Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kotona taas!

Päästiinpähän kotiin, joten nyt on aika reissun tiivistävälle blogitekstille. Ja nyt kun on oma kone käytössä, niin saadaan taas ääkkösetkin käyttöön :)
Kiipeäminen alkaa

Levähdystauko kiipeemisestä
Tänään käytiin päivällä katsomassa se Wat Tham Suea ja muut lähialueen temppelit. Otettiin taksi keskustasta, koska ei millään löydetty paikallisbussin lähtöpaikkaa :D. Taksi maksoi 200 bahtia mennessä ja 150 bahtia takaisin. Temppeli sijaitsee siis semmoisen limestone -vuoren päällä 1237 rappusen matkan päässä maankamaralta :). Tuo 1237 rappusta tuntui alhaalla tosi pieneltä määrältä, mutta yhtäkkiä n. 400 portaan kohdalla tajuttiin ettei olla edes vielä kolmasosaa taitettu matkasta ja oltiin jo ihan puhki :D. Ei varmaan tarvitsisi erikseen kertoa, että aurinko porotti täysillä ja ilmankosteuskin oli taas ihan mukavasti... plus kerrankin oltiin molemmat ihan temppelivarusteissa liikkeellä, eli ei missään kevyissä rantahepeneissä. Rappusetkin olivat aika jyrkkiä, mutta ei kuitenkaan ihan sentään Angkorin temppeleiden tasoa :D
Suvi pirteänä vuoren huipulla :)
Kuva itse yläilmojen temppelistä

Lopulta kuitenkin päästiin väsyneinä ja hikisinä ylös ja sieltä avautui kyllä uskomattomat maisemat Krabin alueen maaseudulle! Vuoren korkeutta, jonka päällä temppeli sijaitsee, ei ihan tarkkaan tiedetä. Pikaisella googlauksella löydettiin kiva hajonta 260 metristä 600 metriin :D. Yleisimmin lähteissä mainittiin vuoren korkeudeksi 300 metriä, joten uskotaan siihen :). Tällöin temppeli olisi ollut 20 metriä korkeammalla, kuin Eiffel-tornin ylin näköalatasanne. Ja Eiffelin yläkertaanhan pääsee vain hissillä :). Alastullessa Suviin iski jälleen pieni korkeanpaikankammo, mutta alas selvittiin ja suoritus ei tuntunut läheskään niin pahalta, kuin Angkorin alueen ja erityisesti Ta Keon temppelin rappusien alastulo! Tästä huikeasta suorituksesta palkittiin itsemme ostamalla välittömästi "laskeutumisen" jälkeen KAKSI (2) kappaletta jäätelöitä per henkilö ja syötiin ne tietty ihan yhteen putkeen, ettei ehtis sulaa :)
Maisemia ylhäältä

Kun tultiin temppeleiltä takaisin, niin käytiin safkan jälkeen katsastamassa joen varteen muutama päivä sitten perustettuja markkinoita. Meidän tarkoitus oli vain kävellä markkinat nopeasti läpi matkalla ruokapaikalta takaisin guest houselle ja käydä markkinoiden jälkeen ottamassa joen varressa sijaitsevasta rapupatsaasta kuva. Mutta toisin kävi! :D Markkinat osoittautukin Suvin paratiisiksi ja mukaan tarttui sen verran tavaraa, että takastullessa oli reput aika pinkeinä! :D Markkinat oli ilmeisesti tarkoitettu paikallisille ja hinnatkin olivat sen mukaiset. Suvi ilmoittikin yhdessä laukkukaupassa, että jos olisi siellä yksin rajattoman matkalaukkukapasiteetin kanssa, niin kauppa olisi tyhjä hyvin nopeasti :). Eetu auttoi ja rajasi Suvin vaihtoehdot 4 laukkuun, joista sai maksimissaan ostaa 2. :)
Suvi taistelee portaita alas
Ostoksia tehtiin yhteensä 860 bahtilla, eli reilu 20 eurolla ja sillä saatiin vaikka mitä! Suville tarttui mekko 250 bahtilla, iso huulikiilto 20 bahtilla, pieni hajuvesi 20 bahtilla, mascara 40 bahtilla, 2 überhienoa laukkua 200 bahtilla per laukku, 2 kaulakorua 10 bahtilla per koru ja leopardikuvioinen panta 10 bahtilla. Tän lisäks ostettiin molemmille vielä aurinkolasit 50 bahtilla per lasit. Laseja löytyi myös 20 bahtilla, mutta oltiin jo ehditty ostamaan noi meiän "kalliit" lasit reilulla eurolla :D! Ja lisääkin oltais ostettu, mutta tilanpuute jätti suuremmat ostoskuormat väliin. Suvi olikin omien sanojen mukaan ihan sekoamispisteessä kaiken sen halvan hienon tarjonnan keskellä! :D
Suvi, markkinoiden saalis ja rapupatsas :D
Laitetaan tähän vielä pieni yhteenveto näistä paikoista missä käytiin:

