Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Thaimaa palailee arkeen

Thaimaalaisten uusivuosi, eli Songkran on (vihdoin :D) saatu juhlittua pois alta ja täälläkin on koittanut paluu arkeen. Bangkokissa juhlintaa oli ainakin keskiviikosta sunnuntaihin. Maanantaina ei enää kasteluja havaittu. Songkranin viralliset juhlapäiväthän on aina 13.-15.4, mutta paikasta riippuen sitä juhlitaan päivästä kahteen viikkoa. Yleensä jos juhlat kestävät pidempään, niin ne alkavat jo viikon alusta, joka tänä vuonna sattui maanantaille (11.4.)... Päälimmäiset kokemukset juhlasta ovat tosi positiiviset, joskin välillä tuntui että tuo viikon kestävä veden läträys menee vähän yli meidän leikki-iän tarpeiden :D! Koko maa käytännössä pysähtyy vesisotimaan ja vettä ei kauhean helposti pääse pakoon, muutakun linnoittautumalla kämppään :D Sehän me onneks osattiinkin jo ennestään! Paremman kuvan Songkran vesisotameiningeistä saa iskemällä hakusanan "Songkran" googlen kuvahakuun.

Huono puoli juhlassa on se, että muutenkin turvallisuudesta viisveisaavat thait menevät ihan sekaisin tänä aikana :D Siis kirjaimellisesti paikalliset nauttivat miestä vahvempaa ihan runsaat määrät ja juhlinnan jälkeen ajavat autolla tai mopolla kotiin... Onnettomuusluvut ovat varmaan jo pelkästään liikenteessä suuremmat kuin Suomessa juhannuksena suhteutettuna väkilukuun. Itseasiassa annetaan kuvan kertoa, koska tässä tapauksessa se kertoo kaiken olennaisen. Kaaviossa on siis otettu huomioon vain liikenneonnettomuudet... Ja nyt on siis onnettomuudet vähentyneet viimevuodesta 25%, eli kehitystä on havaittavissa! Suurin osa liikenneonnettomuuksista on sattunut juuri vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena. Esimerkkinä sanottakoon vaikka, että paikalliset mopokuskit juovat yleensä työvuoron aikana varmaan jotain sixpackin ja thaiviskipullon väliltä (ihan oikeesti :D), mutta suostuvat siis ihan ilomielin heittämään tällöin keikkaa. Itse ei olla kyllä kokeiltu vielä kertaakaan, eikä edes meinatakaan.Yleinen ajanviete kuskeille tolpalla onkin tammen pelaaminen pullonkorkeilla; toisella on korkit väärinpäin laudalla ja toisella oikeinpäin :D Songkran aikana kuultiin myös että kuskit olivat taksitolpalla päivystäessä kieltätyneet kyydistä koska olivat liian humalassa, joka on yllämainittu huomioonottaen jo varmasti aika hurja humalatila. Tohon kun vielä lisätään ämpärikaupalla vettä mopoilijoiden päälle heittelevät muut juhlijat, niin turvallisuus on taattu :D!

Tänään koulussa nähtiinkin a) poikkeuksellisen vähän ihmisiä ja b) poikkeuksellisen huonovointisen näköisiä opettajia :D Ilmeisesti Songkran on vienyt mehut paikallisista myös siis koulussakin, kun esim. ensimmäinen ja viimeinen päivän luennoista päättyivät varmaan tunnin etuajassa ja opettajat tosissaan olivat aika kalpeita :D Tällä viikolla ei olla myöskään nähty mopotaksikuskien vielä juovan, että lieneeköhän heilläkin joku tipaton kuukausi uuden vuoden jälkeen :) ?

