Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

torstai 16. joulukuuta 2010

Viikon päästä @Bangkok

Nyt oli hyvä väli tulla vähän päivittelemään meidän reissusuunnitelmia, kun tänne asuntoon paukkasi sisään klo 9.19 kaksi "ilmanvaihtokanavien tarkastajaa", jotka jossain määrin ovat vieläKIN läsnä. Toisin sanoen menivät välillä tekemään hommia yläkertaan, mutta jättivät kuitenkin tavaroitansa tänne sekä ilmanvaihtokanavia auki...Lukittauduttiin itse tänne makuunhuoneeseen tietokoneiden kera, ettei vaan olla tarkastajien tiellä. Ei kai tässä muu auta, kun lähteä kohta kokonaan karkuun täältä.

Täytyy kyllä tykätä HOAS-asuntoyhtiömme ilmoituksesta tätä ilmanvaihdon tarkastusta koskien, sillä meille annettiin yli kuukauden pituinen aikaväli, jolloin minä tahansa päivänä tarkastajat voivat asuntoomme iskeä heti aamu kahdeksan jälkeen. Jos olisivat edes antaneet muutaman päivän vaihtoehdoiksi, niin olisimme voineet buukata ne ihan täyteen menoa, ettei vaan olisi tarvinnut olla kotona.
Mietinkin (Suvi siis) tässä sitä vaihtoehtoa, että olisin mennyt suunnitellusti suihkuun tässä aamusta ja samaan aikaan olisikin yleisavaimella sisään rynnännyt kaksi miestä. Ei kai siinä sitten mitään. Mulla on vähän tottumista vielä näihin yleisavaimia käyttäviin huoltomiehiin, kun olen kuitenkin asunut 19 ensimmäistä vuotta elämästäni omakotitalossa.

No mutta, eiköhän tässä ollut tarpeeksi avautumista yhdelle aamulle ja voi siirtyä sitten itse asiaan :D
Eli viikon päästä tosiaan pitäisi olla Bangkokissa, jos vaan Finnairin ja China Airlinesin työntekijät eivät keksi mitään lakkoja tähän väliin. Lennetään siis Amsterdamin kautta ja matka kestää yhteensä noin 16 tuntia vaihtoineen, eli aikamoinen rutistus tiedossa. Ottaen vielä huomioon aikaeron (+5h) Bangkokiin saapuessa. Me lähdetään Suomesta 8.15 keskiviikkoaamuna ja ollaan perillä 6.45 Thaimaan aikaa. Ja ei mitään hajua missä välissä tossa pystyis sitten nukkumaan. Amsterdamista lento Bangkokiin lähtee joskus klo 14 jälkeen, niin epäilen että siinä välissä vielä väsyttäis tarpeeks. Mutta perillä taas pitäis jaksaa koko päivä painaa innoissaan menemään, kun kerran heti aamusta saavutaan perille. Eniten mua pelottaa toi Eetun selviäminen, se kun yleensä vaatiin ainakin 10 tunnin yöunet pystyäkseen tekemään jotain :) No, eikohän me kuitenkin pärjätä.

Bangkokista ollaan varattu hotelli (Sathorn Grace Serviced Residence) kahdeks yöks ja sieltä käsin ois sitten tarkoitus kierrellä kaupunkia ja etsiä mahdollista vuokrakämppää seuraavaks viideks kuukaudeks. Vasemmalla erittäin epäselvä kuva hotellin kattouima-altaasta.

Etsitään tosiaan siis kämppä vasta sieltä paikan päältä, kun näin meitä ovat kaikki neuvoneet. Netin kautta varatessa ei kuulemma pidä luottaa näkemäänsä ja lukemaansa, vaan kannattaa ehdottomasti nähdä kämppä livenä ennen vuokraamista. Ei me mitään diivoja olla, mut oishan se ihan kiva jos siitä tulevasta kämpästä löytyis ainakin ulkouima-allas ja kuntosali :) tällänen kokonaisuus maksaa siellä arviolta saman verran, kun meidän nykyinen HOASin kämppä paperiseinineen.

Bangkokissa vietetyn kahden yön jälkeen tarkoituksena olisi lähteä yöjunalla kohti Malesiaa. Juna siis kulkee oikealla olevassa kuvassa näkyvää reittiä pitkin. Valkoinen alue on jo Malesiaa ja jäädän sen ihan yläosissa pois Arau-nimisessä paikassa. Arausta mennään taksilla/bussilla Kuala Perlikseen, josta lautalla Langkawille kolmeksi yöksi. Sieltä sitten takaisin Arauhun, josta jatketaan matkaa yöjunalla kohti Kuala Lumpuria. KL:ssä olisi tarkoitus olla myös 3 yötä ja tosiaan viettää uusi vuosi siellä. Sieltä sitten tavalla X (eli todennäköisesti bussilla/junalla) Singaporeen vielä yhdeks yöks, josta sitten lähteekin lento takaisin Bangkokiin.
Tälläinen seikkailu olisi siis suunnitelmissa, saa nähdä miten se sitten käytännössä onnistuu :D

Kohteista tarkempaa esittelyä sitten jälkikäteen, kun ollaan saatu vähän omiakin mielikuvia kyseisistä paikoista. Mutta jos kaikki ei ole perehtynyt ihan niin paljoa Aasian kohteisiin, niin tiivistetysti Langkawi on "paratiisisaari" Malesian rannikolla, Kuala Lumpur Malesian pääkaupunki ja Singapore oma kaupunkivaltionsa mielenkiintoisine lakeineen aivan Malakan niemimaan kärjessä.

Tässä vielä parit kuvat kaupan päälle:
Langkawi
Kuala Lumpur
Singapore
 Tässähän näitä, omia otoksia näistä paikoista tulee myös ilmestymään tänne blogiin. Jos nyt ei onnistuta hukkaamaan/rikkomaan meidän kameraa ennen sitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti