähän arkisemmin... Eetu oli liikkellä t-paidalla ja shortseilla (kaikilla muilla miehillä oli siis pitkät housut paitsi Eetulla!! :D), Suvi taasen topilla ja shortseilla. Onneksi eräs vaihtarikaverimme oli myös pukeutunut farkkuihin ja t-paitaan. Muut vaihtarit oli kuitenkin ymmärtänyt pukeutua siististi vaikka kutsussa näin ei pyydetty tekemään. Jep naurakaa vaan, ainakin nyt opittiin että miten tapasillalliseen kuuluu pukeutua :D
Lumphinin puistoa
Kuten pukeutumisesta saattoi päätellä, niin ruokakin oli astetta hienostuneempaa. Semmoista pikku tilpehööriä, jota ei kehtaa lappaa lautaselle kilokaupalla pahimpaan nälkään, vaan enemminkin vähän hienosti maistellaan. Ruoka oli anyways tosi hyvää! Juomapuolella meidän taktiikka oli hamstrata tiskiltä paljon kerralla jottei jouduttaisi montaa kertaa näyttäytymään meidän vaatteilla, jotka ei tosissaan kuulunut joukkoon. Tämä valinta osoittautui erinomaiseksi ja muutaman tunnin kuluttua ei meitä, eikä varmaan ketään muutakaan,  oikein enää kiinnostanut miten kukin oli pukeutunut. 3 tunnin buffetsession jälkeen siirryimme sitten hotellin yläkertaan, jossa oli hieno kattobaari hyvillä näköaloilla. Kokonaisuudessaan ilta oli erittäin onnistunut meidän pukeutumiskämmistä huolimatta ja tutustuttiinkin moniin uusiin ihmisiin. Tavattiin mm. muutama suomalainen, jotka ovat asuneet jo yli 5 vuotta Bangkokissa. Kävi myös ilmi, että erään ruotsalaisen vaihtarikaverimme äiti harrastaa agilityä kääpiösnautserin kanssa!

Suvi Lumphinilla
Sunnuntaina otettiin suunnaksi Lumphinin puisto, joka sijaitsee aivan Bangkokin ydinkeskustassa. Puistossa vietettiin kolmisen tuntia kävellen, istuskellen ja rauhasta nauttien. Jostain syystä puistossa oli ihmisiä todella vähän, vaikka oltiin siellä tosiaankin sunnuntaina päivällä. Loistava paikka lähteä hetkeksi karkuun Bangkokin hektisestä ruuhkasta!
Eetu ja Wilken iloisina n. 1½ tuntia ennen ottelun alkua
Maanantaina mentiin sitten saksalaisvaihtari Wilkenin kanssa tekemään meille joka reissulle kuuluvaa aktiviteettiä, eli katsomaan koripallopeliä :D. Peli oli Asean Basketball Leaguen välieräpeli Chang Thailand Slammersin ja Singapore Slingersin välillä. Pelin piti alunperin olla lauantaina klo 14, mutta aika vaihtui maanantaiksi klo 16. Ihmeteltiin vähän että miksi peli on arkena tuohon aikaan. Päätettiin lähteä hyvissä ajoin klo 14.30 hallille, koska ei meillä ei ollut mitään tietoa esim. lipunmyynnistä, lippujen hinnoista sekä matka-ajasta. Meillä ei myöskään ollut mitään käryä miten esittää määränpäämme taksikuskille, sillä tämä tuottaa yleisesti todella paljon ongelmia täällä :D. Taksikuski sattui tietämään paikan ja ruuhkaakaan ei ollut, joten matka kesti vain n. vartin ja oltiin perillä jo ennen kolmea. Itse halli oli aika samanlainen kuin Helsingin Kisahalli. Ihmeteltiin siinä sitten kolmistaan, että oltiin varmaan ainoat ihmiset koko hallilla ja kysyttiin, että monelta peli alkaa. Silloin meille kerrottiin, että peli alkaakin kuudelta, eli oltiinkin yhtäkkiä 3 tuntia etuajassa :)

Ajateltiin hyödyntää käytettävissä oleva aika ja käytiin ottamassa pakolliset kuvat Victory Monumentiltä about kilometrin päästä. Tän jälkeen mentiin hallin viereen tappamaan aikaa muutamalla Chang olusella. Viideltä mentiin sitten uudestaan hallille kokeilemaan onneamme. Kävi ilmi, että liput olivat ilmaisia ja paikanpäältä sai jopa ilmaista pullovettä, ei paha! Naureskeltiin koko aika viidestä kuuten, että pelaajien lämmittely on samanlaista, kuin jossain suomen koriksen aladivareissa, kunnes vähän ennen kuutta kävi ilmi, että peli alkaisikin klo 19 :D. Meille tuli siis pienimuotoinen hallikuolema, kun odoteltiin pelkästään pelin alkua varmaan joku 4½ tuntia, sillä peli alkoi perus thaimaalaiseen tapaan siltikin vielä n. vartin myöhässä. Edellisiltana vielä siis tarkistettiin ottelun alkamisaika jonka piti olla klo 16. Ottelun myöhästämisestä oli kuitenkin tiedotettu facebookissa joukkueen omassa faniryhmässä sekä hallilla A4 papereilla, jotka olivat, yllätys yllätys, molemmat thaiksi. Eli ihan omaa tyhmyyttämme sinne lompsittiin liian ajoissa ;) Mai pen rai!
Olkkari

