Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kummallisuuksia :D

Enpä keksinyt mitään osuvampaakaan otsikkoa, niin antaapa ton olla. Viimeaikoina on alkanut niin paljon huvittaa erinäiset paikalliset tavat, että niistä on nyt ihan pakko jotain mainita mitä nyt mieleen muistuu :D!

Ihan ekaks on ruvennut tosi paljon huvittamaan tää paikallinen liikenne viimeaikoina. Tuntuu ettei toi ajoneuvon hallinta ihan luonnistu noilta oikein. Missään käännöksessä ei tunnu mikään kulkupeli pysyvän omalla kaistallaan, vaan aina ollaan vähintään puolessavälissä vastaantulijoiden kaistaa. Ja siis ihan sama onko kyseessä bussi, henkilöauto tai mopo :D. Voitte kuvitella, että toi aiheuttaa vähän ongelmia liikenteessä, kun sitä täällä jonkunverran kuitenkin on! Toinen huvittava asia on se, että täällä ei noi kolmiot ja stop-merkit päde ihan samallatavalla, kuin meillä Suomessa... Täällä risteyksissä liikennemerkkien sijaan avainasemassa on peesi! Eli kun ihan sama minkälaisen liikennemerkin takaa joku saa sen keulansa risteykseen johonkin väliin, niin sitten sieltä suunnasta on etuajo-oikeus kaikilla, kunnes joku jostain muusta suunnasta saa taas nokkansa sinne sopan sekaan :D! Oma lukunsa on tietty noi mopot, joita ei liikennesäännöt koske millään tavalla. Niitäkin alkaa kuitenkin pikkuhiljaa oppia varomaan, eli ykssuuntasella tiellä katse tiukasti aina molempiin suuntiin samoinkun myös jalkakäytävällä!

Sitten ollaan kanssa opittu jotenkin ihmeen kaupalla ymmärtämään jollain tasolla tätä paikallisten englantia :D. Tänään oli aikamoinen ahaa -fiilis koulussa, kun ekaa kertaa ymmärrettiin jotain mitä ensimmäisen kurssin (logistics & supply chain) opettaja puhuu! Myös toisella kurssilla (entrepreneurial marketing strategy) havaittiin selkeää kehitystä ja pystyttiin oppimaankin taas paljon uusia sanoja. Mainittakoon nyt vaikka helmenä, että "maitoo" = milestone :D! Meidän piti ryhmänä pohtia jotain ihmeellisyyksiä tolla kurssilla ja meidän "johtopäätelmät" piti mennä esittämään luokan eteen. Eetu meni sitten pitämään esitystä, mutta huomas ettei kukaan muu kuin meidän ryhmä kuunnellut (opettaja räpläsi jotain puhelinta tms.), niin Eetu kyllästyi ja jätti kesken esityksen mikrofoonin pöydälle ja marssi takaisin istumaan. Ja kukaan ei huomannut! :D Esitys loppui siis siihen :) Muutaman minuutin tyhjäntoimituksen jälkeen opettaja pyysi seuraavan ryhmä kehiin.

Päivän kolmannella kurssilla (intercultural studies) saatiin kyllä ehkä tähänastisen opiskeluiden parhaat hetket. Siellä oli muutamia esityksiä ja eräs thaiopiskelijoiden ryhmä aloitti pitämään esitystä kristinuskosta. Ainoa vaan, että opettaja huomasi ekan kalvon jälkeen, että samainen poppoo oli esittänyt samaisen esityksen jo edellisellä viikolla. Itse esittäjäthään tätä eivät jostain meille käsittämättömästä syystä muistaneet :D! Harmi, sillä esityksen ekan sliden nähtyämme jäimme kyllä kaipaamaan loppuesitystä. Kalvon otsikkona oli "Kristinusko", jonka alapuolella oli 4 ranskalaista viivaa, jotka olivat vapaasti käännettynä: "lahjoituksia paljon", "käyvät joka lauantai tai sunnuntai kirkossa", "eivät juhli ihan tarkasti Halloweenia" sekä "kaste". Valitettavasti näiden esittäjien "englanti" oli sen verran haastavaa, että meille ei ihan auennut noiden pointtien sisältö. Ja valitettavasti ei siis ikinä saada tietää, että miten esitys olisi päättynyt... Voitte kyllä varmaan arvata, että naurussa oli aika paljon pidättelemistä :D

