Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Jääkausi...

...jatkuu täällä Bangkokissa taas. Ei olla rehellisesti nähty vilaustakaan auringosta yli viikkoon! Nyt on lämpötila taas 20 asteen kieppeillä ja huomenna menee vielä kylmemmäksi! Ja lähes joka päivä on satanut :/  Bangkokissa on pistetty ilmeisesti kylmyys- ja sade-ennätyksiä rikki, vaikka nythän pitäisi olla kuumin ja lähes kuivin aika täällä! Ei oikein tiedä kenelle pitäisi valittaa :D! Maksaiskohan matkavakuutus meille jotain kun täällä pitäisi olla lämpimämpää??! Keskiviikkonahan lähetään Krabille saarihyppelyille ja toivottavasti säät vähän paranis, koska saaret ei varmaan näytä ja tunnu ihan niin kivoilta sateen ja harmaan pilvimassan keskellä. Ilmeisesti kylmä sää on lähössä kuitenkin pois torstaihin mennessä, mutta sateiden pitäisi ainakin jossain määrin siltikin jatkua... Toivotaan parasta! Noh se säistä, ollaan me sentään silti jotain täällä tehtykin :D

Ollaan siis myös tervehdyttykin, vaikka unohtui tossa mainita edellisessä tekstissä. Käytiin ostamassa paikallisesta apteekista Suville lääkkeitä rasittavaan kurkkukipuun ja ne tepsi aika nopeasti ja hyvin. Kaikki antibiotit sun muut irtosi ihan kiltisti ilman reseptiä :D. Suvi sai myös jotain kurkkupastilleita, jotka puudutti koko suun hetkeksi aikaa :D

Lauantaina päätettiin lähteä vaihtarikavereiden kanssa vähän kaljottelemaan illalla. Ilta sujui erittäin hyvin, kunnes mentiin johonkin yökerhoon, joka oli ehkä yksi kauheimmista baareista missä ollaan ikinä oltu. Clubille maksoi 200 bahtia sisään (5 euroa) ja se sisälsi yhden juoman. Otettiin molemmat erittäin tujut long island ice teat ja tempaistiin ne varmaan ennätystahtiin naamariin, sillä ei viihdytty paikassa kyllä yhtään kauempaa! Paikka oli täynnä vanhahkoja länsimaalaisia miehiä, jotka juoksivat nuorten thaityttöjen perässä ehkä hieman kyseenalaisella tavalla. Eli lähdettiin siis varmaan 20 minuutin jälkeen kotiin taksilla yhden muun vaihtarin kanssa, joka kyllästyi myös paikan touhuun. Muutkin oli ilmeisesti seurannut perässä hyvin pian meidän lähdön jälkeen.

Sunnuntaina mentiin illalla taas Emporiumille kuntoilemaan, Suvi aerobiciin ja Eetu korikseen. Käytiin siis viime viikolla kuntoilemassa siellä yhteensä 3 kertaa! Pienestä krapulasta ja edellisistä kuntoiluista johtuneesta jumista kuntoilu jäi tälläkertaa vain tunnin mittaiseksi, mutta se kyllä jeesasi hyvinkin paljon! Tän jälkeen mentiin meidän japanilaiselle vaihtarikaverille Hiroshille kyläilemään suomalaisen Henrikin kanssa. Hirolla on upea kämppä ihan meidän lähellä ja sen kämpän rakennuksessa on meidän uima-allasta hienompi uima-allas sekä höyrysauna. Vietettiin varmaan vajaa 2 tuntia saunoen ja uiden. Ja voi että teki hyvää! :D Varsinkin nyt kun on ollut kylmää, niin ollaan jo kaivattu tosi paljon saunaa! Kroppa on ollut vielä tänäänkin ihan loistavan tuntuinen! Saunasessioiden jälkeen Hiro vielä parturoi Henrikin meidän hiustenleikkuukoneella, jonka jälkeen mentiin Hiron läheiseen ulkoravintolaan syömään illalliset. Loistavaa ruokaa halvalla (meidän lasku yhteensä 110 bahtia, eli 2,5 euroa), vaikka Suvi sai taaskin kananmunaa ruokaansa, vaikka pyysikin ruoan ilman sitä :). Mutta siihen ollaan totuttu ja Suvi alkaakin olla aika mestari kananmunan karsimisessa pois muusta ruoasta! Eetuhan on tästä vaan innoissaan, sillä luonnollisesti Suvin lopetettua syömisen, Eetu saa imuroida kananmunat parempiin suihin! :D Sovittiin Hiron kanssa, että tämä sessio otetaan vielä uudestaan! Toivottavasti vielä paremmilla keleillä!

Kun päästiin sitten kotiin, niin meitä odotti hauska yllätys. Meidän kotiavain ei toiminut enää lukkoon. Sitten muisteltiin alkupäivää, kun siivooja tuli koputtamaan meidän oveen ja tuomaan meille jonkun random avaimen ja ohjeistaen meitä sujuvalla thaimaankielellä. Tajuttiin siinä oven ulkopuolella, että se avain olisi ollut ilmeisesti uusi avain meidän kämppään :D. Onneksi meidän yövartija löysi vara-avaimen ja päästi meidät sisään... Tänään sitten kuultiin respasta kun käytiin maksamassa vuokra, että siivooja oli ilmeisesti jotenkin onnistunut lukitsemaan itsensä meidän kämpän sisälle ja joutunut soittamaan apua :D. Ja täällähän ei lukkoja tunnetusti yritetä avata (jos muistatte vielä meidän vessanoven tarinan), vaan ilmeisesti lukko oli taas lyöty jakoavaimella tuhanteen kappaleeseen ja laitettu tilalle sitten uusi lukko. Jälkeenpäin kyllä ollaan huomattu selkeät murron jäljet tossa ovessa ja uuttuutta hohtava uusi ovinuppi...

Huomenna mennään taas kouluun, jonka jälkeen saadaan onneksi siis vähän hengähtää saarilla :). Toivottavasti paikalliset tajuavat jättää huomenna ilmastoinnit ihan himppasen verran lämpimämmälle, koska huomenna on siis toooosi kylmä päivä luvassa :D!

Niin ja saatiin molemmat etukäteen pelätystä Organizational Behavior -kurssin tentistä ihan kärkipään arvosanat! Nyt voi siis hengähtää vähän senkin puolesta!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut tenttituloksista ! Ihme ilma siellä on todentotta

    VastaaPoista
  2. Mahtokos ne Suvin "kurkkupastillit" olla tälläsiä Difflam-nimisiä? On meinaan sitten niitä täällä mullakin, kun sain niitä siellä valitettuani, että on kurkkuni on kipeä. En sitten imeskelly, kun yhden :)....

    VastaaPoista