Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

torstai 20. tammikuuta 2011

Toinen koulu"viikko" takanapäin

Bangkokin ruuhkia
Ajateltiin ottaa nyt ihan rauhaksiin ja pysyä tää viikonloppu Bangkokissa. Tai en mä ehkä sanois, et täällä asustaminen niin kovin rauhallista on :D Lähinnä nyt ei vaan tuu sitä matkustamista paikasta toiseen, joka vie toisinaan yllättävänkin paljon voimia. Mun (Suvin) olo on nyt täysin normaali jo, eikä kuumetta oo onneks näkynyt. Kuuliaisesti söin sen malarialääkekuurin loppuun, vaikka pelkäsinkin että siitä tulis jotain sivuvaikutuksia. Selvittelin näiden malarialääkkeiden eroa netissä ja huomasin, että just tässä mun lääkkeessä on todettu olevan kaikista pienimmät sivuvaikutukset. Ja mä sen ihan käytännössä "huomasinkin", koska mitään tavallisesta poikkeavaa ei oo mun elämään ilmaantunut tän viikon aikana.

Koulun päärakennus
Käytiin tossa suorittamassa meiän kouluviikko taas tiistaina :D Oli kyllä rankkaa olla koulussa ihan aamusta iltaan, mutta kyllä se sit maksaa ittensä takas niiden kuuden vapaapäivän aikana! Nähtiin viimein "näyte" jokaisesta kurssista, jotka oltiin valittu. Viime tiistainahan oltiin siis periaatteessa vaan kahdella tunnilla, kun yksi oli peruttu ja toinen vaihdettiin sen pelottavan opettajan takia. Aamutunnit huonosti englantia puhuvan opettajan kanssa meni yllättäen hieman tylsästi. Voin henkilökohtaisesti myöntää, etten enää edes jaksanut yrittää ottaa selvää mitä opettaja sanoi, vaan luin vaan hänen powerpointtejaan ja yritin sen avulla pysyä kärryillä aiheesta. Onneks ollaan Suomesta saatu hyvät pohjat jo tohon aiheeseen (Logistics and Supply Chain Management), niin en usko että meille tulee mitään sen suurempaa hätää kuitenkaan.

Seuraavana meillä oli sellainen sanahirviökurssi, kuin Entrepreneurial Marketing Strategy. Ei oo helppoa lausua tota mahdollisimman oikeaoppisesti ilman kielen solmuun menemistä :D Paljastui, että saatiin tähänkin thaimaalainen opettaja. Tämä naisopettaja kertoi opiskelleensa koko tutkintonsa USA:ssa ja Briteissä (6 v. yhteensä), mutta sitä ei voinut ehkä päätellä hänen englanninkielen taidostaan. Eli taas saa olla korvat höröllä, että mitähän se nyt oikein sanoikaan. On kuitenkin huomattavasti parempi, kuin aiemmin mainitun kurssin opettajamme. Ainoa huonompi puoli tässä on se, että tämä nainen on paljon sosiaalisempi ja kyselee kovasti oppilailta eri asioita. Tämän vuoksi olisikin varsin kivaa saada selvää myös kysymyksestä, ettei tuu liian noloja tilanteita ymmärtämättömyyden takia :D Saimmekin oikein mukavasti, oppilaiden nihkeästä suhtautumisesta huolimatta, mennä esittäytymään yksi kerrallaan luokan eteen MIKROFONIIN puhuen! Ei riittänyt pelkkä nimi edes, vaan piti mielellään kertoa miksi tuli Bangkokiin opiskelemaan, missä on työskennellyt, missä on hyvä jne. Vähän saattoi laittaa jänskättään toi, mut hengissä siitä selvittiin. Muutenkin täällä on joka ikisessä luokassa mikrofonit, eli niitä odottelessa sitten kun päästään esitteleen ryhmätöitä... =)

Pyykinkantoa paikalliseen tapaan
Päivän kolmas kurssi oli sitten se, johon vaihdettiin sieltä rouva luutnantin hellästä huomasta. Kuinkas sattuikaan, tämän kurssin opettaja (thai nainen myös) on sitten joku rouva konstaapeli! Mut ehkä konstaapeli on vähemmän paha kuin luutnantti...?  Noh, oli aika tomera täti, mut sentään nauroi välillä jne., eli ei mitään hätää siis. Kurssi itsessään vaikutti mielenkiintoiselta, kuten nimi "Intercultural Studies" ehkä antaakin ymmärtää. Eli kaikkea tälläistä kansainvälisyysjuttua, kulttuurieroja ja muita ihan hyödyllisiä asioita. Tuntien loputtua kyllästyin kouluhameeni kireyteen ja päätin vähän avata siinä oleva halkiota lisää. Toisin sanoen lähdin tunneilta reippaasti kompuroiden, ottaen tämän vuoksi aivan liian pitkän askeleen, joka sitten räväytti halkioni aivan hameen yläreunaan asti. Onneksi minulla oli varsin massiivinen koululaukku mukana, jonka sitten laitoin pikaisesti paljasta jalkaani vasten. Ja mikä tärkeintä, ketään ei _ehkä_ huomannut? Vaikka iso halkio kivasti viilensikin ja jalkojen suurempi liikkumatila oli ihan suotava, niin päätettiin silti mennä hakemaan koulun kaupasta uus hame. Sekin meinasi jo revetä hieman, joten saas nähä paljon näitä joutuu oikein ostaa kevään aikana... Hameessa on siis todella pienehkö jalkojen liikkumatila, joten pitää sipsuttaa sillein sievästi. Unohdan tän kuitenkin jatkuvasti ja alan harppoa isoja askeleita, tai sanoisinko normaaleja askeleita. Seuraavalla repeemiskerralla vaihdan kyllä hameen johonkin joustavampaan malliin.

Pillihyytelö, 6kpl = 50 senttiä
Käytiin taas koulun salilla vähän heittelemässä korista ja kuntosalilla. Ei olla ihan täysin vielä totuttu tähän ilmastoon, kun ihan kevyestä hölkkäilystä meinaa mennä ihan hapoille. Kai noissa saleissa joku ilmastointi on, mutta sitä ei paljon huomaa. Kuntosalillakaan ei jaksa tehdä juuri mitään, kun on ihan puhki ja yltäpäältä hiessä jonkun muutaman sarjan jälkeen. Ehkä siinä sit kuluis helpommin kaloreita, vai onko vain toiveajattelua? :D
Etenkin minä olen syönyt niin paljon kaikkea makeeta täällä, että täytyy joskus kuitenkin jaksaa raahautua tonne helteiselle salillekin. Kaikeksi yllätykseksemme kumpikaan meistä ei ole lihonut grammaakaan Suomesta lähdön jälkeen, vaikka pelkäsinkin vaa'an näyttävän paljon pahempia tuloksia mm. donitsien vuoksi :D Ostettiin meinaa eilenkin oikein kunnon paketit taas pullaa Carrefourista. Eli kuusi(6) donitsia ja kuusi(6) voi(!!)pullaa! Oli varmasti taas oikein vähäkalorisia vaihtoehtoja. Täällä vaan lähtee mopo ihan hanskasta, ku noi on niin ilmasia ja ennen kaikkea hyviä. Noi kaikki 12 maksoi yhteenä noin 1,5 euroa?! Ja siis ykskään noista pullista ei oo enää syömättä... :D Hups.
Ollaan yritetty alkaa korvaa tota pullamässäystä sellasilla kevyemmillä vaihtoehdoilla, eli pillillä imettevillä hyytelöpurkeilla. Ei kuulosta niin herkulliselta, mutta on kuitenkin toiminu hyvinä välipaloina!

Tyytyväinen ravintolan asiakas
Huomenna ollaan menossa johonkin Nordic Young Professionals- iltaan, joka on ihan kävelymatkan päässä meiän kämpältä. Se on siis illanvietto, joka on tarkotettu kaikille pohjoismaalaisille, jotka opiskelevat/ käyvät töissä Thaimaassa ja ovat alle 35 v. Kun ei kuuluta tähän Nordic Young Professionals- järjestöön, niin joudutaan maksaan illasta n. 15 euroa. Siihen kuitenkin kuuluu rajaton Tapas buffetin hyödyntäminen sekä tietenkin rajaton juomapuolen (valko- ja punaviinit, kalja ja jopa vodka) käyttö. Saas nähä millainen ilta tulee sitten olemaan. Mut eiköhän siellä saa ajan kulumaan :)

Eipä tässä tällä erää muuta, torakoita vilisee pimeillä kujilla ihan entiseen malliin ja sydän ei enää hypähdä ihan kurkkuun asti joka kerta. Mun yks pahimmista peloista vaan on, että torakka vahingossa eksyy mun varpaiden ja sandaalin väliin ja saisin siitä jonkun paniikkireaktion heittämällä sandaalin hornan kuuseen. Näin urhea siis olen ötököiden suhteen :D Mut kehityssuunta on kuitenkin koko ajan parempaan päin!

2 kommenttia:

  1. Nää on niin ihanan piristäviä lukea :D Hihittelin täällä koneen ääressä kun mielikuvissani näin sut harppomassa siinä kouluhameessa. Thaimaalaisilla on sellanen tyyli, että mitä kireempi vaatetus, sen parempi. Räätäleillä pitää aina muistuttaa, että Suomessa pitää mahtua paaaljon vaatteita teetettävien vaatteiden alle, niin voi saada ehkä sopivan vaatteen. Kai sä sitten muistit kertoo siinä sun esittelyssäs, että sä oot tosi hyvä tossa agilityssä ? Muuten noi teidän kurssien nimet oli jo niin monimutkasen näkösiä että en todellakaan edes yritä lausua niitä täällä itsekseni. Ehkäpä parempikin ;D

    VastaaPoista
  2. Juu ei oo mitenkään turhan isoja nää vaatteet, tänäänkin ratkes taas pari saumaa uudesta hameesta :D
    No ois tietty voinu mainita agilityn! Mut mä veikkaan, et oisin sit joutunu viettään siel edessä mikrofonin kanssa ihan liikaa aikaa selittelemässä ihmisille agilityn merkitystä.
    Mäkin vältän viimeseen asti meidän kurssien lausumista, yleensä käännyn vaan Eetuun päin ja toivon et se kertoo kurssin nimen ;D

    VastaaPoista