Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

maanantai 3. tammikuuta 2011

Jes, takaisin Bangkokissa!

Tää Moon Lodge ei ihan yllä viiteen tähteen
Huh, että tuntuu hyvältä olla taas takaisin Bangkokissa. Päästiin päivällä majoittautumaan ekaa kertaa meidän
uuteen kämppään (tää on vielä mageempi ku muistettiinkaan :). Nyt ehditään tää ja huominen päivä vetää henkeä, ennenkuin koulu alkaa täällä. Tää pieni reissu tässä ennen koulun alkua oli kyllä tosi hauska, mutta vei pidemmän päälle aika paljon voimia. 8 eri majoituspaikkaa 9 eri yössä oli siis reissun saldo. Kertaan vielä nopeasti, että missä kaikkialla käytiinkään. Eli ensiksi lentokone Bangkokista Hat Yaihin, jossa majoituttiin Cathay Guest Housessa 1 yö. Seuraavaksi sitten Langkawille, jossa ensiksi majoituttiin 2 yötä (reissun ainoa 2 yötä peräkkäin samassa paikassa majoitus :D) Zackry Guest Housessa ja sitten 1 yö Melati Tanjung Motellissa. Tän jälkeen oli aika ottaa yöjuna Arausta Kuala Lumpuriin. Kuala Lumpurissa sitten ensimmäinen yö Citrus Hotellissa, toinen yö Moon Lodge-hostellissa ja kolmas yö Legend hotellissa. Tän jälkeen bussi Singaporeen, jossa viime yö vietettiin Amrise Hotellissa. Tänään aamulla lennettiin sitten takaisin Bangkokiin.

Eli reissu oli todella hektistä menemistä paikasta toiseen kokoajan, niinkuin varmaan tekstistä kävi ilmikin.
Legend Hotelin uima-allas
Paljon ehti nähdä ja paljon tuli todella aikaisia aamuherätyksiä :). Meidän onneksi tajuttiin jättää iso matkalaukku lentokentälle säilytykseen ja mentiin reissu sitten kahdella lentolaukulla, joista toinen tarttui kouraan kesken reissun Langkawilta. Hyvä niin, sillä noiden pienienkin laukkujen roudailu alkoi tympiä reissun edetessä ihan tarpeeksi.

Langkawilla oltaisiin haluttu olla Zackryssä (tosi viihtyisä halpa majoitus, voidaan suositella) vielä kolmaskin yö, mutta se oli buukattu täyteen, joten jouduttiin vaihtamaan paikkaa. Kuala Lumpurissa taktiikkana oli se, että ensimmäiselle yölle haluttiin varata joku kohtuullisen hyvä hotelli, jossa pääsee sitten toipumaan rankasta yöjunareissusta. Päädyttiin Citrus Hotelliin, joka osoittautui osittain flopiksi... Toiseksi yöksi taas haluttiin halvempi majoitus (Moon Lodge), kun aateltiin että uutena vuotena ei tarvitse kauheasti hengailla huoneessa ja tommosessa hostellityyppisessä majoituksessa tapaa paljon helpommin muita matkaajia ja saa vinkkejä esim. uuden vuoden riennoista. Viimeiseksi yöksi haluttiin kokeilla 5 tähden hotellia (Legend Hotel) siksi, että ei oltu koskaan semmoisessa oltu ja se oli todella halpaa (47e/yö). Lisäksi mukavuus olisi ainakin kohdallaan, kun toivutaan uuden vuoden rasituksista... Jälkiviisaana voi sanoa, että kannattaa yrittää ottaa majoitus samasta paikkaa, koska tajuttiin kesken ton reissun, että huoneen vaihtaminen toiselle puolelle kaupunkia on aika raskasta ja vie hirveesti aikaa keskeltä päivää. Se matkalaukkujen roudaaminen suurkaupungin vilinässä ei tosiaan oo sitä kaikista rentouttavinta puuhaa.


