Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kouluprojekti etenee!

Dodiin, voitteko uskoa, ollaan saatu jopa vähän yhtä projektia tehtyä :D! Tosin keskiviikkona ja torstaina ei kyllä tehty mitään kouluun viittaavaa, vaan edistys on syntynyt tänään aamulla ja päivällä... :) Ehkä lähes kokoaika pilvessä oleva aurinko on nostanut meidän kouluprojektimotivaatiota. Joku on ilmeisesti tehnyt meille jäynää ja roudannut tänne Suomen pilvet. Yleensä täällä kun on pilviä, niin ne saattaa olla poissa 20 minuutin päästä, mutta ei! Nyt täällä on ollut ties kuinka pitkään tommonen inhottava jättimäinen pilvimassa leijumassa. Ihan kuin Suomessa...

Meiltä jäi ihan mainitsematta viime blogitekstissä, että käytiin Jeren kanssa Madame Tussaudsissa. Ehkä tämä unohdus kertoo parhaiten paikan tasosta. Kansainvälisesti tunnettuja hahmoja oli erittäin vähän ja suurinosa olikin jotain paikallisia nevör höörd poliitikkoja ja taiteilijoita... Onneksi päästiin kaikki kolme paikallisten hinnalla, vaikka Jerellä ei siis opiskelijakorttia Thaimaassa yllättäen ole :). Meiltä kolmelta hinta oli siis yhteensä 900 bahtia, eli 300 (reilu 7 euroa) bahtia per henkilö. Turistien hintahan kyseiseen paikkaan on mureat 800 bahtia (20 euroa)! Tätä kaksoishinnoitteluahan täälläpäin maailmaa harrastetaan aika surutta... Noh jokatapauksessa tulipahan nähtyä Madame Tussauds ja varmasti halvemmalla, kuin missään muualla maailmassa! Ei kyllä suositella ainakaan tätä Bangkokin versiota kenellekään johtuen pienestä meille tuttujen julkkishahmojen määrästä...
Suvi ja Yao Ming oikeassa koossaan :)

Kummallisista asioista unohtui myös mainita edellisessä tekstissä täysin avoin tuijottaminen. Esim. Kambodzassa kun mentiin bussilla Phnom Penhistä Siem Reapiin, niin yksi vanhempi mies tuijotti Suvia koko 6 tunnin bussimatkan käytännössä kokoajan :D! Suvi olikin tästä erittäin mielissään... :) Myöskin täällä Bangkokissa tapahtuu lähes päivittäin sitä, että joku paikallinen osoittaa sormella ja huutaa "Falang falang!" ja nauraa päälle :D! Falang siis on paikallisten sana, joka tarkoittaa länsimaalaista. Suomessa joku voisi tulkita ton jo rasismiksi? :) Rasismista puheenollen, kokorasismia (Eetu keksimä termi) harrastetaan täällä vieläkin tosi paljon!!!! Kenkäkaupoissa edelleenkin nauretaan Eetulle ja Jerelle ilmoitettiin eräässä kaupassa, että "Soli sööl (paikallsiten tapa sanoa sorry sir), we don't have giant size!". Myös Suvi on joutunut kokemaan kokorasismia mm. löytämällä vain sellaisia shortseja, joissa jalkojen reiät on ollut about keskiverto nuudelin paksuiset :)! Suvi on myös joutunut kokemaan hiusvärirasismia, koska täältä päin maailmaa tuntuu olevan täysin mahdotonta löytää vaaleaa hiusväriä! Okei, joissakin kaupoissa kyllä myydään ihan innoissaan "blonde"-hiusväriä, mutta kuvakin sen paketin kyljessä jo kertoo, että kyse onkin ruskeasta väristä :) Täällä siis ruskea on sama kuin blondi. Ei tiedetä miten sitten Suvin hiusten väri enää pitäisi tulkita. Onneksi Suvi ei ole ehtinyt mennä vielä kampaajalle täällä ilmoittaen haluavansa "blondauksen". Sieltä tulis vaan yks tosi onnellinen brunette ulos liikkeestä!

