Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Takaisin Krabi Townissa

Nyt alkaa tama pikkureissu vedella taas viimeisiaan... Railaylta lahdettiin maanantai aamuna. Unohdettiin mainita Railaysta, etta kaytiin siella katsomassa jotain luolaa. Suvi halusi vaan muistuttaa kaikille, etta luolassa on paljon lepakoita! Ei ne onneks lennahtany meian kasvoille sillein kuin leffoissa, mut se riitti et Suvi pystyi nakemaan (jopa ilman silmalaseja!) niita kymmenittain luolan katossa ja kuuli niiden aanet.

Koh Phi Phille saavuttiin siis maanantai paivalla. Lauttalippu Railaylta maksoi sinne 400 bahtia per nuppi. Phi Phi oli kylla tosi turistisoitunut paikka, vaikka siltikin kylla taytyi vaan ihmetella sita luonnon kauneutta siella! Reissua vahan varjosti se etta molemmat oli enemman tai vahemman vatsataudissa. Varsinkin Eetulla oli kuumeiluakin ja ensimmainen paiva Phi Philla sujui lahinna nukkuen... Kaytiin sentaan katsomassa nakoalapaikalta yleisnakyma Phi Phi Donista, eli alueen paasaaresta. Mut taa saaren yleisin ajanvietto, eli alkoholin suht runsan kaytto, jai meilta tosiaan valiin... ehka ihan hyvakin nain :D

Saarella oli myos ihan kasittamaton maara polkupyoria! Ja lahinna vaan paikallisten kaytossa... etta voitte vaan miettia miten vaikeita ja vaarallisia tilanteita toi yhtalo tuottaa, kun naa ei jotenkin tajua kiinnittaa ymparistoonsa mitaan huomiota (millaan kulkupelilla mennessaan, tai saati sit kavellessaan) + pyoran ajotaidot ei oo mitaan pro-luokkaa :D Saari oli tosi pieni, mut silti kaikki muka tarvitsivat sen oman polkupyoran?! Alkujarkytyksen jalkeen opittiin kuitenkin kattoon 360 asteisesti ymparillemme kavellessamme ja ei tullut lahelta piti tilanteita naitten pyoramestareiden kanssa :D

Etukateen pelattiin, etta Phi Philla olisi tosi kalliit hinnat, mutta yllatykseksemme huomattiin etta Railaylla oli kalliimpaa. Otettiin majoitus kahdeksi yoksi vahan syrjasta, mutta kuitenkin siita paarantojen valista koska ei vaan jaksettu kavella kauemmas. Huone maksoi 500 bahtia per yo ja siina oli oma vessa kylmalla suihkulla ja tuuletin. Eli ei mitaan ilmaista, mutta ei sen kalliimpaa kuin Railaylla ja meidan mielestamme tama majoitus oli tasoltaan parempi. Saarella oli myos ihan kohtuu halpaa kaikki muukin ja sielta loytyi jopa pari 7-eleven -kiskaa, tosin vahan kalliimmilla hinnoilla. Taytyy kuitenkin muistaa, etta saaren kaukaisesta sijainnista johtuen sahko on kuulemma 3 kertaa kalliimpaa, kuin mantereella! Ollaan kuultu et sielta ei pitais ees lyotya noin halvalla majoitusta, mut ei sit tiedeta josko ois ollu jo tarpeeks low-season?

Seuraavana paivana mentiin pitkahantaveneella semmoinen vajaan 4 tunnin kiertoajelu naapurisaaren Phi Phi Lehin ymparistossa. Hinta oli 250 bahtia per matkustaja ja meidan lisaksi veneessa oli ehka 8 muuta ihmista. Maisemat olivat kylla erinomaiset ja paastiin taaskin uimaan niissa kuuluisissa kristallinkirkkaissa vesissa! Itse "The ranta" eli Maya Beach oli meille tosi pettymys, koska saavuttiin sinne samaan aikaan, kuin paivaretkelaiset Phuketista ja Krabilta ja ihmisia oli ihan satapain rannalla. Tosi hienot maisemat, mutta noin paljon ihmisia yhdessa paikassa ei olla nahty edes Angkor Watin auringonnousussa!

