Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Eka "oikea" koulupäivä, huomenna Koh Sametille

Tänään päästin sitten jo melkein opiskelun makuun. Eli kyseessä oli ensimmäinen päivä luentoja, tosin tunnit koostuivat lähinnä kurssisuunnitelman läpikäymisestä. Yksi muutoskin tehtiin kursseihin, kun Management -kurssin paikallinen naisopettaja muistutti meitä lähinnä Eetun intin luutnantista :D. Eli tuli sen verran tiukkaa tekstiä opettajalta, että kumpikaan meistä ei uskaltanut enää edes vilkaista edessämme olleisiin tietokoneen ruutuihin. Hän mainitsi mm. ettei ole meidän ystävämme, että kurssi on vaikea ja yleensä 20% on saanut siitä hylätyn. Marssittiin sitten samantien tunnin jälkeen opintotoimistoon ja vaihdettiin kurssi Intercultural studies -kurssiksi. Vaihdoksen tehtyämme saatiin sitten kuulla, että joudutaan vielä maksamaan kurssin vaihtamisesta käsittämättömät 90 euroa per nuppi! Noh se hinta tulee säästettyä jo pelkästään sillä, että välikoe uudesta kurssista on 3 päivää myöhemmin, kuin Management -kurssissa, joten meidän pitää olla Bangkokissa pitempään ja näin ollen säästetään vähän matkustuskustannuksista Vietnamin ja Kambodzan valloituksessa (vieläkin meille jää 14 päivää aikaa reissata). Puhumattakaan säästöistä jotka syntyvät, kun ei aina tarvitse ostaa uusia housuja luennon jälkeen, kun on hädissään/peloissaan laskenut alleen rouva luutnantin hempeällä luennolla.

Suvi koulun liikuntasalissa
Muutenkin kursseista jäi vähän sekava maku toistaiseksi... Päivän ensimmäinen kurssi oli logistics and supply chain management -kurssi, jonka luennoitsijana toimi thaimaalainen opettaja. Luennoitsija käytti opetusmateriaalina kurssikirjan mukana tulleen opetusdvd:n powerpoint slidejä, joista hän luki suoraan sanottavansa. Opettaja olikin varmasti koko luokan huonoiten lontoota taitava ihminen! Sen englannista ei oikeasti edes hyvällä mielikuvituksella tuntunut ymmärtävän juuri mitään... Kurssilla oli kuitenkin monia 3. ja 4. vuoden paikallisia opiskelijoita, joten sisältö on ilmeisesti kohtuu haastava ainakin paikalliseen tasoon nähden. Päivän toinen kurssi, eli Entrepreneural marketing strategy, jäi meille vielä toistaiseksi täysin mysteeriksi, koska tunnit oli jostain syystä peruttu. Tälläkin kurssilla oli myös paljon 3. ja 4. vuosikurssin opiskelijoita, joten ilmeisesti töitä siis tässäkin tiedossa.

Kolmantena kurssina oli siis juuri tuo Management -kurssi, joka käytiin vaihtamassa intercultural studiesiin, tästäkään meillä ei siis ole harmainta aavistusta, että mitä tuleman pitää. Viimeisenä oli ohjelmassa Organizational behaviour -kurssi, jonne tultaessa tuli fiilis, että oli ostanut lipun johonkin stand up komediaan. Opettaja oli todella hauskan oloinen ja puhui loistavaa englantia, vaikka olikin thaimaalainen. Kurssin sisältökin tuntui hyvin mielenkiintoiselta. Jotta kurssi ei olisi kuitenkaan täydellinen, niin joudutaan pakertamaan siitä(kin) ryhmätyö, jossa meidän pitää tehdä kurssivierailu johonkin paikalliseen yritykseen ja tutkia sen yrityksen toimintaa. Meidän ryhmään kuuluu meidän lisäksi yksi suomalainen, joten meillä tullee olemaan ehkä hiukka enempi vaikeuksia yrityksen löytämisessä, sillä kaikki muut kurssille osallistujat taisivat olla thaimaalaisia :D

