Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Bangkokiin tutustumista


Eetu isojen kavereidensa kanssa
Dodi, nyt on kierrelty pari päivää Bangkokia kirjaimellisesti hiki hatussa. Ja ollaan silti nähty vain murto-osa koko  kaupungista. Bangkok on siis _todella_ suuri kaupunki, jolla on periaatteessa useampikin ”keskusta”. Tai tuntuu että täällä on kaikkea vähän joka puolella, verrattuna esim. Singaporeen, josta tosiaan löydettiin keskusta ilman karttaakin.  Käytiin siis tsekkaamassa Bangkokin eläintarha, eli Dusit Zoo. Sinne päästiin ihan perinteisesti taksilla ja tällä kertaa kuskikin hoksasi nopeasti minne halusimme. Sisäänpääsymaksu eläintarhaan oli huikeat 100 bahtia (2,5€) ulkomaalaisilta (täällä on siis hieman kaksoishinnoittelua havaittavissa, eli paikalliset saa monia asioita yli puolet halvemmalla verrattuna turisteihin). 
Gorilla osas ottaa rennosti
Saimme portilla käsiimme eläintarhan kartan, mutta yllättäen emme löytäneet yhtään eläintä varmaan varttiin. Kartassa oli monissa eri kohdissa sisääntuloporttien kuvat, eikä meillä sitten ollut hajuakaan mistä olimme sinne tupsahtaneet. Kartan uudelleen tarkastelun jälkeen paikallistimme kuitenkin itsemme ja pystyimme jo suuntaamaan oikeaan suuntaan.  Sieltä löytyikin kaikki nämä perinteiset meille eksoottiset villieläimet kuten tiikerit, norsut, kamelit, kirahvit, virtahevot jne. Sitten oli todella paljon eri lintulajeja sekä myös apinalajeja. Osuttiin ihan sopivaan aikaankin sinne eläintarhaan, kun oltiin siellä vasta klo 14 aikoihin, jolloin aamuvirkuimmat kävijät olivat jo lähteneet kotiinpäin. Eli saatiin ihan rauhassa tallustella siellä ympäriinsä, mikä oli ihan mukavaa vaihtelua Bangkokin hulinassa kulkemiseen.
Ei ollut tosiaan ihan hirveesti tungosta
Lauantaina käytiin sitten kaikkien kehumilla Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla, jotka mainostavat olevansa maailman suurimmat sellaiset. Sinne pääsi kätevästi ilmajunalla/metrolla. Ei oltu sielläkään ihan ensimmäisinä odottamassa porttien aukeamista, kun meillä ei nää aamut yleensä lähde niin nopeasti käyntiin :D Tämä saattoi olla jälleen hyvä asia, sillä ennakkopeloistamme huolimatta markkinoilla mahtui ihan hyvin kulkemaan ja tutkiskelemaan kojuja, eikä ollut mitään järjetöntä massaa koko ajan tuuppimassa eteenpäin. Varsin mielenkiintoiset markkinat oli ja kaikkea mahdollista sieltä löytyikin. Ja mikä tärkeintä, markkinoilla oli todella halpaa! Päätimmekin jo, että tulemme käymään siellä jatkossakin. Olen melko varma, että päätös uusintakäynneistä oli yhteinen, vaikka tällä kertaa Eetu väsähtikin yllättäen vähän itseäni aikaisemmin markkinoilla kuljeskeluun… :D
Eetun tarkkaan tutkailemassa ympäristöään