Itse pelistä ei paljon jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Me vahvasti uskottiin, että Eetun viimekauden joukkue Wartti Basket olisi pystynyt voittamaan molemmat joukkueet... Harvoin on tehnyt mieli lähteä korispelistä kesken jatkoajan pois. Peli kuitenkin televisioitiin ihan ESPN:n Aasian kanavalla! Jäimme kuitenkin urhoollisesti katsomaan pelin loppuun ja kotijoukkue Chang Thailand Slammers lopulta voitti pelin. Tunnelma hallilla oli kuitenkin moninverroin parempi kuin Suomessa on korispeleissä, vaikka väkeä oli varmaan jotain 400 ihmistä. Päätettin, että tämä sai jäädä reissun viimeiseksi, vaikka joukkueella olisikin tiedossa vähintään yksi välieräottelu lisää.
Makkari
Eli lyhyt päiväreissu korismatsiin vaihtui ihan kokopäivä aktiviteetiksi, joka kesti n. 8 tuntia, sillä käytiin vähän shoppailemassa ennen peliin lähtöä ja takaisin kotiin päästiin vasta 21.30. Reissu painoi tänään koulussa aika hyvin jaloissa, mutta jaksettiin silti yllättävän hyvin. Koulusta alkaa tulla oikeasti raskasta, sillä kokoaika jokaiselta opettajalta tuntuu pukkaavan uutta assignmenttiä kuin liukuhihnalta. Yleensä assignmentit ovat vielä ryhmätöitä, joissa aikataulujen sovittaminen muiden kanssa voi olla hankalahkoa. Myös yritysvierailu ja siellä suoritettava haastattelu nostattavat muutamia tuskahikikarpaloita otsille, kun täältä jonkun kontaktifirman etsiminen ei varmasti ole kauhean helppoa. Suomessakin ollaan oltu kohdeyrityksen etsimisen kanssa välillä helisemässä :D!

Huomenna meidän oli tarkoitus matkustaa Koh Taolle (ja ehkä viikonloppuna myös Koh Phanganille), mutta päätettiin siirtää reissua, koska sinne suunnalle on ennustettu pelkkää vesisadetta seuraavaksi viikoksi. Nyt näyttääkin siltä että vaihdamme paratiisisaaret toisen maailmansodan historiankirjoihin ja suuntaamme huomenna auringon perässä kohti Kanchanaburia. Ihan kuin täällä Bangkokissa ei paistaisi aurinko aina?! (Täällä on siis ehkä kerran satanut koko aikana yhteensä ehkä 5 minuuttia). Siellä ehkä jopa uskaltaudutaan tavoista poiketen johonkin museoon ihan sisälle asti, paistatellaan päivää Kwai-joen varrella sekä käydään katsastamassa joku lähialueilla oleva luonnonpuisto!

Ohessa myös vähän kuvia meidän kämpästä ihan sisältä päin, kun tajuttiin vihdoin ottaa kuvat sen jälkeen kun siivooja oli käynyt vähän ehostamassa kotiamme :)


Kenkäteline eteisessä
Pieni keittiö

1 kommentti:

  1. Näyttää siis noi pelien alkamisajatkin olemaan samaa tyyppiä, kun esim. joidenkin räätälien kanssa sovitusten sopiminen. Ei ihan aina pidä täysin paikkaansa. Meikäläiset kun talsii sovittuun paikkaan just tasan reikä reikä, niin siinä vaiheessa ehkä joku apulainen lähtee kyselemään olisko räätäli tulossa ja ilmeisesti ompeluttamaan vaatetta edes jonkinlaiseen sovituskuntoon. No mai pen rai, lomallahan sitä ollaan ja jos ei jätä ihan viime tippaan sovituksia niin....
    Siistin näköinen kämppä teillä ! Täällä työpaniikkin vähän yltyy ja matkakuume nousee siihen malliin, että saattaa olla meidän ensimmäinen vuorokausi tuskaa pysytellä hereillä siellä perillä....
    Sitä lämmintä odotellessa täällä lumisateiden keskellä

    VastaaPoista