Krabi Town
Suvi leikki paikallisen koiran kanssa

Mangrovemetsän kävelyreitiltä

Emerald Pool
Pieni ja erittäin mukava kaupunki, jossa hinnat selkeästi halvimmat (tai "normaaleimmat", ei siis turistilisää hinnoissa)! Tykättiin paikasta kovasti. Erityisesti pidettiin siitä moporeissusta 60 kilsan päähän Emerald Poolille ja Hot Springseille! Suositellaan viettämään Krabi Townissa pari yötä jos vain aikataulu antaa myöden, vaikkei siellä niin paljon nähtävää olekaan.
Emerald Pool

Viidakkovarustus kunnossa

Übersininen luonnon vesiallas

Luonnon omassa "porealtaassa" Hot Springseillä
 
Mopotaksi Tamminen


Ao Nang
Ao Nangin rantamaisema
Tylsä, erittäin turistisoitunut rantakohde 30 minuutin bussimatkan päästä Krabi Townista. Rakennettu juuri samalla tavalla, kuin Etelä-Euroopan turistilomakohteet, eli kaikki palvelut löytyvät rantakadulta. Hinnat olivat vähän kaliimpia joka paikassa (paitsi 7-elevenissä). Ranta oli itsessään tosi ankea ja yöelämäkin oli aika Pattaya vivahteista :D! Eli tätä paikkaa ei siis suositella, vaikka sieltä onkin aika hyvät ja helpot veneyhteydet moneen paikkaan.

Railay
Phra Nang ranta Railaylla
Phra Nang kuvattuna ylhäältä päin

Vieläkin Phra Nang biitsiltä
Kiipeilyreissun maisemia
Rantakohde myöskin mantereella, mutta sinne ei pääse kuin veneellä koska se on vuorten eristämä. Maisemat olivat upeita ja vesi erittäin kirkasta. Railay on myös tunnettu kiipeilymahdollisuuksistaan ja siellä ei pystynyt olla törmäämättä kiipeily-yrityksiin ja -paikkoihin. Miinuspuolena ehkä koko reissun kallein hintataso. Silti viihdyttiin siellä kolme yötä ja tykättiin paikasta tosi paljon, eli vilpittömät suosittelut! Kannattaa myös kokeilla sitä meiänkin harrastamaa kiipeilyä näköalapaikalle, tavallinenkin tunari onnistuu... ;) ja sitä kajakin vuokrausta ei myöskään pidä jättää väliin!
Tätä pitkin siis kiivettiin näköalapaikalle :)
Kajakkiretkellä

Löydettiin tosiaan ihan oma ranta :)

Omalta rannalta

Koh Phi Phi
Phi Phi Donin yleisnäkymä

Laguuni Phi Phi Lehillä

Suvi uiskentelee laguunissa
Upeimmat luonnonmaisemat mitä ollaan eläissämme nähty, vaikkakin alue onkin erittäin pahasti turistisoitunut. Tämä turistisoituminen tietenkin pilaa maisemaa (kun koko ajan raivataan lisää metsää ja rakennetaan uutta loistohotellia jne.), mutta kyllä ne hienot maisemat sieltä pystyy silti vielä erottamaan. Eli mitään omaa rauhallista rantaa sieltä ei kannata lähteä hakemaan. Hintataso on myös kohtalaisen korkea (myös 7-eleveneissä on korotetut hinnat). Etenkin bilehirmut varmaan tykkäävät paikasta, kun alkoholi siellä on suht halpaa, kadut baareja väärällään ja päivät voi virua rannalla krapulaa potien! Phi Phi on meidän mielestä semmoinen Krabin alueen must-see paikka, vaikka suuret turistimäärät saattavat välillä vähän ahdistaakin. Maisemat ovat kuitenkin sen arvoiset! Ainiin ja vesi on myös erittäin erittäin kirkasta!
The Beach -elokuvasta tuttu Maya Beach

Loh Dalum Bay Phi Phi Donilla
Mutta se niistä, nyt ollaan takas Bangkokissa ja pakko vähän taas avautua säästä. Nyt on sää paljon lämpimämpi kuin silloin kun lähdettiin Krabille, mutta vieläkin sataa ja paljon. Pari kertaa on tässä blogia kirjoittaessa sähkötkin pätkässy pois, kun myrskyää niin paljon. Ja koko viikonlopuksikin on ennustettu pelkkää sadetta :(

Ens keskiviikkona täällä vaihtuukin vuosi, kun thaimaalaiset siirtyvät vuoteen 2555! Tai no ei tiedetä, että siirtyykö ne nykyään gregoriaanisen kalenterin mukaan, mutta uuttavuotta jokatapauksessa juhlitaan ensi keskiviikosta lähtien ainakin kolme päivää. Uudenvuoden juhlan nimi on Songkran ja sitä juhlisetaan koko maanlaajuisella ainakin 3 päivän vesisodalla :D. Eli ihan kaikkia random vastaantulijoitakin saa ja kuuluu kastella kaikilla mahdollisilla keinoilla aina vesiämpäreistä, vesi-ilmapalloihin ja supersoakereihin! Eli me varmaan palaillaan asiaan seuraavan kerran viimeistään Songkran juhlatunnelmissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti