Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

lauantai 18. joulukuuta 2010

Pieni suunnitelman muutos

Onneksi tajusin edelliseen kirjoitukseen jättää sen pienen "jossittelun". Eli mainitsin mikä on suunnitelma, mutta epäilin vähän miten se käytännössä onnistuu. Ja eihän se sitten ihan onnistukaan :D Hieno tarkoituksemme oli mennä sinne Malesian yläosiin junalla, mutta nyt viimein selvisi, että juna onkin sitten ihan täyteen buukattu silloin kun meidän pitäisi lähteä, eli 25.12. Yritettiin ajoissa varata paikat sieltä, mutta se ei tosiaan mennyt aivan nappiin. Yksi thaimaalainen matkafirma oli vahingossa varannut meille liput 15.12 lähtevään junaan ja nyt kun moka huomattiin, niin eihän siihen oikeeseen junaan enää mahtunutkaan. Yritettiin myös suoraan varata Thai Railways:ltä lippuja, mutta ne ei ole vielä tähänkään päivään mennessä vastannut mitään meidän varaussähköpostiimme. En tiedä olisiko sitten vain rohkeasti pitänyt soittaa sinne, kun silloin olisi ainakin saanut asian samantien selville. Jos siis oltais löydetty yhteinen kieli, mikä ei olisi ollut läheskään varma asia.

Täytyi sitten nopeasti päättää, että mitäs nyt tehdään, kun Langkawilta on kuitenkin varattu jo majoitus 26-29.12 väliseksi ajaksi. Ja kyllä, on todella viisasta varata majoitus ennen kun tietää saako varattua liput johonkin kulkuvälineeseen :D Mietittiin yöbussi-vaihtoehtoa junan tilalle, mutta ne olisi ollut vielä vaikeemmin varattavissa kuin junat, ainoa vaihtoehto olisi suunnilleen ollut soittaa suoraan bussifirmoille. Joten päätettiin viimein pelata enemmän varman päälle ja varattiin lennot Bangkokista Hat Yaihin, lähelle Thaimaan ja Malesian rajaa. Näin säästämme myös yhden matkustuspäivän vaihtamalla alkumatkan kulkuvälinettä ja todennäköisesti nukumme tämän "ylimääräisen" yön Hat Yaissa. Hat Yaista pääsemme sitten melko kivuttomasti bussilla/taksilla satamaan, josta lähtee lautat Langkawille.

Tässä siis tämän hetkiset muutokset, sitten jos (vai pitäiskö jo sanoa kun) lisää muutoksia ilmenee, niin jaetaan nekin teidän kanssanne!

Nyt alkaa jo kämppäkin olemaan melko tyhjillään ja koulut käyty tältä vuodelta, joten voi kai alkaa pikkusen rentoutumaan. Uusi kämppä meidän pitäisi tosiaan saada heti kesäkuun alusta, mutta sen sijainti yms. selviää vasta huhti-/toukukuussa. Toivottavasti nyt päästäis kuitenkin lähelle Leppävaaraa, ettei koulumatka muodostuis liian opiskelumotivaation tappajaks :)

3 kommenttia:

  1. Thaimaassa kannattaa varautua erilaisiin asiantilan muutoksiin ja asennoitua vaan rennosti niihin. Mai pen rai kha (Suvi) ja Mai pen rai khap (Eetu) kannattaa opetella ja hymyillä leveästi mahdollisten sekannusten kohdalla niin asiat hoituu :) (tuohan oli lausahdus: Ei se mitää / ei haittaa jne. ja kohtelias loppukaneetti naisilla kha ja miehillä khap. Ihan vaan selostukseksi muille jotka eivät thai-kulttuuriin ole tutustuneet ;D)

    VastaaPoista
  2. Täällä muuten odotellaan kuulumisia lisää jo. Olisi niin kiva lueskella teidän hikoilustanne näin joulusiivojen lomassa -27 asteen "lämmössä" (tai eihän niitä siivoja sentään tarvii ihan kokonaan tossa lämpötilassa tehdä, mutta mattojen tuuletus kyllä:) )

    VastaaPoista
  3. Saatiin vähän väkerrettyä lisää tekstejä tässä parin viime päivän aikana, toivottavasti onnistui matkakuumeen nostatus ;) pikkuhiljaa aletaan tottua elämiseen täällä. tosin tän hetkinen vierailu täällä etelä-thaimaan hat yaissa koko kaupungin halvimmassa hostellissa tuntuu hieman hurjalta.. :D

    VastaaPoista