Toi oranssi taustalla on Legend Hotel
Muttamutta, uusivuosi meni hyvin. Oltiin Petronas Towersien juurella katselemassa ilotulituksia ja ne oli suoraan sanoen vaan ihan jees, ei mitään henkeäsalpaavaa, mutta kuitenkin hienoa. Tuolla tosissaan esim. Petronas Towers järjesti oman ilotulituksen, eli yksityishenkilöt ei saanut (kai?) itse ampua raketteja, joka vähensi aika paljon pauketta esim. verrattuna Suomeen. Väkeä oli tosin kerääntynyt kuin pipoa ja ihan hauska kokemus tuokin. Hyydyttiin tosi aikasin matkaväsymyksen takia ja otettiin aika pian puolenyön jälkeen taksi hostellille. Uudenvuoden päivänä mentiin sitten heti kuin mahdollista sinne Legend Hotelliin ja vietettiin siellä käytännössä koko päivä. Hotelli oli kaikinpuolin vähän erilainen kuin mihin oltiin totuttu esim. verrattuna Hat Yain torakkapesään :D. Aula oli tosi iso, siisti ja avara. Huone oli 19 kerroksessa ja siitä oli näkymät sekä Petronas torneihin, että KL Toweriin. Mentiin sitten päiväksi lojumaan uima-altaalle, joka oli 11 kerroksessa. Uima-altaan yhteydessä oli myös iso punttisali ja lämmin poreallas. Illalla kun aurinko laski, niin mentiin hotellin alakertaan, jossa oli 6 kerroksinen ostoskeskus ja siellä pyörittiin sitten muutama tunti. Kaikenkaikkiaan Legend Hotelissa vierailu oli juuri sitä, mitä siihen hetkeen tarvittiin! Paikka tuntui todellakin viiden tähden arvoiselta.


Seuraavana aamuna herätys oli taas ennen kukonlaulua. Hypättiin ilmajunaan, jonka pysäkki löytyi myöskin meidän hotellin alakerrasta :), kohteena Bukit Jalilin bussiasema. Luultiin, että meidän pitää vaihtaa junaa myöhemmin, mutta vasta junassa tajuttiin, että juna menisikin suoraan sinne. Noh, meidän liput eivät kattaneet matkaa sinne asti, niin hypättiin kuitenkin suunnitellulla vaihtopysäkillä pois ja ravattiin laukkujen kanssa raput ylösalas ostamaan uudet liput :). Bukit Jalilista lähti bussi klo 8.45 kohti Singaporea. Matka kesti rajamuodollisuuksineen ja 30min ruokatauon kanssa jotain 5½-6 tuntia. Rajamuodollisuudet oli tosi löysät, vaikka Eetu niitä jännittikin pissat housussa giljotiinin kuvat silmissä :D

Näkymä Legend Hotelin uima-altaalta
Tän jälkeen tapahtu taas jotain, mikä on ollut meidän reissuille aika ominaista, eli meidät jätettiin jonnekkin keskelle ei mitään (tällä kertaa Lavender Streetille), jossa meillä sitten ei ollut minkäännäköistä karttaa, paikallista rahaa tai ennalta mietittyä suunnitelmaa mitä tehdä. Päätettiin sitten lähteä kävelemään "jonnekin tonne" etsimään karttaa ja pankkiautomaattia.
Bongattiin opastekyltti Sims Avenuelle sattumalta, jolla meidän hotelli sijaitsi ja paineltiin sitten sinne suuntaan. Matkaa kertyi laukkujen kanssa yhteensä hotellille joku reilu 2km, mutta se tuntui laukkujen ja epätietoisuuden takia joltain 40 kilsan täyspakkausmarssilta... Matkalla saatiin nostettua rahaa ja karttakin saatiin ilmaiseksi hotellilta.


Eetulla oli NIIIIN kivaa :) (@Legend Hotel)
Lähettiin sitten hetken hengähdyksen jälkeen junalla kohti keskustaa, taas vailla minkäännäköistä ennakkosuunnitelmaa. Päätettiin hypätä City Hall pysäkillä pois, koska se kuulosti olevan keskustassa. Siitä löytyikin samantien ostari, jossa syötiin ja pyörittiin sen jälkeen joku tunti pari. Lähettiin tarpomaan taas suuntaan X, koska ei tosissaan tiedetty tarkalleen, että missä keskusta olisi. Päädyttiin parin muun
Marina Bay Sands- hotelli Singaporessa
jättiläisostoskeskuksen kautta kävelemään kohti Marina Bayta, jossa nähtiin sitten tosi upeen näkönen hotelli nimeltä Marina Bay Sands. Muistettiin molemmat lukeneemme hotellista sen verran, että sen katolta löytyy todella korkeelta iso uima-allas (hotellin ulkonäköä on vaikea kuvailla, kuvat kertokoot rakennuksesta enemmän). Eetu uskoi lapsimaisella optimismilla, että sinne ylös voisi tavallinenkin tallaaja päästä ja lähettiinkin tarpomaan kohti hotellia. Hotellin alakerrassa/vieressä oli taas sellainen kompleksi, että oksat pois. Sieltä löytyi todella isoa casinoa, luistinrataa
Näkymä Marina Bay Sandsin katolta
ja vain todella kalliita merkkiliikkeitä todella paljon. Eetun optimismi kannatti ja päästiinkin sitten jonottamatta S$20 (n. 10€) per nuppi maksavilla lipuilla näköalatasanteelle uima-altaan viereen 56 ja 57 kerrokseen. Eli siis 16 kerrosta vielä korkeammalle, kuin Petronas Towerin puolivälissä olevalle Skybridgelle. Näköalatasanteelta sai sitten otettua ne Singaporen postikorttikuvat, eli näköalat olivat huikeat.