Meille jäi epäselväksi miksi kuvan asusteet olivat tossa
Anthony Hopkinsin vieressä :)
Eilen mentiin taas Emporiumille. Eetu meni taas pelaamaan katukorista paikallisten kanssa ja Suvin piti alkuun mennä vaan vähän lenkkeilemään. Parin lyhyen, mutta sitäkin tuskaisemman, puiston ympärijuoksun jälkeen Suvi meinasi luovuttaa. Mentiin paikalle ennen kuin aurinko oli laskenut, joten juoksukokemus muistutti lähinnä saunassa käyntiä. Lisäksi etenkin pohkeet olivat pahasti krampin rajoilla. Suvi päätti kuitenkin edes kävellä vielä kerran puiston ympäri, kunnes huomasi heti alkumatkasta et siellä puistossa alkoi yhtäkkiä puistoaerobic! Suvi päättikin mennä paikallisten mukaan varmaan ainoana länsimalaaisena jumppailemaan :D! Suvin flunssa alkoi vähän kyllä painaa, kun 45 minuuttia kestänyt aerobic oli ilmeisen kovatempoinen! Vetäjänä toimineen ladyboyn tahti oli hieman liian kiivas ja ohjeista ei yllättäen ymmärtänyt mitään, koska ne olivat thaimaaksi. Ei ole tietoa siitä onko Suvilla liian isot välimatkat raajojen välillä, vai missä meni vikaan kun ei ehtinyt ikinä vaihtaa jalkaa niin nopeasti kuin kaikki muut :D Koko ajan vähintään sen sekunnin jäljessä. Tän jumppasession jälkeen Suvin vaatteet tuntuivat yhtä kuivilta, kuin jos niiden kanssa olisi käynyt suihkussa.

Parisuhdeongelmien puimista Oprahissa :D
Hauskana juttuna mainittakoon vielä tosta kuntoiluillasta, että n. klo 18 aikaan koko puisto yhtäkkiä pysähtyi kun kaiuttimista alkoi kuulua kansallislaulu :D. Juoksijat pysähtyivät lenkeillään kuin seinään ja korispelikin pysähtyi siihen paikkaan. Oltiin aluksi vähän pallo hukassa, mutta muita seuraamalla ei ilmeisesti onnistuttu nolaamaan itseämme :)!

3 kommenttia:

  1. Hauskaa saada taas perjantai-illan ratoksi luettavaa :) Tultiin juurikin Idan kanssa veteraaniharkoista, joissa tietenkin oli huippuhauskaa. :D Voin jälleen kerran kuvitella että teitä tuijotetaan ihmeissään siellä, Eetu on paikallisten silmissä varmaan ihan jättiläinen ja Suvi joku kahdehdittava vaaleaverikkö ;D Siellähän meinaan kaikki ihannoivat vaaleaa ihoa ja välttelevät minkä voivat aurinkoa, ettei vaan tule enää tummemmaksi ;D. Muille lukijoille, jotka eivät ole ehkä tututstuneet tähän Thai-kulttuuriin kerrottakoon, että kun Thaimaalainen törmää johonkin hämmentävään tai sellaiseen asiaan, jota ei tiedä tai tunne, niin sitä ei missään tapauksessa saa paljastaa, vaan pitää vaan hymyillä ja vaikka neuvoa tietä ihan mihin vain jos joku on kysynyt, vaikka ei tietäisikään. Muuten "menettää kasvonsa ". Eli eivät siis naura mitenkään ilkeilymielessä ;D Ja tuo kansallislaulu on tosiaan hyvin kunnioitettu, koska se liittyy kuninkaaseen ja esim. jalkapallopelien alussa se soitetaan ja kaikki ovat tietenkin seisaallaan laulua kuunnellessaan. Samoin laulu soitetaan elokuvateattereissa ennen näytöstä :)
    Jatketaan täällä tätä perjantain viettoa ja odotellaan seuraavaa blogikirjoitusta mielenkiinnolla :D

    VastaaPoista
  2. ...juu ja odotellaan, koska toi teidän haastattelu Oprahin kanssa tulee ulos telkusta...

    VastaaPoista
  3. Juu ollaan kans havaittu tota "menettää kasvonsa"-ilmiötä täällä, mikä on aika jännä tällein suomalaisen näkökulmasta :D Ja ihmeteltiin kyl vähän, et miten vasta nyt törmättiin ekan kerran tohon kansallislauluun, vaikka ollaan oltu täällä jo 3kk? Ehkä ollaan oltu vaan väärässä paikassa väärään aikaan :)

    Ja eikös toi haastattelu muka tullutkaan livenä, niinkun meille kerrottiin? ;) no ehkä te sen näätte viel, nyt meil menee ihan hyvin kun päästiin vähän puimaan näit meiän ongelmia

    VastaaPoista