Phi Phista sanotaan viela sen verran, etta saari on kylla ilmeisesti muuttunut erittain hurjasti viimeaikoina. Tallahetkella paarannat on ihan tupatentayteen rakennettuja ja taysin turistisoituneita. Paikka on myos profiloitunut jostain syysta nuorten saareksi, silla musiikki soi saarella kovalla 4 asti yolla ja halpaa alkoholia myytiin ihan jokapaikassa... Saarella vierailevien turistien iat olivat aika hyvin varmaan 18-25 vuoden valilla, eli paikka on siis ihan oikeasti tavoittanut juuri nuoret. Lapsiperheita ei nahty ehka yhtakaan ja todella vahan mitaan vanhempia ihmisiakaan. Siella oli myos erittain paljon lansimaalaisia toissa, valiaikaisesti seka pysyvasti. Muutamassa baarissa oli ihan nakyvilla vapaita tyopaikkailmoituksia baarityontekijoista, joissa saa varmaan vahan jotain palkkaa ja ilmaiset juomat :D!

Tanaan ollaan jo voitu vahan paremmin, vaikka vatsakrampit valilla vahan vielakin molempia kiusaavat. Otettiin siis Phi Philta lautta takaisin tanne Krabi Towniin. Lauttamatka kesti 1,5 tuntia ja maksoi 250 bahtia per nuppi (ja lahti yllattaen reilu 30 minuuttia myohassa :). Lauttamatkan piti sisaltaa myos ilmaisen kuljetuksen Krabi Towniin, mutta varsinkin Suvi osasi epailla sita jo etukateen. Pitkaan vaannettiin katta siina ja yritettiin ettia jotain haslaria, joka olisi juuri sattunut olemaan meidan toivomasta guest housesta. Ei loydetty, mutta paadyttiin menemaan yhden haslarin mukaan. Eli siis toisin sanoen sita rehellista "ilmaista kuljetusta" ei taaskaan ollut olemassa :) Ostettiin 300 bahtilla erinomainen huone, jossa meilla on oma vessa lampimalla suihkulla, tuuletin ja iso telkkari! Tan lisaks tahan viela sisaltyy ilmanen netti ja taa on paljon siistimpi, kuin se 250 bahtin huone, missa oleiltiin sillon kun tanne Krabille tultiin. Niin ja saatiin siis ilmainen kyydityskin siihen samaan syssyyn. Muuten oltaisiin halvimmillaan paasty tanne yhteishintaan 100 bahtia, joten ei voi olla kuin tyytyvainen.

Kun saatiin asetuttua taloksi, niin lahettiin kavelemaan laheiseen mangrovemetsaan, joka oli ihan janna kokemus. Ei kyllakaan mikaan erikoinen. Varmasti paremman kokemuksen saisi jos vuokraisi joenvarresta veneen oppaineen ja lahtisi tutkailemaan vahan syvemmalle metsaan, mutta samalla saisi maksaakin paljon enemman! Ja uskomatonta kylla, Railaylle tulon jalkeen ollaan siis saatu nauttia pitkasta aikaa kaytannossa ihan pilvettomasta taivaasta ja auringonpaisteesta. Myos tanaan aamulla paistoi aurinko ihan taysilla Phi Philla, mutta kun paastiin sinne mangrovemetsaan, niin siella rupesi satamaan :D. Mangroveretken jalkeen mentiin taas Cafe Europeen syomaan sama satsi kuin viimeksikin, eli leipaa, salaattia, perunamuussia ja lihapullia, pannaria taytettyna mansikkajatskilla ja banaanipirtelo. Ja tama maksoi siis vielakin vain sen 220 bahtia eli viitisen euroa :)! Samalla kysyttiin tanskalaisilta omistajilta vahan vinkkeja huomiselle ja hammasteltiin naita kummia saaoloja mita taalla nyt on! Omistajatkin olivat ihan ymmallaan ja sanoivat, etta tulvien aikaan taalla satoi 2 vuorokaudessa 540 millilitraa vetta! Vertailun vuoksi taalla sataa keskimaarin alle 40 millia koko maaliskuussa, jolloin tulvat alkoivat! Huhtikuussakin keskimaarin sataa vain reilut 160 millia! Ja missaan kuukaudessa, edes kiivaimmalla sadekaudella ei koko kuukauden aikana sada yli 420 millia, eli jotain ihan kasittamatonta taalla on tapahtunut saille :D!

