Tervetuloa!

Blogi luotiin alunperin meidän vaihto-opiskelua varten. Vietettiin siis ajanjakso 22.12.2010-27.5.2011 Bangkokissa (ja muutamassa muussa Aasian maassa) tiukan opiskelun parissa :)
Blogin kirjoittaminen jäi kuitenkin päälle ja täältä voi seurata elämää ja matkustelua sen jälkeenkin. Meidät kaksi tapaa jossain määrin myös täällä.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Krabilla

Pikainen tilannepaivitys kaikille! Tultiin siis tanaan tanne Krabille ja lentokoneesta seka bussimatkalla lentokentalta keskustaan nahtiin muutamia taloja, jotka oli hukkunut tulvien alle. Suurin osa kuitenkin taalla on ihan hyvin!

Taalla ei ole tanaan muutakuin tihkunut ja ei oikeasti olla huomattu ulkoisesti mitaan normaalista poikkeavaa taalla kaupungissa. Paitsi etta Krabi -joki on todella mutaisen ruskean varinen ja pinta aika korkealla... Kehnoja juttuja on sen verran, etta tulvat oli ilmeisesti rikkonut koko kaupungin vedensaannin ja tiedot siita, etta milloin asia tulee kuntoon on vaihdellut perjantaista vasta ensi viikkoon. Vessat ja suihkut ei siis toimi. Vessassa voi kuitenkin kayda, kun huuhtelee talteen keratylla sadevedella :). Vesijohdon toimimattomuudessa on viela sekin huono puoli, etta ruokatarjonta putoaa aika pahasti ravintoloissa, kun ruoanlaitossa ei voi kayttaa vetta!

Eilen ilmeisesti tama kaupunki oli aika eristaytynyt, kun ulosvieva tie oli kayttokelvoton tulvan takia... Mutta ilmeisesti taalla ollaan parempaan pain menossa! Tanaan nahtiin varmaan 5 minuuttia aurinkoa ja huomiseksikin on ennustettu vain pienia sateita ja auringonpaistetta!

Muttamutta tanaan kun paastiin tanne, niin otettiin guesthouse omalla vessalla hintaan 250 bahtia. Talloin paikan omistaja ei viela tiennyt veden puutoksesta ja oli kovasti pahoillaan siita ettei vesi toimi. Kun saatiin huone hommattua, niin marssittiin etukateen bongattuun Cafe Eurooppaan, jota ovat pitaneet 2 tanskalaista kaverusta jo vuodesta 1990. Ja syy tahan oli se, etta sielta sai Scandinaviaruokaa!!!! Listassa nahtiin, etta Leonardo DiCapriokin oli The Beach -elokuvan kuvausten aikana kaynyt siella syomassa ja selkeasti paras hintalaatusuhde olikin nayttelijan nimikkomenuulla. Setti sisalsi lamminta leipaa ja voita, pienen salaatin, banaanipirtelon, lihapullat ja perunamuusin seka jalkkariksi suklaajatskilla taytetyn letun, jonka paalla oli mansikkahilloa! Ja tama lysti maksoi siis 220 bahtia henkiloa kohden, eli n. 5 euroa! Palanpainikkeeksi otettiin viela litran kannu kaljaa puoliksi, joka maksoi 150 bahtia, eli n. 3,5 euroa...Joku ois voinu ennen kaljan tilaamista mainita tasta ongelmasta vessojen kanssa :D Ravintolakaynnin jalkeen etittiin toiminnassa olevaa vessaa kissojen ja koirien kanssa. Lopulta kaveltiin koko kaupungin lapi jalat ristissa meidan omaan huoneeseen, jossa vessanpytyn sailioon oli jaanyt viela vahan vetta :D Tan jalkeen on siis kaytetty sadevetta saaveista...

Tykataan aika paljon tasta paikasta, mutta vesijohdon toimimattomuus taitaa ajaa meidat huomenna jonnekin muualle. Tarkoitus meilla oli olla taalla 2-4 paivaa, mutta nain ne suunnitelmat muuttuu. Ehka tullaan viela takaisin, silla molempia kiinnostaisi menna veneilemaan/kavelemaan mangrovemetsaan tassa ihan kaupungin vieressa... Kuitenkin esim. tassa ihan vieressa Koh Lantan saarella vedentulo on kuulemma ihan normaalia, joten suunta siis pois taalta. Koitetaan illan aikana viela miettia, etta minne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti