Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

torstai 6. tammikuuta 2011

Koulu alkoi

Kodin kattouima-allas
Eetu ottamassa aurinkoa uima-altaalla
Jepajee, koulu starttasi eilen orientaatiolla, jossa aamupäivällä esiteltiin vähän koulua ja opettajia sekä tutustuttiin muihin vaihtareihin. Iltapäivällä oli sitten meidän etukäteen pelkäämä kurssien valinta, jossa kuulopuheiden mukaan oli periaate nopeat syövät hitaat. Kauhutarinoissa jotkut olivat joutuneet levittämään koulua joka arkipäivälle ja jopa viikonlopuille, joka ei nyt meidän korvaan kuulostanut yhtään hyvältä :). Kuulopuheet osoittautuivat todeksi, mutta ilmeisesti näin tammikuussa, kun uusia thai-opiskelijoita ei kouluun tule niin paljon verrattuna koko lukuvuoden alkuun, on kurssejakin sitten enemmän valittavissa. Saatiin mielestämme kohtuu hyvä paketti raavittua kasaan, jossa meillä on koulua tiistaisin klo 8.40-19.10 ja muut päivät vapaat :). Kursseja otettiin vain 4 ja ne liittyvät jopa oikeesti meidän omaan koulutusohjelmaan Suomessa. Tämä meni siis paremmin kuin ikinä oltiin kuviteltukaan, koska toivottiin etukäteen, että koulua olisi esim. ti, ke ja to. Sopiva suhde työlle ja levolle siis löydettiin!
Eetu Siam Squaren lähistöllä
Tänään oli vapaaehtoinen orientaatiopäivä, jonka ideana oli enemmänkin tutustua muihin vaihtareihin, kuin opastaa opinnoissa. Päälle jouduttiin pukemaan tosi ruma koulun poolopaita, jota oli vain yhtä mallia ja yhtä kokoa. Koko oli ilmeisesti miesten XL, joka oli kuitenkin Eetulle vähän liian pieni ja Suville auttamatta liian iso :D. Lisäksi jouduttiin laittamaan pitkät farkut jalkaan, joka ei näillä keleillä ole välttämättä ihan kaikkein mukavinta. Eetu joutuu muutenkin käyttämään aina koulussa mustia puvun housuja, mutta onneksi koulupäiviä ei tällä 1krt/vko kerry niin kamalasti ;) (Koulupukukuvat tulevat myöhemmin, kun ne näyttää toistaiseksi vähän hölmöltä kun ekana päivänä molemmat oli varustautunut koulupuvulla + valkoisilla adidaksen superstar mallin tossuilla :D). Aamulla pienen thaikielen pikakurssin jälkeen paineltiin muiden vaihtareiden kanssa kahdella bussilla Ayutthayaan, Thaimaan entiseen pääkaupunkiin reilu tunti Bangkokista pohjoiseen, jossa vierailtiin Floating Marketissa, eli "kelluvilla markkinoilla". Markkinat olivat ihan kuolleet ja tosi iso pettymys meille, vaikka ei mitään suuria ennakko-odotuksia ollutkaan. Ilmeisesti ennen nuo markkinat on ollut jopa aika kovassakin huudossa... Suvi sai kuitenkin syöttää jollekin ikivanhalle norsulle puolikkaan ämpärillisen jotain jättiluumuja 30 Bahtin hinnalla (n. 0,75e)! Saatiin koko paikka kierrettyä jossain 20 minuutissa ja sitten istuskeltiin auringossa reilu tunti jutellen muiden vaihtareiden kanssa.

Suvi jäätelöllä MBK ostoskeskuksessa
Tän jälkeen mentiin Chao Phraya -joelle samaisessa kaupungissa, jossa ohjelmassa oli jokiristeily buffetruokailun kera. Risteily oli tosi mukava tapahtuma, nähtiin hienoja maisemia, ruokaa oli monenlaista laatua paljon ja se maistui tosi hyvältä! Risteilyn loppupuolella saimme vieraiksi muutaman paikallisen naisen, jotka tulivat opettamaan miten kuivatuista bambunlehdistä (?) saadaan väänneltyä kalan muotoinen härveli. Meille tultiin ihan kädestäpitäen näyttämään miten homma toimii, välillä aika ronskillakin kädellä :D ei kyllä kumpikaan tajuttu/opittu, että miten se kalan taittelu nyt oikein menikään.Veneajelu kesti muutaman tunnin, jonka jälkeen lähettiin busseilla taas kohti kampusta. Päivä kesti kokonaisuudessaan reilu 7 tuntia. Vähän alkoi väsyttää kuitenkin, sillä Eetu nukahti bussiin ja olisi varmaan nukkunut monta tuntia lisääkin, ellei olisi herätetty. Suvi taasen kotiin päästyään simahti muutamaksi tunniksi.
Hiljainen Floating Market


Kouluun tuli yhteensä siis n. 100 uutta oppilasta, joista karkealla jaolla n. 50% aasialaisia (joista ehkä puolet koko tutkinnon aloittavia thaimaalaisia) ja 50% länsimaalaisia. Osa tuli tekemään tänne koko tutkintoa, osa suoraan oman koulun kautta vaihto-oppilaaksi ja osa free-movereiksi, eli samanlailla kuin mekin tultiin. Suomalaisia on ainakin 10 meidän lisäksi :D Osaan ehdittiin vähän tänään jo tutustuakin. Vähän tuli yllätyksenä, että on näinkin paljon härmäläisiä... Alkaa vissiin sana leviämään :). Muut vaihtarit ovat mm. Ruotsista, Saksasta, Hollannista, Ranskasta, USA:sta, Kiinasta, Etelä-Koreasta ja joku taisi olla jopa Etelä-Afrikastakin!
Suvi syöttämässä norsua (Huom! ultracool paita!)

Noh nyt on sitten aikaa matkustellakin vähän enemmän. Matkustussuunnitelmat on vielä tosi auki, ainoastaan ollaan päätetty aika varmaksi, että mid semester breakilla, joka on parin viikon loma helmi-maaliskuun vaihteessa (26.2-13.3.), lennetään Saigoniin, Vietnamiin, josta tullaan sitten takaisin Bangkokiin jollain tavalla ja aikataululla Kambodzan läpi ainakin Phnom Penhin ja Siam Reapin (Angkor Wat) kautta. Mutta eniveis, jos teillä oli suunnitelmissa tulla tänne meidän raskasta ja harmaat arkea piristämään, niin pistäkäähän sähköpostilla/kommentoimalla tähän blogiin tietoa, että milloin olisitte tulossa, jotta teidän ei tarvitse etsiä meitä jostain viidakon ja paratiisisaarten keskeltä!

Joku hienon näkönen raunio Chao Phraya -joen varrella
Nyt ei oo koulua ennen tiistaita, niin ehditään vihdoin ja viimein myös tutustua paremmin itse Bangkokiin. Tähän mennessä on tutuiksi tulleet lähinnä oman kämpän sekä koulun nurkat. Sekä sitten Bangkokin "keskusta", eli Siam Square ja sen lähistö. Mutta yhdessäkään turistikohteessa ei olla vielä käyty. Aika hyvin ollaan kuitenkin päästy täkäläiseen menoon kiinni ja
vilkkaaseen liikenteeseen alkaa myös tottua. Ollaan siis tyytyväisiä vaihtokohteen valinnasta!
Suvi veneen kannella
Eetun bambukala edistyy kun täti oikealla auttaa!

3 kommenttia:

  1. Ei hassumman näköinen toi teidän kattoallasalue. Tosin aika kuumalta näyttää, kun ei juurikaan noita varjopaikkoja näy :D. Mukavasti olette saanu järjesteltyä ton teidän lukujärjestyksen. Me oltiin silloin viime Bangkokin reissulla ChaoPraya-veneilyllä siinä Bangkokin kanavissa. Oli hieno reissu. Nyt olis suunnitelmissa käydä ainakin siellä kiinalaiskaupunginosassa ja ehkä jollain retkellä tai sitten tehdä retki vähän halvemmalla, eli mennä kohteeseen x ihan omin neuvoin (tai teidän paikallisten asiantuntemuksella ;D, tosin en oo ihan vakuuttunu noista teidän suunnistustaidoista, joten taidetaan luottaa Maken suunnistusvaistoon ;D) Katukeittiöihin kannattaa ehdottomasti tutustua kunhan katsotte, että saatte just paistettua ja kuumaa syötävää. Joissain niissä on oikein ruokalistat, joissa non niitten ruokien kuvat, joten voi sitten vaan siitä osotella :D Opiskelkaahan ahkerasti ! Terveiset täältä lumimyräköiden keskeltä

    VastaaPoista
  2. Hyvää alkanutta vuotta! Vähän ois ikävä olla siellä, kun siellä sillai aurinkokin paistaa... Täällä sataa lunta. Taas. Teidän lukujärjestys näyttää kyllä kivalta :) Voikaa hyvin ja opiskelkaa ahkerasti!

    - Mari

    VastaaPoista
  3. Päivi: Juu ei kyllä kovinkaan paljon varjoa löydy katolta, eli täytyy kyllä tasaisin väliajoin käydä kämpän ilmastoinnissa viilentymässä :D Ei oo tosiaan ihan täysiä takeita, että me paikalliset vielä vajaan kuukaudenkaan päästä tunnettais tätä kaupunkia täysin, mutta voidaan kovasti yrittää! Katukeittiöissä on just ollu se niiden kuvattomuus ongelmana ja kun ei thai-kieli vielä oikein taivu, niin ei tiedä mitä tilais :D mutta täytyy koittaa silti jossain välissä. Ehkä sitten ku tuutte käymään!

    Mari: Kiitokset ja samoin sinnekin päin! Ollaan kyllä tyytyväisiä tähän aurinkoon ja lämpöön, kun ei kumpikaan olla mitään talvifaneja. Mukavaa lopputalvea sinne ja Budalle erityisrapsutukset!

    VastaaPoista