Muuten ollaan yritetty lähinnä tutustua vielä vähän laajemmin tän meidän kämpän ympäristöön, jos vaikka löydettäis joku vakiruokapaikka. Ei olla ihan onnistuttu tän vakiruokapaikan metsästyksessä toistaikseks, mutta eiköhän se tästä jossain välissä vielä löydy. Ja ei, ei tarkoiteta lähintä mäkkäriä/subwaytä, vaan ihan paikallista ravintolaa ollaan yritetty hakea :D Yksi todella hyvä on löydetty, mutta sinne joutuukin sitten kävelemään vähän pidemmän matkan. Yritetään matkasta huolimatta nyt ehkä raahata itseämme sinne toistaiseksi, koska siellä maksaa suurin osa hyvistä paikallisista annoksista 50 bahtia (reilu 1€)! Ei täällä mikään ruoka tosin kovin paljoa kustanna, jos ei halua mennä niihin kaikista fiineimpiin paikkoihin syömään. Mäkissä BigMac-ateria maksaa 125 bahtia (kolmisen euroa) ja BurgerKingissä Whopper Jr.-ateria 109 bahtia (reilu 2,5 euroa). Ei olla sentään pelkästään noissa kansainvälisissä ketjuissa käyty syömässä, vaikka niiden löytäminen täältä ei ongelmia tuotakaan. Kokeiltiimpa kuitenkin tässä eilen niinkin villiä vetoa, kuin tilata pizzat meidän kämppään :D Onneksi kyseisen pizzayrityksen kautta pystyi tilaamaan ”kirjallisesti” eli siis netin kautta, koska puhelimella asian kanssa olisi voinut tulla enemmän epäselvyyksiä. Pienehköistä päilyksistä huolimatta pizzakuski saapui ovellemme jo 20 minuutin (!!) kuluttua tilauksesta ja saimme herkulliset pepperoni-pizzat käsiimme!   
Bangkokin näkymiä
Itseäni (Suvi) häiritsee enemmän ja vähemmän se, että täällä myydään supermarketeissa herkullisia donitseja/munkkeja aivan liian halvalla! Tuossa viime kauppareissullakin ostimme molemmille kolme isohkoa donitsia (yhteensä siis 6) ja ne eivät sitten voineet maksaa kokonaisuudessaan enempää kuin reilun euron! Täällä ei ainakaan toi hinta estä yhtään mässäilemistä.  Pakko löytää vaan se itsekuri jostain takaisin ennen kuin homma lähtee ihan hanskasta. Karkkia täällä ei taas saa ihan samassa mittakaavassa kuin Suomessa. Suurimmatkin pussit ovat hädin tuskin 200 grammaa ja usein jokainen karkki on erikseen päällystetty omalla pikku muovillaan, joita en saa ikinä auki. Eli karkkia ei voi ihan ahmia täysillä, koska joutuu taistelemaan jokaisen yksilön kanssa aina vähintään minuutin, että saa sen pois siitä muovisuojastaan. Eetu on vähän taitavampi karkkimuovien avaaja, mutta ei tee sillä taidolla niin paljoa, kuin itse tekisin!
Kotiin ollaan näiden edellä mainittujen asioiden lisäksi ostettu yleensä vaan nuudeleita ja voileipätarvikkeita. Joista jälkimmäiset on yllättävän kalliita täällä! Voi, metvurstit ja juustot ovat jopa kalliimpia kuin Suomessa! Eli ei kai siinä auta sitten tällein opiskelijan budjetilla muuta, kun syödä vaan niitä halpoja donitseja välipaloiksi :)

2 kommenttia:

  1. Aaaaaa älä kirjoita niistä donitseista enkä myöskään kehoita maistamaan niissä kahviloissa myytäviä muita leivonnaisia. Tosin niitähän voit syödä huoletta, koska sulta nyt sitten jää se turha epäterveellisten karkkien mässäily. Syöt sensijaan terveellisiä kookosmaitoon leivottuja leivonnaisia!
    Suan lumin yömarkkinoihin kannattaa myös tutustua. http://www.google.fi/images?hl=fi&rlz=1T4ADFA_fiFI361FI361&q=suan+lum+night+bazaar+map&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=UForTbToFoWVOv3KwOoC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDIQsAQwAQ&biw=1003&bih=304

    VastaaPoista
  2. En oo sentään kokonaan lopettanut karkkien syöntiä, nyt se on vaan vähän haastavampaa ;) ja kaikki leivonnaiset näyttää kyllä niin hyviltä, ettei sanotuksi saa! Kiitti vinkistä, täytyy käydä katselemassa noikin jossain välissä

    VastaaPoista