Aiotaan olla viela taalla Krabi Townissa perjantaihin asti, jolloin lennetaan takaisin Bangkokiin. Oltiin siis laiskoja ja paatettiin ottaa mielummin vajaan 50 euron lento Bangkokiin, joka kestaa 1,5 tuntia, kuin ottaa 10-20euron bussimatka joka kestaa 16 tuntia. Huomenna olisi tarkoitus menna Emerald Poolille joka on kalsiumpitoinen pieni jarvi 60 kilsan paasta Krabi Townista. Jarven lampotilan pitaisi olla 30-50 astetta, joten mitaan virkistysta tukahduttavasta lammosta on turha odottaa :D Taalla siis lampotila ei ole mikaan ihan jarjeton, mutta auringon UV-arvot on varmaan jotain ihan kasittamattomia ja ilman kosteus myos varmasti lahella sataa! Aiotaan vuokrata mopo ja lahtea ihan kahdestaan suhaamaan toi valimatka sinne noiden paikallisten sekaan, koska mitaan jarkevia julkisia yhteyksia sinne ei ole ja taksi maksaisi jotain 50 euroa. Mopon vuokra tasta guesthousesta on 200 bahtia, eli alle 5 euroa ja bensakin on ihan halpaa! Alkaa kuitenkaan huolehtiko, silla taalla Krabilla liikenne on tosi vahaista ja kaukana Bangkokin kaaoksesta :)!

4 kommenttia:

  1. Vai oletten te nyt joutuneet kärsimään vatsataudista. Ette sitten hakeneet pharmacysta mitään helpottavaa? Mulla olis täällä siihenkin lääkettä ;D Mä nimittäin yritin löytää jotain närästyslääkettä ja mitä ilmeisemmin henkilökunta luuli että olen pahoinvoiva tms. koska antoivat mulle paketin Motilium-M-merkkisiä lääkkeitä. En kuitenkaan niitä nauttinut, kun googletin ton lääkkeen nimen ja lueskelin niitä mahdollisia sivuvaikutuksia yms. ja tietty yksi syy oli se, että ei mulla mitään pahoinvointia ollut kun närästystä. Toisella kertaa ymmärsin sitten ottaa mukaani sen Thai-Suomi sanakirjan ja näytin sieltä närästyksen, niin jopa sain oikeaa lääkettä :) Ajelkaahan varovasti siellä niillä mopoilla, vaikkei siellä paljon liikennettä ookkan (ainakaan ihan niin paljon kun BKK:ssa) Täällä on muuten satanut vettä jo muutamia päiviä ja lumet häviää ihan silmissä. Kerrankin en valita sateesta. Kova odotus on, että päästäis taas ulos jo harkkaan. (Myös Ida odottelee sitä ;D)

    VastaaPoista
  2. Ollaan jatetty talla kertaa, ilmeisesti onneks, apteekkireissu valiin :D
    Tuotiin Suomesta mukanamme vahan vatsalaakkeita ja niilla ollaan selvitty tahan asti, eika ole tarvinnut lahtea apteekkeihin pohtimaan etta mitahan me oikein halutaankaan.
    Kiva kuulla, etta kevat saapuu pikku hiljaa Suomeenkin! Ehdittiin jo nahda kauhukuvia, et siel ois viela lunta kun tullaan takas :D

    VastaaPoista
  3. No niin, juuri nyt siellä sataa TAAS lunta. Koko iltapäivän tulikin vettä taivaan täydeltä. No iskä just ehtikin miettiä, että jos vaihtais puntoon kesärenkaat...siis tiedätte ketä syyttää lumentulosta!
    Mutta ehkä sit toukokuun lopulla ei ole lunta (ja puntossa talvirenkaat)
    Hyvä että vatsatauti on talttunut!Terkkuja!

    VastaaPoista
  4. Miten siellä on VIELÄKIN voinut sataa lunta? :D tulee kyllä rankka paluu takas Suomeen... sano iskälle ettei lähe tollasia puheleen, ettei manaa koko kesääkin samalla!
    JA vatsatauti on aikalailla hallussa, ei se mikään paha missään vaiheessa onneks ollutkaan!

    VastaaPoista