Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

torstai 9. joulukuuta 2010

Lähtö lähenee...

Enää 13 päivää lähtöön! Vihdoin tuntuu siltä, että kaikki tarvittava on saatu tehtyä. Eli hoidettu mm. A- ja B-hepatiittirokotukset, olosuhteiden muutosilmoitus liitteineen Kelalle, Learning Agreement (tiedot siitä mitä kursseja aiotaan suorittaa Bangkokissa ja mitkä kurssit aiomme korvata niillä) meidän koulua varten, koulun tuet matkaa varten, irtisanottu meidän kämppä Suomesta, varattu lennot, haettu viisumit (niistä vähän lisää juttua kohta) ja selvitetty matkavakuutuksia.

Aikamoista säpinää on siis ollut sen jälkeen, kun kuulimme päässeemme BUIC:iin vaihtareiksi. Viisumit aiheutti meille oman hölmöytemme vuoksi vähän extra-ajelua Kilo-Helsingin keskusta välillä. Saimme siis BUIClta hyväksymiskirjeen mukana thaimaan kielisen todistuksen viisumin hakua varten, että meidät on hyväksytty opiskelijoiksi sinne. No, me sitten lähdimme rehvakkaasti takki täysin auki sinne Thaimaan suurlähetystöön ja otimme mukaamme ainoastaan BUIClta tulleen todistuksen. Eihän se sitten aivan näin toiminutkaan, vaan lähetystön työntekijä printtasi meille kahden A4:n kokoisen selvityksen siitä, mitä meidän tulee ottaa huomioon kun anomme viisumia. Mukana olisi siis täytynyt olla mm. passi, pari värillistä passikuvaa, todiste meidän koululta, että lähdetään vaihtoon juuri Thaimaahan ja kopio maksetuista lentolipuista. Nöyrinä siis palasimme takaisin kotiin ja aloimme keräilemään tarvittavia asioita viisumia varten. Huomasimme tässä vaiheessa myös, ettei Eetun passi ole kuin 5 kk voimassa matkan päättymisen jälkeen, vaikka sen tulisikin olla vähintään 6 kk voimassa. Eli ei siinä muu auttanut, kun lähteä hakemaan uutta passia Eetulle. Eilen sitten viimein saimme valmiit viisumit käsiimme ja kaikki on taas hyvin valtakunnassa.

Olemme ehtineet uhrata myös kallisarvoista opiskelijan aikaamme matkasuunnitelmien tekoon. Koulumme Bangkokissa alkaa vasta 5.1.2011 orientaatiopäivillä, mutta ovelasti karkaammekin Suomesta jo 22.12.2010. Tämä ylimääräinen aika täytyisi siis täyttää matkustelulla ja auringon otolla...Matkasuunnitelmista lisää hieman myöhemmin :)

3 kommenttia:

  1. "Tarinoita Suvin ja Eetun vaihto-opiskeluajasta Bangkokin lämmössä. Matkalla siis Tamminen ja Marjanen, eli yhdessä Tarjanen."

    Jos yhteistä sukunimeä kaipaatte, niin ehdotan:

    Marjatammi

    VastaaPoista
  2. Kiva että lukijoita löytyy! Marjatammi olisi kieltämättä ollut myös potentiaalinen vaihtoehto yhteiseksi sukunimeksi :)Mammistakin on mietitty, mutta taitaa kuulostaa vähän kömpelöltä

    VastaaPoista