Saatiin tänään ekat koetuloksetkin. Logistics & supply chain meni meiltä molemmilta tosi hyvin, Eetu ottaessa tiukan pistevoiton. Intercultural studies taas meni vähän huonommin, kuin olisi voinut. Jälkimmäisessä taasen Suvi otti niukan pistevoiton. Molemmat siis kuitenkin läpäistiin ihan reippaasti! Intercultural studies meni kyllä varmasti huonohkosti sen takia, että kyseessä oli tenttiviikon viimeinen tentti ja paukut oli jo aikalailla käytetty, vaikka kyseessä onkin selkeästi meidän helpoin kurssi. Loputkin tulokset pitäisi tulla viikon kuluessa. Eniten jännitystä aiheuttaa Organizational Behavior -kurssin tenttitulos, sillä tentti oli äärimmäisen vaikea (tosin niin kyllä jokaisen muunkin oppilaan mielestä) ja opettaja viimeviikolla vähän manailikin, ettei tentit menneet kauhean hyvin kaikilla. Kerrotaan niistä sitten, kun ne saadaan käsiimme :)

Jere tosiaan lähti tänään aamulla viikon visiittinsä jälkeen takas kohti Suomea, joten nyt ollaan siis taas palattu ihan "perus arkeen" :D. Sääkin alkaa olla taas normaaleissa lämpötiloissa (tänään oli +39), mutta vieläkin joka päivä on melkein satanut ja ukkostanut ainakin tunnin verran! Tämä on siis erittäin poikkeuksellista tänne, sillä keskimäärin Bangkokissa sataa sekä helmikuussa, että maaliskuussa molemmissa kolmena päivänä. Nyt sadetta on tullut jo näinä kahtena kuukautena varmasti yli 20 päivänä! Onneksi siis sää muuttuukin yleisesti täällä aika nopeasti, tänäänkin paistoi aurinko lähes kokopäivän, mutta ilmeisesti yhden luennon aikan vähän satoi. Noi sadekelit tuo tänne vielä semmosen kosteahkon ilman, tänäänkin kosteusprosentti oli n. 90% :D!

Meidän piti alunperin tänään tai viimeistään huomenna lähteä taas reissailemaan, mutta päätettiin jättää reissu väliin, kun ollaan oltu vähän flunssaisia ja väsyneitä. Päädyttiin siis jäämään tänne Bangkokiin ja suunnitelmissa olisi tän viikon aikana tehdä kaikki mahdolliset koulutyöt valmiiksi, mitä vaan kahdestaan voidaan tehdä. Sit päästään kunnolla nauttimaan ja reissaamaan, kun ens keksiviikkona meillähän on siis lennot Krabille, Etelä-Thaimaaseen. Siellä on tarkotus viihtyä saarilta toiseen pomppiessa n. 2 viikkoa, joten 1 koulupäivä jäänee väliin :)!

Ps. Eetu haluaa vielä lähettää terveisiä sinne Suomeen kaikille iki-ihanille puhelinmyyjille! Viimeisen 2 viikon aikana Eetulle on tullut 20 puhelua kahdelta eri firmalta. Myöhäisimpään puhelut on tullut 00.30 yöllä paikallista aikaa. Eli iloiset terveiset vaan Suomen Tilastopalvelulle ja Suomen Telecenter Oy:lle!

2 kommenttia:

  1. No just joo, hetikö saatte flunssanpoikasta, kun lämpötila laskee alle +39:n? Koittakaas nyt parannella itsenne kunnolla, että jaksatte sitten kunnolla tehdä ne koulutehtävätkin. Terkkuja täältä, lunta on vielä paljon, tänään lämpötila kävi jo+8:ssa! Niin että kesää kohti mennään, niinku mummo sanoo.

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Kauhulla odotellaan kesää kun on varmaan aikamoinen lämpötilapudotus täältä :)! Nyt alkaa onneks flunssat vähän helpottaa, kun toi lämpötila alkaa taas olemaan lähellä normaalia, vaikka aurinko onkin poikkeuksetta pilvessä!

    Terveisiä myös sinne ja toivottavasti sielläkin alkaa lumet pikkuhiljaa jo sulamaan :)!

    VastaaPoista