Saatiin tänään vähän meidän pikkuisen stressiä aiheuttavia projektejakin eteenpäin! Aamulla logistiikan kurssilla palautettiin loppuprojekti ja esitettiin se samalla pois alta, vaikka virallisesti esitykset alkavatkin vasta ensi viikolla. Nyt oli varmaan ihan hyvä hetki esittää, koska kuuntelijoiden tarkkaavaisuus ei varmaan ihan parhaasta mahdollisesta päästä ollut. Hauskana huomiona esityksestä semmoinen, että kun esittäessä katsoi jotain katsojaa (paikallista) silmiin, niin tuntui että sen oli pakko alkaa nyökyttelemään, vaikka voitaisiin lyödä vetoa siitä että kuulija ei varmasti ymmärtänyt sanaakaan jossain tilanteessa :D Sitten saatiin yrittäjyyden kurssissa tehtyä oma osuutemme loppuprojektista tänään! Ja saatiin yrittäjyydestä vielä vihdoin tenttituloksetkin ja ne menivätkin odotetusti erittäin hyvin. Molemmat menettivät vain 4 pistettä maksimista! Eli koulukin rullaa pikkuhiljaa eteenpäin! Vaikka se tarkoittaakin sitä, että meidän reissu alkaa valitettavasti lähenemään loppuaan...

Suvin pyhä kolminaisuus
Käytiin tossa eilen poikkeuksellisesti jo aamupäivällä tossa Emporiumin viereisessä puistossa heittelemässä korista ja pelailemassa meidän kivaa "beach ball"-peliä, joka muistuttaa vähän pingiksen ja sulkiksen välimaastoa ilman siis mitään turhia pöytiä, verkkoja tms. Eli kuhan vaan pallotellaan :D Puistossa oli siks kivaa käydä päivällä, kun se oli ihan tyhjä, mutta toi lämpötila olikin sitten ihan omaa luokkaansa auringon paahtaessa täysillä. Ei enää vesi riittänyt palauttamaan voimia ja meidän pallottelu hetket jäikin suht lyhyeksi. Täällä aurinko paistaa tosiaan nyt ihan suoraan yläpuolelta, mikä näyttää tyhmältä kun katsoo omaa varjoaan :D tuleen vaan pikku läntti siitä varjosta jalkojen juureen. UV-säteilyarvotkin ovat hieman eri tasoa kuin mihin ollaan Suomessa totuttu. Väri tarttuu siis melko hätäisesti tällä hetkellä, jouduttiin jopa yhtenä päivänä turvautumaan aurinkorasvaan ekaa kertaa sitten joulukuun :)

Huomenna saadaan iltapäivästä vieraita, kun Eetun pikkusisko Elli tulee tänne Thaimaaseen meitä moikkaamaan kaverinsa kanssa pariksi viikoksi. Tai no meidän suostuttelemana ne kyllä lähtee kyllä viikoksi reissun keskellä Krabille vähän rantalomailemaan, mutta ovat kuitenkin viikon täällä Bangkokissakin! Toivottavasti heille tulee hieman virikkeellisemmät päivät täällä, kuin mitä Jerelle tarjottiin :D Kerrotaan myöhemmin mitä ollaan saatu aikaseks...

2 kommenttia:

  1. Vähänkö siistit lenkkarit Suvilla (vihreä naamahymiö tähän) Meillä täällä valmistaudutaan pääsiäiseen ja JANKK:n pääsiäiskisoihin. Vähän yli 800 starttia su-ma.... Allekirjoittaneella voi vähän silmät seisoa päässä pääsiäisen jälkeen. Mutta teille rentoa loman jatkoa!
    Tänne on muuten lupailtu jo +17 lämpötiloja pääsiäiseksi :) Jeeee

    VastaaPoista
  2. Mites ei ollakaan huomattu tätä kommenttia aiemmin? Mut onneks ees nyt!
    Toivottavasti kisat meni sujuvasti läpi :) ja ihmeteltiinkin täältä käsin, et miten siellä olikin niin lämmin pääsiäisenä! Ja ilmeisesti nyt alkaa pikkuhiljaa kesänkin tulon jo huomaamaan?
    Joo ja ehkä mä (=Suvi) oisin voinu vähän rajottaa jo noiden samankaltaisten pinkkien kenkien ostelua... :D mut nyt ei kyl taida mahtuukaan enää enempää matkalaukkuihin

    VastaaPoista