Eetu  kampuksella
Kuten yllä tuli mainittua, niin täällä kaikissa kursseissa tehdään varmaan ryhmätöitä. Muutenkin esim. kurssiarvostelu noudattaa suunnilleen samaa kaavaa, joka menee kutakuinkin niin, että välikokeesta ja loppukokeesta voi molemmista saada n. 30 pistettä, eli yht. 60 pistettä. Sitten n. 30 pistettä tulee ryhmätyöstä ja 10 pistettä läsnäoloista. Maksimi on siis 100 pistettä ja 60:llä taisi päästä läpi... Nyt vain jännätään vielä ensi viikkoon asti noita 2 kurssia, joilla ei siis olla vielä päästy käymään. Otimme selvää, että kummallakaan kurssilla ei ainakaan rouva luutnantti opeta :)

Se koulusta! Huomenna siis lähdetään näillä näkymin Koh Sametille, vaikka tarkoitus olikin lähteä alunperin Koh Changille. Tämä vaihto osin sen vuoksi, kun häärittiin siellä opintotoimistossa, niin siellä oli myös eräs ruotsalainen vaihto-opiskelija, joka kertoi heidän menevän Sametille. Hetken siinä jutusteltuamme hän pyysi meitäkin lähtemään sinne mukaan. Meille oli alunperin muutenkin aika sama kumpi saari ensin kierrettäisiin, joten vaihto ei tuota ongelmia! Otamme kuitenkin varaslähdön sinne, sillä muu porukka on tulossa vasta perjantaiksi. Ilmeisesti muilla on siis koulua muinakin päivinä kuin pelkästään tiistaisin?!
Suvi kampuksella

Ainiin, käytiin muuten eilen vähän pelailemassa koululla koristakin! Puitteet on tosi hyvät, vaikka salissa onkin vähän hiostavampaa, kuin Suomessa :D. Heittelytuokion jälkeen mentiin vielä koulun punttiksellekin, jossa laitteet on kyllä ihan vimpan päälle ja väkeäkään ei ollut kuin muutama meidän lisäksi! Kun Eetun polvikin tuntui kestävän, niin Eetu sitten innoistui ihan ilmoittautumaan koulun korisjengin meililistalle. Tarkoitus ei kuitenkaan ole sitoutua ihan joka viikolle, vaan mennä silloin kun ollaan maisemissa eikä ole muutakaan tekemistä...

Ps. Ei voitu ikinä uskoa, että kenkien ostaminen voi olla näin vaikeaa Bangkokin kokoisesta kaupungista! Suvin koko, eli käytännössä paikallisilla malleilla 40 (Suomessa kelpaa yleensä 38-39), on isoin koko mitä naisille on yleisesti valikoimassa! Silloin tällöin on näkynyt myös koon 41 kenkiä. Miehille taas koot loppuvat yleisesti kokoon 44! Silloin tällöin on näkynyt myös 45 koon kenkiä, mutta valikoimaa ei juuri ole. Voitte varmaan arvata, että miten kivaa on ollut yrittää löytää Eetulle mustia kohtuuhintaisia kenkiä täältä varustettuna koolla 46-47. Eli siis ei olla löydetty ja protestina Eetu sitten meinaa lompsia koko ajan koulupuku+valkoiset lenkkarit yhdistelmällä :D. Toistaiseksi valituksilta ollaan ainakin säästytty. Koriskengät sentään löydettiin, niistäkin isoin koko oli 46.

2 kommenttia:

  1. Sähän oot ihan urheilullisen näköinen toi korispallo kainalossa (vai onkse rantapallo ;D?) Hih, mä voin kuvitella että on vaikeaa saada selvää opetuksesta jos opettaja puhuu jotenkin siihen tyyliin lontoota kun esim. taksikuskit ja tarjoilijat ym. Siinä saa aina vähän aikaa totutella, että mitä kirjaimia pitäisi sanassa löytyä, kun yleensä ärrät korvataan ällillä jne. Vaikka ei tässä nyt itekään voi millään mallikelposella englanninkielentaidolla retostella. Pääasia jos asiat jotenkin selkiää (yleensä ei ainakaan taksikuskien kanssa ;D)

    VastaaPoista
  2. Kyl Eetu mulle uskotteli, et se ois ollu ihan aito koripallo ;D Ja opettaja puhui kieltämättä vähän samaan tyyliin lontoota, kuin taksikuskit ym., mutta onneksi oli sentään vähän laajempi sanavarasto! Saas nähä miten menee oppi perille siltä kurssilta... :D Ja on ollut kyllä mielenkiintoista havaita toi ärrien puuttuminen, meidän läheinen kauppakeskus Carrefour kun lausutaan paikallisittain "Cafuu"!

    VastaaPoista