Me näköalatasanteella
Matkalla tonne hotellille huomattiin, että Singaporen ydinkeskusta oli sen itse Marina Bayn toisella puolella ja lähdettiin tallustelemaan sen jälkeen sinne. Keskusta oli vaikuttavan näköinen ja todella moderni, mutta tosi hiljainen, eikä sielä jostain syystä ollut juuri ketään ihmisiä tai edes autoja?! Kaikenkaikkiaan Singapore oli todellakin käymisen arvionen paikka ja oltaisiin haluttu viettää sielä vielä muutama päivä
enemmänkin, mutta nyt aikataulu ei antanut periksi. Siisteys yms. oli selkeästi eri luokkaa, kuin muissa Aasian maissa, mutta meille ei jäänyt silti kuvaa mistään poliisivaltiosta, mitä oli etukäteen kuvitellut...

Tästä pystyy ehkä vähän hahmottamaan, kuinka iso toi oli
Tänään seurasi sitten vielä 1 aikainen aamuherätys, sillä kone lähti lentokentältä 10.55. Eikä meillä ollut taas oikein mitään tietoa, että kauan matka sinne kestää, joten päädyttiin siis heräämään jo hyvissä ajoin. Ihan hyvä että herättiin, sillä hotellin viereiseltä juna-asemalla lentokentän suuntaan menevällä laiturilla luki, että juna 1. menee kohti Pasir Ris:tä ja juna 3. kohti Changi Airporttia. Luultiin, että homma toimii samalla tavalla, kuin Helsingin Vuosaari/Mellunmäki metrossa (eli joka toinen juna menee Pasir Risiin ja joka toinen lentokentälle). Venattiin ehkä 4 junaa, jotka kaikki meni kohti Pasir Ris:tä, kunnes tajuttiin kysyä, että millonkohan juna menisi kohti lentokenttää. Ystävällinen paikallinen neuvoi, että pitää mennä tolla ainokaisella junalla sinne solmupisteeseen, josta sitten vaihtaa lentokenttäjunaan, joka menee vain muutaman pysäkin verran. Tätä ei pystynyt mitenkään päättelemään itse mistään opastetauluista tms, joten oli hyvä että kysyttiin apua. Tai siis ei ainakaan itse osattu tulkita asiaa näin :D Lentokenttä oli myös jättimäinen ja jouduttiin ottamaan lentokentän sisällä skytrain terminaali kakkosesta ykköseen. Myös check in kesti pienen elämän (n. 40min), sillä koko koneelle oli varattu vain yksi virkailijatäti, joten jono oli sitten aika mielenkiintoisen pituinen. Hengissä kuitenkin selvittiin ja nyt siis ollaan täällä kämpässä Bangkokissa, JES!

Ps. Kiitokset kaikille lukijoille, uudenvuodenpäivänä meni 500 kävijän raja rikki! Myös Eetun Googlen mainoskokeilu on tuottanut meille jo 8,5 €!! :D

Pps. Pahoittelut kuvien surkeasta sommittelusta, tää kuvanlataus/-asettelu tässä blogin ohjelmistossa toimii hyvin huonosti

Suvi ja pilvenpiirtäjät

2 kommenttia:

  1. Hyvä että olette selvinneet uudenvuodentulituksista hengissä ja vammoitta, kuin myös muustakin reissailusta. Ootteko muuten yhtään uskaltaneet tutustua katukeittiöiden antimiin?

    VastaaPoista
  2. Ei olla muuten viel uskallettu :D herkullisilta on kyllä näyttäneet ja tuoksuneet, täytyis kyllä pikku hiljaa alkaa niitäkin maisteleen

    VastaaPoista